Vertroetel je “bruidspersoneel”: meer dan 35 cadeau-ideeën voor je getuigen, bruidskinderen, ceremoniemeester en andere helpende handen.

Foto en producten: DRKS


In de aanloop naar je bruiloft en ook tijdens de trouwerij kun je best wat hulp gebruiken. Natuurlijk kun je veel samen met je partner aanpakken, of met een weddingplanner. Maar je kunt ook je gasten al van tevoren laten meegenieten van de voorbereidingen of ze een taak geven tijdens jullie grote dag. En hoe leuk is het om jullie bijzondere dag af te sluiten met het geven van een gepast cadeau? Ik geef je meer dan 35 cadeau-ideeën, zodat je je helpende handen goed in het zonnetje kunt zetten.

En voordat ik je op cadeau-ideeën ga brengen, vertel ik je eerst welke rollen er eigenlijk zijn voor het bruidspersoneel:

Foto en product: For Your Wedding

  • Getuigen: zij zorgen ervoor dat het huwelijk rechtsgeldig is. Je hebt er minimaal twee en maximaal vier nodig.
  • Bruidsmeisjes en bruidsjonkers om bijvoorbeeld de ringen te dragen, het vasthouden van de sleep of bloemblaadjes te strooien.
  • Het weggeven van de bruid: vaak wordt dit gedaan door de vader van de bruid of een ander belangrijk persoon in het leven van de bruid.
  • Begeleiden van de bruidegom naar het altaar: de moeder vindt dit vaak geweldig, maar ook een ander belangrijk persoon kan dit doen.
  • Voorlezer van een gedicht, verhaal, jullie trouwgeloften of een stuk uit de bijbel.
  • Ceremoniemeester: de regisseur van de trouwdag op de dag zelf, maar ook in de aanloop ernaar toe.
  • Een vriend of vriendin die helpt met aankleden, chauffeurt of een muziekstuk speelt tijdens de ceremonie.
  • Een gast die ervoor zorgt dat het gastenboek getekend wordt, die de cadeaus en enveloppen in ontvangst neemt of de bedankjes uitdeelt.

Deze vrienden en familieleden kun je op verschillende manieren bedanken door ze iets tastbaars te geven of door ze een extra herinnering aan jullie trouwdag te geven.


Een uitje

Met z’n allen een keer uit eten gaan of bij jullie laten eten en jullie huwelijksdag nog eens doornemen, is altijd leuk. Maar ook een gezamenlijke activiteit kan passend zijn, bijvoorbeeld samen suppen of iets anders wat bij jullie als vrienden of familie past.

Wat ook gewaardeerd wordt, is een tegoedbon voor een bezoek aan de sauna of iets anders wat goed past bij de gasten die jullie helpen.

Foto en product: DRKS

Een aandenken

Wat ook altijd een succes is, is een aandenken aan het huwelijk. Met zo’n aandenken geven jullie het bruidspersoneel een blijvende herinnering.

Foto en product: DRKS

Voor de getuigen

Misschien niet zo origineel, maar getuigen waarderen een gegraveerde pen. De pen waarmee ze jullie akte tekenen, kunnen jullie cadeau geven. Let er wel op dat het een pen is met zwarte inkt. In het burgerlijk wetboek staat namelijk dat de akte van de burgerlijke stand alleen met zwarte schrijfinkt mag worden ondertekend.

Foto en product: DRKS

Voor de getuigen en andere gasten die hebben meegewerkt

Een sleutelhanger, wijnopener of bieropener kunnen jullie laten graveren met jullie logo, namen of bedanktekst.

Foto en product: DRKS

Voor de mannen kunnen jullie een zakhorloge, manchetknopen, dasspeld, leren of stalen armband (of met kralen) laten voorzien van een persoonlijke gravure. Of een drankflesje als sleutelhanger of een heupfles.

Foto en product: DRKS

En oorbellen, een armband of ketting doen het altijd goed bij de vrouwen. Of wat denk je van het laten bedrukken van een toilettas of tas? Of een parfumverstuiver of een handspiegel laten graveren met bijvoorbeeld “I couldn’t say “I do” without you”.

Foto en product: For Your Wedding

Maar ook iets van stof doet het goed. Bijvoorbeeld gepersonaliseerde sokken, een zakdoek, kussenhoes, handdoek, schort, badjas of kimono.

En zijn het mensen die vaak werken met een notitieboekje, dan is een schrijfboekje met gepersonaliseerde tekst op de voorkant een leuk idee.

Foto en product: For Your Wedding

Je kunt ook denken aan een houten kledinghanger, mok, waterfles, thermosbeker of wijnglas met een eigen print of gravure.

Foto en product: For Your Wedding

Voor de bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Wat denk je van een knuffelbeer die een bedrukt t-shirt aan heeft? Of een frisbee met een vrolijke tekst… En een logeerkoffertje van karton met een gepersonaliseerde tekst valt ook altijd goed in de smaak.

Foto en product: For Your Wedding

Te koop bij…

En waar kun je dit allemaal kopen? DRKS heeft een heel betaalbaar en ontzettend mooi assortiment met pennen, sieraden en heupflesjes.

For Your Wedding heeft veel cadeautjes van stof. Zelfs voor de hond die ringen kan komen brengen, heeft For Your Wedding een hondenbandana.

En natuurlijk, een lekkere fles wijn, een paar biertjes of een ander cadeau wat echt past bij je bruidspersoneel is ook altijd leuk.

Overigens, het ingehuurde bruidspersoneel, zoals de weddingplanner/ceremoniemeester, hoef je geen cadeau te geven. Je leveranciers betaal je al. Maar als je diegene erg waardeert, dan is een cadeautje natuurlijk altijd erg welkom! Zo heb ik al een flinke bos bloemen gekregen, thee, witbier, chocolate chipcookies en bonbons. Verwennerij!


Naamloos-1
NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren