Kaart King Queen foto Karin Keesmaat Kijk-Kunst fotografie

Gek op de liefde

Eerder schreef ik al over mijn liefde voor geregel in mijn blog “Van regelnicht naar weddingplanner en eventmanager”. Maar ik ben ook gek op de liefde! En dat komt allemaal samen in de functie van weddingplanner, -designer en ceremoniemeester. Hoe mooi kan het zijn!

 

Al vanaf dat ik het mij kan herinneren, ben ik bezig met de liefde.

Als kleuter had ik mijn eerste vlinders in de buik. O Lorentz…. Als je dit leest, herinner jij het je vast nog. Als vierjarige had ik strijd met mijn beste vriendin over hem. Maar ja, als je als kleuter, dichterbij woont dan de andere kleuter, heb je het al gauw gewonnen. Dus Manon “kreeg” hem. Potverdrie, op je vierde jaar al liefdesverdriet, nou, dan mag ik mezelf nu wel expert noemen.

 

Zij bijt in een witte zoen, foto Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

 

In groep acht kreeg ik verkering met Mark. Tijdens een feestje samen schuifelen, maar een hand vast houden ging te ver. Toen hij een heel naar woord tegen mij zei, was het over en pinkte ik ’s avonds in bed een dikke traan weg.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Op de middelbare school waren er weer nieuwe kansen. Wow, daar was Tim! Een zittenblijver die net even groter en volwassener was dan de andere jongens in de klas. Volop gezwijmel en toen Ellen na een half jaar bij mij in de klas kwam, kaapte ze hem voor mijn neus weg, voordat ik echt actie had kunnen ondernemen. Ellen en ik zijn nog steeds vriendinnen en gelukkig staan mannen onze vriendschap blijkbaar niet in de weg.

 

Hij trekt hem aan zijn bretels, foto Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

Foto Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

 

En dan was er dansles… Ooo, wat een spanning elke zaterdagavond tijdens “Plofinn”, de dansavond waarop je vrij mocht stijldansen. Want wie zou er zijn? Met vriendinnen maakten we er een heel spektakel van door al vooraf af te spreken, samen op te maken en de haren te doen. Daar ontmoette ik Martijn, de eerste waarmee ik echt gezoend heb. We moesten wel oppassen dat onze beugels niet in elkaar verstrengeld raakten.

 

Zoenlijst

In de jaren die volgden was er altijd wel iemand die in mijn gedachten rondzweefde. Met vriendinnen maakte ik lijstjes met wie we gezoend hadden en gaven we ze een cijfer. Hele analyses lieten we erop los of hij nou wel of niet verliefd was, wat hij dan had gezegd en ga zo maar door. Tot Jorrit. Ik was 16 en dit was hem! Degene met wie ik oud wilde worden. Nou… Pfff… Dus niet. Zes weken later maakte hij het uit en ging weer terug naar zijn ex-vriendin. Wat een verdriet!

 

Zij kijkt hem lachend aan, foto Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

Foto Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

 

Tijdens mijn HBO-tijd waren er wel wat scharrels, maar echt diep ging het niet. De liefde kwam meer van de andere kant. Er was er zelfs één waarvan, toen ik het uitmaakte, een heel bandje kreeg met nummers over “Marian” en over hartzeer. Een ander vroeg mijn pasfoto aan mijn moeder en tekende mij na.

 

En nu dan, is er dan wel het prins op het witte paard?

Toen ik aan de slag ging bij de Politieacademie ging er een wereld voor me open, wat een walhalla! Leuke mannen! Intelligent, geïnteresseerd, vol humor… Maar “Mister Right” zat er niet bij. Wel werd ik hals over kop verliefd op een student die helaas al getrouwd was en dat werd natuurlijk niets.

 

Ons eerste echte uitje samen: de Winterefteling

 

Mijn prins op het witte paard kwam ik pas later tegen, op mijn 26ste. Het heeft een jaar geduurd en een relatie verder, voordat ik inzag dat hij toch echt mijn “Mister Right” was. Vanaf 21 november 2002 werden we een stel en ik werd zo gek op hem, dat ik hem eigenlijk al met zes maanden verkering al ten huwelijk wilde vragen.

Vrienden van ons verwachtten dat hij tijdens onze vakantie in Nieuw Zeeland de grote vraag aan mij zou stellen. Ik hou meer van het onverwachte, dus ik vroeg hem al met negen maanden, voor onze vakantie, met een zelf gemaakt gedicht vol emotie. Hij zei “ja!” en viel op zijn knieën om mij te vragen. En natuurlijk zei ik ook “ja!”. Weer negen maanden later waren we getrouwd en ik ben nog steeds zo onwijs blij met hem! Ondanks de diepe dalen die we ook hebben gekend, zit mijn liefde voor hem tot in de punten van mijn tenen.

 

De liefde heeft dus altijd een grote rol gehad in mijn leven. Keek ik niet om me heen voor mezelf, dan was het wel voor een ander. Ik heb zelfs twee feesten georganiseerd voor singles, omdat ik anderen gun wat ik zelf ook heb. Ook genoot ik altijd al van de lichaamstaal en blikken van verliefden, vol affectie en waardering. Nu mag ik mijn liefde voor organiseren combineren met het zien van de liefde van het stel waar ik de bruiloft voor coördineer. En ik geniet er elke keer weer van.

 

Mag ik ook meegenieten van jullie bijzondere band? En jullie meehelpen met het organiseren van jullie onvergetelijke bruiloft? Mail of bel me even voor een kennismakingsgesprek.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren