In zeven stappen naar jouw ideale bruiloft

De meeste mensen zijn nooit eerder getrouwd geweest en weten niet wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een bruiloft. We zijn niet allemaal organisatietalenten en het kan vrij overweldigend zijn. Daarom volgen hierbij zeven stappen die je helpen bij het organiseren van jouw buitengewone bruiloft.

Probeer het grote geheel te zien

Maak een voorstelling van hoe je bruiloft eruit gaat zien. Wil je trouwen op het strand, liever in een kasteel, of het dorpshuis om de hoek? Of zie je een Italiaanse bruiloft voor je met lange tafels in een boomgaard? Wanneer je daar uit bent, dan kun je de rest gaan invullen. Het is handig vervolgens een moodboard te maken met plaatjes van kleding, kleuren en de stijl waarin je jouw bruiloft wilt zien.

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie, styling Marian van Stralend Middelpunt

Maak een eisen- en wensenlijst.

In mijn blog “Hoe begin je met het plannen van een bruiloft? 5 tips om mee van start te gaan” staat dat je begint met het plannen van de bruiloft door het budget en het aantal gasten te bepalen. Dit hoort bij de stap “maak een eisen- en wensenlijst”. Zo maak je duidelijk wat je echt bij je bruiloft wilt hebben om jullie dag buitengewoon te maken (de eisen) en wat wensen zijn die jullie dag nog specialer maken, maar wat extra is (de wensen).

Zit niet voor een dubbeltje op de eerste rang

Hoe lief het ook is dat Oom Henk de foto’s wil maken, maar weet je zeker dat je blij gaat zijn met het eindresultaat? Zorg voor professionele leveranciers, zodat je zeker weet dat het eindresultaat goed is. Dit scheelt veel stress en geeft duidelijkheid. Bijkomend voordeel: Oom Henk geniet volop mee van jullie geluk.

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie, styling Marian van Stralend Middelpunt

Wees eerlijk naar jezelf

Iedereen heeft een mening over de invulling van jullie bruiloft. Maar het is jullie bruiloft! In mijn blog “Hoe om te gaan met meningsverschillen over jullie bruiloft?” staan tips.

Vraag hulp

Een bruiloft plannen is ontzettend leuk, vooral wanneer het je eigen bruiloft is. Een gemiddelde bruiloft kost 300 uur aan plannen. Dit naast je andere bezigheden, kan stress geven, dus vraag hulp! Laat je niet gek maken door alle to-do lijsten voor bruiloften, maar zet je familieleden en vrienden in en laat hun meegenieten van de voorpret. Of wanneer je het echt goed wilt hebben, origineel en onder controle, besteed dan een gedeelte uit aan een weddingplanner zoals ik.

Foto: Liselotte Schoo

Personaliseer

Wat je bruiloft echt bijzonder maakt, is wanneer je persoonlijke details toevoegt. Het is echt niet belangrijk hoeveel geld je spendeert. Het gaat er meer om hoeveel aandacht je hebt geschonken aan de details. Dus draag rode flamenco schoenen onder je witte bruidsflamencojurk wanneer je verzot bent op die dans, geef een klompje en een koalabeertje als bedankje om de landen te typeren waar jullie vandaan komen en laat je moeder appeltaarten bakken, wanneer je daar zo verzot op bent.

Informeer leveranciers op tijd

Check ongeveer een week van tevoren of alle afspraken die jullie hebben gemaakt, nog steeds kloppen. Ga er niet vanuit dat wat voor jullie zo vanzelfsprekend is, voor de leveranciers ook zo is.

En eigenlijk heb ik nog een stap voor je: GENIET!!! Dat is niet af te dwingen, maar het is zo’n mooie tijd! Zowel de voorpret, als de dag zelf, als achteraf…

Lukt dat niet zo goed, het genieten? Dan kan ik je waarschijnlijk wel helpen door een stuk van de organisatie uit je handen te nemen. Dan komt het genieten zeker!

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren