Hoe om te gaan met meningsverschillen over jullie bruiloft?

Een bruiloft maakt heel wat los. Niet alleen bij jullie, maar ook bij jullie vrienden en familie. Hoe daar mee om te gaan, lees je in deze vijf voorbeelden van bruiloftfrustraties.

 

Fotocredits: Freepik

Fotocredits: Freepik

 

Bruiloftfrustratie nummer 1: Je partner toont totaal geen interesse in de bruiloft.

Ik kan me zo voorstellen dat veel partners er niets aan vinden bijvoorbeeld de bloemen en uitnodigingen uit te kiezen. Maar jij vindt het waarschijnlijk wel leuk! Zorg ervoor dat de keuze niet teveel wordt voor je partner en laat hem/haar kiezen tussen maximaal drie. Betrek hem/haar er wel bij, zodat het echt jullie bruiloft wordt. Zorg er ook voor dat de bruiloft niet het enige is waarover je praat en plan momenten voor jullie samen in waarop jullie iets leuks doen en het juist niet over de bruiloft hebben.

 

Untitled design (1)

 

Bruiloftfrustratie nummer 2: Je ouders willen veel bepalen.

Sommige ouders betalen een deel van de bruiloft en hebben daardoor het idee dat het ook hun bruiloft is. Als dit bij jou gebeurt, praat er dan over met je ouders. Laat weten wat jullie ideeën zijn en betrek hen bij de voorbereidingen, zodat ze niet het idee hebben dat ze alleen gebruikt worden voor het geld. Kies zelf een aantal leveranciers en laat je ouders meehelpen met de uiteindelijke keuze.

 

Untitled design (2)

 

Bruiloftsfrustratie nummer 3: Jullie familie en vrienden willen lange speeches en stukjes.

Deze hoor ik heel vaak van mijn bruidsparen. Jullie familie en vrienden verheugen zich op alles wat ze uit de kast kunnen trekken. De babyfoto’s worden tevoorschijn gehaald en geprojecteerd op een groot scherm en alle gênante details uit de studententijd worden nog eens dunnetjes over gedaan tijdens een stukje voor het hele feestpubliek. Ook al komt het vaak uit een warm hart, de meeste bruidsparen vinden stukjes bij bruiloften waar zij zelf ooit voor zijn uitgenodigd, te lang en vaak ook niet grappig. Een andere reden is dat ze niet willen dat het feest wordt onderbroken. Het gebeurt nog wel eens dat iedereen lekker op de dansvloer staat en dat er dan een stukje wordt gedaan. Een oplossing hiervoor is dat jullie van tevoren jullie wensen duidelijk maken. In de brief van de ceremoniemeester kan bijvoorbeeld staan dat tijdens het feest geen stukjes en speeches worden gehouden, maar dat er tijdens het diner, tussen de gangen door, wel tijd voor is. Daarnaast geeft de ceremoniemeester aan dat het de bedoeling is dat stukjes, speeches en liedjes van tevoren worden aangemeld.

 

 Untitled design

 

Bruiloftsfrustratie nummer 4: Je ouders willen hun vrienden en de hele familie uitnodigen, maar jij niet.

Tante en oom wie? Wanneer jij en je verloofde een kleine bruiloft willen of een bruiloft met alleen mensen die jullie in het dagelijks leven tegenkomen, maar je ouders hebben andere plannen voor de gastenlijst, vertel ze dan dat de mensen die jij nauwelijks kent, het niet leuker maken. Vind je dit moeilijk om te bespreken? Als je een locatie met beperkte capaciteit hebt gekozen of je hebt een beperkt budget, dan is de reden makkelijk uit te leggen. Het is onmogelijk al hun extra gasten uit te nodigen. Mocht je je (schoon-)ouders tegemoet willen komen, organiseer dan een feestje of receptie na jullie huwelijksreis voor degenen die zij graag erbij hadden willen hebben.

 

Untitled design (3)

 

Bruiloftsfrustratie nummer 5: Jullie worden het niet eens over de huwelijksreis.

En nu dacht je bij het leukste gedeelte aangekomen te zijn van het plannen van jullie bruiloft, het boeken van je huwelijksreis. Jij ziet jullie op wit zand zitten met uitzicht over helderblauw water, totdat je erachter komt dat hij liever de Mount Everest beklimt. In plaats van je te schikken naar de ander, kun je beter op zoek gaan naar een plek waar jullie allebei kunnen genieten van het soort huwelijksreis dat bij jullie past. Kies een plek waar een stuk ontspanning en een actief deel kan, of overweeg of jullie naar twee bestemmingen kunnen. En wie weet word je verrast door de keuze van de ander en is het eigenlijk ontzettend leuk!

 

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips! Laat je vooral niet ontmoedigen door wat anderen vinden. Het is jullie bruiloft!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren