Bruid met bruidsmeisjes in Italië. Foto: Jessica Photography

Hoe begin je met het plannen van een bruiloft? 5 tips om mee van start te gaan

Foto: Jessica Photography

 

Sinds 2011, het jaar waarin ik weddingplanner werd, heb ik deze vraag vaak gekregen. Wanneer je niet gewend bent feesten en evenementen te organiseren, is een bruiloft nauwelijks te overzien. Je hoofd kan ervan gaan tollen! Ik heb gemerkt dat wanneer je de volgende onderwerpen het eerst aanpakt, dat dan de rest volgt.

Het klinkt logisch te beginnen met het uitkiezen van een bijzondere datum, toch raad ik je aan dat pas als vierde stap te doen.

 

Bruiloft Maren en Tim Alvafotografie bruid voert bruidegom taart

Foto: Alvafotografie

 

Bepaal het budget

Dit bepaalt de rest van alles wat jullie uitkiezen. Trouwen op een zaterdag is bijvoorbeeld duurder dan een vrijdag. En een andere dag in de week is goedkoper dan de vrijdag.

 

Ceremoniemeester van Stralend Middelpunt brengt toost uit op het bruidspaar, Bruiloft Kim en Ronald, foto Two Sparkle Photography

Foto: Two Sparkle Photography

 

Maak een gastenlijst

Selecteer degenen die jullie de hele dag erbij willen hebben, waar jullie het meest gek mee zijn. De anderen komen op de “misschien”-lijst en/of bij het feest (wanneer jullie een feest willen geven).

 

Bruidspaar komt over de witte loper aan

Foto: Wianda Bongen Photography

 

Kies een locatie die bij jullie budget en aantal gasten past

Of meerdere locaties… Hou er rekening mee dat meerdere locaties soms meer kosten en dat het rust geeft om op één locatie te blijven

 

Bepaal de datum

Hoeveel tijd kost het om jullie budget bij elkaar te sparen? Is er een bepaald seizoen waar jullie van houden? Is er een speciale datum? Hou vooral rekening met praktische zaken, bijvoorbeeld of er een wedstrijd EK/WK voetbal is. Zou toch jammer zijn wanneer het grootste deel van jullie groep voor een scherm te vinden is, in plaats van op de dansvloer.

 

Fotograaf: d-eYe photography

Foto: d-eYe photography

 

Maak jullie bruiloft persoonlijk

Maak een moodboard aan, bijvoorbeeld op Pinterest, met alles wat jullie leuk lijkt om de sfeer te bepalen die jullie graag op de bruiloft willen hebben. Hou bij het bepalen van het thema rekening met het seizoen.

 

Heel veel plezier met de voorbereidingen! En mocht je hulp kunnen gebruiken, hier ben ik!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren