Stralen als gast tijdens een bruiloft: kledingstijlen die de show stelen

Foto: Ingrid Bot

 

Maar niet teveel, want het bruidspaar is het Stralend Middelpunt! Bruiloften zijn eigenlijk altijd een feest. Het is de perfecte gelegenheid om je mooiste kleding uit de kast te trekken en te schitteren als gast. Of je nu naar een romantische bruiloft in de lente, een bohemian strandbruiloft, of een chique winterhuwelijk gaat, er is altijd een kledingstijl die bij jou en het type bruiloft past. In deze blog heb ik een paar kledingstijlen voor je beschreven.

 

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunstfotografie

Feestelijk chic

Dit is de stijl waar ik het meest van hou, omdat je daarmee gasten niet teveel oplegt en ze toch nadenken over hoe ze er stijlvol en feestelijk uit kunnen zien. Een korte cocktailjurk kan heel goed, maar ook een elegante avondjurk. En voor heren is dit de kans om weer eens dat mooie pak aan te doen, bijvoorbeeld in marineblauw of antracietgrijs met een subtiele stropdas of vlinderdas. Als het weer het toelaat, kan ook een lichte linnen blazer.

Kies als daggast niet voor een hele drukke print of felle kleur. Je gaat waarschijnlijk op de foto met de hele groep gasten en dan is het mooi dat de aandacht naar het bruidspaar gaat. Ben je alleen in de avond uitgenodigd, dan is het geen probleem een drukke print of felle kleur aan te trekken. En vraagt het bruidpaar of je in Tenue de Ville (in stadskleding) wilt komen, kies dan als dame voor een lichte (pastel)kleur en als heer voor een (donker)grijs pak. Je outfit moet in ieder geval netjes zijn. Opvallende kleding, accessoires of make-up horen niet bij Tenue de Ville.

Cocktail

Heeft het bruidspaar de dresscode “Cocktail”, dan verschijnen vrouwen in een mooie partydress, met een paar goede hakken. Denk ook aan een panty onder de cocktailjurk, want blote benen tijdens een bruiloft zijn minder chic. De jurk hoeft niet over de knieën te vallen en er mag ook best een beetje decolleté te zien zijn. Mannen dragen een zwart of donkerblauw pak met een wit overhemd, eventueel een stropdas en zwarte schoenen. 

 

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunstfotografie

 

Elegant en klassiek

Een klassieke bruiloft verdient een tijdloze outfit. Voor dames betekent dit vaak een mooie cocktailjurk of een elegante maxi-jurk. Kies voor kleuren zoals marineblauw of zachte pasteltinten. Liever geen zwart en vermijd wit, want dat is volgens de etiquette alleen bestemd voor de bruid. Maak je look af met een paar hakken en mooie sieraden. Heren kunnen gaan voor een pak in een neutrale kleur en deze combineren met een stropdas of vlinderdas. Wat af en toe ook wordt gevraagd aan de gasten, is of ze in een bepaalde tint willen verschijnen. Sommige gasten zijn daar minder blij mee, maar als ze vervolgens op de bruiloft komen, snappen ze wel welk beeld het bruidspaar voor ogen had toen ze die vraag stelden.  

 

Bohemian chic

Als de bruiloft een bohemian thema heeft, dan kun je je creativiteit de vrije loop laten. Denk aan vloeiende maxi-jurken met bloemenprints, losse kapsels en natuurlijke make-up. Voeg bijvoorbeeld een bloemenkrans toe voor een extra bohemian touch. Heren kunnen kiezen voor een linnen pak in aardetinten en combineren deze met een casual overhemd, zonder stropdas.  

 

Foto: Ingrid Bot

 

Vintage glamour

Een vintage geïnspireerde bruiloft vraagt om retrokleding. Denk dan aan stijlvolle jurken uit de jaren ’20, ’50 of ’60, met bijpassende accessoires zoals parelkettingen en handschoenen. Heren kunnen een klassiek pak dragen met een vintage twist, zoals een pochet in een contrasterende kleur.  

 

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunstfotografie

 

Casual en comfortabel

Bij informele bruiloften trek je aan waar jij je fijn in voelt, maar dan wel feestelijk en met stijl. Bijvoorbeeld een zomerse maxi-jurk of een nette blouse met een chique rok en voor heren een chino-broek met een overhemd zonder stropdas. Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen, vooral als de bruiloft buiten plaatsvindt.

 

Black-tie elegantie

Als je bent uitgenodigd voor een black-tie bruiloft, dan is het tijd om uit te pakken. Er wordt van dames verwacht dat zij een lange avondjurk aandoen. Die kun je combineren met opvallende sieraden en een clutch. Heren kunnen niet fout gaan met een smoking, een wit overhemd, een zwarte vlinderdas en glanzende lakschoenen.  

 

Overleg met de ceremoniemeester als je twijfels hebt over de dresscode en vergeet niet te denken aan de weersomstandigheden als de bruiloft buiten plaatsvindt. Ongeacht welke kledingstijl, onthoud dat het belangrijk is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt tijdens een bruiloft. Het is een feestelijke gebeurtenis, dus het is fijn dat je lekker in je vel zit en niet na hoeft te denken over je kleding. Het is tijd om te dansen, te lachen en onvergetelijke herinneringen te maken!

 

Naamloos-1
NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren