De tien dingen die niet fout mogen gaan op jouw bruiloft

Kun je het je voorstellen? Je bent maanden bezig geweest met het plannen van jullie dag, alle details zijn langsgekomen. Denk je… Maar dan…

Valt de stroom uit. Jullie zitten in het donker en er kan niet meer gekookt worden. Wat een rampscenario. Dit is één voorbeeld die werkelijkheid werd tijdens één van “mijn” bruiloften, maar ik heb er nog meer voor je.

 

Hieronder beschrijf ik tien “bruiloftrampen” die te voorkomen zijn, of in ieder geval mee om te gaan en toch een geweldige trouwdag te hebben.

 

  • Slechte DIY (Do It Yourself) met vrienden en familie

Veel bruidsparen laten vrienden en familie de decoratie maken, omdat het leuk is en/of om te besparen. Ook de taart laten ze maken door iemand die vaak taarten bakt, maar er geen professie van heeft gemaakt. Dit geldt ook voor “Ome Henk” die hobbyfotograaf is en aan heeft geboden de foto’s voor het huwelijk te maken. Maak duidelijk naar jullie vrienden en familieleden wat jullie verwachten. Zo is helder welke kwaliteit jullie graag willen en of zij daaraan kunnen voldoen.

 

Foto: Kijk-Kunst fotografie, lunch: Het Koelhuis, styling: Meesterlijk Geschikt

 

  • Niet het goede eten voor iedereen

Het komt steeds vaker voor: vegetariërs, veganisten, gasten met een lactose-intolerantie, een allergie voor schaal- en schelpdieren, of gasten die glutenvrij moeten eten. Het restaurant of de catering moet van tevoren weten wie een speciaal diner hoort te krijgen en niet op het moment dat het geserveerd wordt. Laat de ceremoniemeester ruim voor de bruiloft inventariseren wie speciale wensen heeft. Dit kan door deze vraag op te nemen in de brief van de ceremoniemeester.

 

  • Niet genoeg tijd voor de fotografie

Het is mijzelf overkomen. Ik dacht genoeg tijd te hebben ingepland voor de fotoshoot. In plaats daarvan waren we aan het rennen van de ene plek naar de andere en kon ik niet echt ontspannen. Gelukkig hadden we een hele goede fotograaf die me toch aan het lachen maakte. Kies meerdere momenten voor de foto’s, plan ze ruim in en laat de fotograaf medebepalen wat de goede momenten zijn qua belichting.

 

Foto: Kijk-Kunst fotografie, ringen: Goudsmit Zillah

 

  • Iets vergeten

Nee! Je hebt de ringen thuis laten liggen! Maak van tevoren een afvinklijst, zodat je niets vergeet.

 

  • Jij of je partner wordt ziek

O, dat is pas erg… Stop Ibuprofen en een misselijkheidspil in je SOS-kit en hopelijk kun je erger voorkomen. Als je echt ziek bent, probeer dan de dag met een glimlach te overleven. En laat je fotograaf weten hoe je je voelt. Wanneer je je een moment beter voelt, kun je foto’s laten maken. En kijk ook of de visagist later op de dag terug kan komen om je wat minder wit eruit te laten zien.

 

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

  • Het weer slaat om

In Nederland gebeurt dit nog wel eens, ondanks de weersvoorspellingen. Wees dus voorbereid door bijvoorbeeld paraplu’s te kopen of te huren, zonnebrandcrème mee te nemen en dekentjes in te slaan.

 

  • De naam wordt verkeerd uitgesproken

Ik heb dit ook wel eens meegemaakt en dat is echt niet leuk… De trouwambtenaar die bruid “Inga” steeds “Inge” noemt of de band die de klemtoon verkeerd zegt van de achternaam van het bruidspaar. Laat jullie leveranciers weten hoe het hoort, wanneer jullie een naam hebben die nog wel eens verkeerd wordt uitgesproken.

 

  • Muggen

Buiten trouwen is ontzettend leuk, maar de muggen kunnen ergerlijk aanwezig zijn, vooral in de buurt van water. Zorg voor een insectenspray en zet die bij de dames en heren op het toilet, bij de andere spulletjes die je hebt verzameld voor je gasten, zodat zij zich kunnen insprayen.

 

Foto: Kijk-Kunst fotografie, bruidsboeket: Meesterlijk Geschikt

 

  • Gemixt bloemwerk

“Doe mij maar een boeket met witte bloemen”. Uhhh, tja, dan kan het zijn dat er lelies komen of rozen. En stem de bloemen van de locatie af op de bloemen van het bruidsboeket. Dan vormt het één geheel, in plaats van witte rozen in je boeket bij oranje gerbera’s van de locatie.

 

  • Stroomuitval

Ik noemde het al, jullie komen in het donker te zitten. Zorg ervoor dat bij een buitenbruiloft, oudere niet gerenoveerde panden of een locatie die het niet gewend is grote groepen te faciliteren, een aggregaat stand-by staat.

 

Heb je zelf zo’n voorbeeld? Ik hoor het graag van je!

 

Voor elke bruiloft maak ik een risico-inventarisatie om te zien waar iets mis kan gaan. Iedere bruiloft is anders en daardoor zijn ook bij iedere bruiloft andere situaties te bedenken die mis kunnen gaan. Gelukkig heb ik nog niet veel nare dingen meegemaakt, maar een valpartij van een gast en stroomuitval zijn in al die jaren wel langsgekomen (zie ook mijn blog over acht uitdagingen).

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren