Acht uitdagingen

Vandaag een rustig dagje: uitgebreid ontbijten met mijn gezin en een heerlijk lang bad. En na de bruiloft van gisteren heb ik dat ook wel verdiend. Want dat was hard werken! Maar ook ontzettend leuk! Hier gaat mijn weddingplannershart sneller van kloppen.

 

 

WP_20170917_11_44_38_Pro

 

Begin april kreeg ik de vraag van Daphne en Dirk: “We zijn op zoek naar iemand die onze ideeën bij elkaar trekt, kijkt of we nog iets missen en daar een rol bij kan spelen. Daarnaast zoeken we iemand die de laatste weken de contactpersoon is voor alle leveranciers en gasten, daarbij dingen kan oppakken die onverwacht geregeld moeten worden. Daarnaast zoeken we iemand die op de dag zelf wat dingen bij de opbouw kan regelen.” Ze zochten iemand in Gelderland, die daar de contacten had. Ze wilden een gezellige relaxte feestelijke dag, totaal anders dan de bruiloften die zij zelf hebben meegemaakt.

 

En dat werd het! Tenminste, voor hen en hun gasten en grotendeels ook voor mij. Het ontspannen deel zat er voor mij niet in en Daphne gaf later op de avond aan dat ik mijn geld meer dan waard was. Want, o, wat heb ik meegemaakt! Graag vertel ik je over de acht uitdagingen (het waren er vast meer…).

 

img_0028

 

Het werd echt een mooie bijzondere dag voor een bijzonder mooi stel. Ze hadden een rustieke locatie uitgezocht, Koetshuis Heuven in Rheden op de Veluwe. Dit oude pand, vol met stukken uit een ver verleden, ligt in een prachtig stuk natuur. Er heerst rust en het uitzicht is geweldig. Deze plek betekent veel voor hen. Hier lieten ze hun vrienden en familie, een internationaal gezelschap, naar toe komen, zodat zij er ook van mee konden genieten. Ze hadden een overnachtingsplek in de buurt geregeld voor zichzelf en een heel groot deel van hun gasten, zodat ze hun trouwdag konden verlengen naar een trouwweekend.

 

De locatie is in beheer van een stichting en zij verhuren deze sporadisch. Je huurt alleen de locatie, dus verder moet je alles zelf regelen. Met wat hulp van mij hadden Daphne en Dirk alles onder controle. En tijdens hun trouwdag lieten ze die controle graag aan mij over.

 

Uitdaging 1: 50 ballonnen in een vrij volle auto

In de dagen voor de bruiloft hield ik de buienapp goed in de gaten. Dirk en Daphne wilden ontzettend graag in de open lucht trouwen en het weer zag er niet bepaald positief uit. Ze hadden geen tent gehuurd, omdat het volgens hen stralend weer werd. Ik vond dat lastig te geloven en heb liever een plan B (en C), dus toch maar de partytent in de auto geladen. Dus dit keer ging niet alleen mijn SOS-koffer mee en dan wordt het lastig om 50 ballonnen in een stationwagon te krijgen. Met wat hulp van Rob en Arina van Ballonbestel was de eerste uitdaging van deze dag volbracht. Beetje proppen, geen zicht meer naar achteren en gaan!

 

Aangekomen bij de locatie, bleek ik nog de enige. De fotograaf volgde al snel en daarna kwamen Dirk en Daphne met een auto volgeladen met drank, lekkers en decoratie-items. Naarmate het later werd, kwamen steeds meer gasten helpen. Want er moest veel gebeuren: meubilair uit de huiskamer halen, vervangen door ander meubilair, koffie zetten, drank inruimen, servies klaarzetten, decoreren en hooibalen op de goede plek plaatsen voor de ceremonie. Ik zette iedereen in en vooral de bevriende fotograaf, die eigenlijk alleen kwam om foto’s te maken, was de pineut, omdat hij zo heerlijk op tijd was. Ondertussen hield ik de buienapp in de gaten en het leek erop dat de wens van Dirk en Daphne uit kon komen.

 

Uitdaging 2: ceremonie op tijd laten starten en voor de regen laten eindigen

Wat later dan gepland, want er waren gasten die de locatie niet konden vinden, was het gezelschap compleet en kon ik de gasten naar de ceremonieplek begeleiden. Dirk en Daphne hadden zich ondertussen omgekleed in hun medieval bruidskleding en stonden te trappelen om naar de ceremonieplek te gaan. Voor iedereen was het een verrassing hoe ze eruit zouden zien. Dat Dirk in kilt zou verschijnen, verbaasde menigeen.

Een selfie net vóór de ceremonie

Een selfie net vóór de ceremonie

Alle gasten zaten klaar op hooibalen en stoelen in een kring en vol luid geklap kwam het bruidspaar aangelopen. Ze lieten zich door een heks trouwen (zo noemen zij haar zelf). De druïde of ritueel begeleider, Marjolein, trouwde hen te midden van de vijf elementen water, vuur, lucht, aarde en ether.

IMG-20170917-WA0021

Ze spraken hun trouwgeloften uit en lieten weten hoe de één de ander aanvult (tja, daar was die brok in mijn keel weer). Daphne en Dirk gingen de verbintenis aan door middel van een koord om hun handen, door handvasting. Vervolgens gingen ze met Amersfoortse Keitjes (snoepjes) rond en ontvingen wensen van de gasten. Het was een heel mooi ritueel, één die ik nog nooit heb meegemaakt en waarschijnlijk de gasten ook niet. Ondertussen rende ik heen en weer om te vertellen aan de twee meiden die met de drankjes hielpen en de catering, dat ze het proostdrankje konden klaarmaken.

IMG-20170917-WA0012

 

De ceremonie was nog maar net voorbij en daar kwam de regen. Binnen hebben we geproost met Aperol Spritz, het favoriete drankje van Dirk, en werden Daphne en Dirk gefeliciteerd door hun gasten.

 

IMG-20170917-WA0020

 

Uitdaging 3: een plek vinden voor gasten met een speciale wens

Vaak maken mensen van tevoren kenbaar dat er iets bijzonders met hen aan de hand is en dat hier een oplossing voor nodig is. Dit keer kwamen de vragen op de dag zelf. Er was een gast die heel veel last had van haar rug. Ze had een plek nodig om tussendoor te rusten. Ik denk dat dit de meest bijzondere plek is waar zij ooit heeft gerust en datzelfde geldt voor een andere gast die later op de dag moest kolven. Het werd namelijk de paardenstal. Hartstikke koud, maar de gasten waren blij met de oplossing. De extra dekens die ik had meegenomen kwamen goed van pas en de gasten konden hierdoor de hele bruiloft blijven.

 

Uitdaging 4: de stoppen slaan door

Na een tijdje gingen de gasten aan tafel. Het diner werd verzorgd door Sloop, het favoriete restaurant van Dirk en Daphne. Vanuit hun foodtruck verzorgden zij heerlijk eten voor 70 gasten. En dat was nogal een uitdaging! Al snel bleek een stroomgroep eruit te liggen, waardoor de oven en de frituurpan niet meer werkten. De foodtruck stond compleet in het donker en ook het keukentje in het koetshuis zat zonder stroom. Van tevoren hadden we goed gekeken of de stroomvoorziening voldoende was en dit zou zo zijn, maar ja, daar heb je op zo’n moment niets aan. De beheerder van het pand kon mij helaas niet helpen. Hij was aan het werk elders, dus ik moest het maar zien te redden. Uhhh, maar daar was hij toch juist voor? Snel schakelen: stroom vanuit andere groepen en lantaarns in de keuken om nog te kunnen afwassen. Gelukkig zat de boiler op een andere groep.

 

Uitdaging 5: de taartleverancier is te laat en onbereikbaar

Waar blijft de leverancier van de taart? Het telefoonnummer van de zaak werd meerdere malen niet opgenomen. Wat nu? Dan maar iedereen met dezelfde naam in het plaatsje waar de bakker woont opbellen. En toen had ik geluk. De eerste die opnam, gaf gelijk al aan “o, u bent op zoek naar die en die, maar die is nu even een bruidstaart aan het wegbrengen”. Pfieuw! Zo, volgende uitdaging uit de weg geruimd.

 

Uitdaging 6: zonder stroom

O nee, weer de stroom eruit. Ander verlengsnoer proberen. Werkt niet. Ander stopcontact. Werkt wel.

 

Uitdaging 7: het is koud in het koetshuis

Catering die in en uit loopt en een grote groep kinderen die in en uit lopen, maken het koetshuis koud. Een paar gasten gingen jassen aantrekken bij het diner en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus hup, die verwarming een paar graden omhoog en stoken maar!

 

Heerlijk, de humor van deze twee...

Heerlijk, de humor van deze twee…

 

Ondertussen arriveerde de band en deed hun soundcheck in de ruimte waar het feest zou plaatsvinden. Doordat het diner wat uitliep en wij, als personeel, nog niet konden gaan eten, verveelden zij zich. Dus hup, ze pakten hun instrumenten op en gingen bij het diner spelen. Geweldig om livemuziek te hebben tijdens het diner! Het bandje Junebug, paste precies bij Dirk en Daphne. Ze speelden afwisselende nummers, met een medievalachtige inslag. Wat een sfeer!

 

Uitdaging 8: zo snel mogelijk 70 stukjes taart snijden

De bruidstaart hadden Daphne en Dirk zelf ontworpen. De ene laag had een vulling die Daphne zo lekker vindt en de andere die Dirk zo lekker vindt. Bovenop de taart stond een foto van Daphne en Dirk. Rondom de taart lag een koord in de kleuren van de koorden van de handvasting. Vervolgens was de Skyline van Amersfoort verwerkt en de zin  “the hunt is over”.

 

IMG-20170917-WA0014

 

Na het aansnijden van de bruidstaart had ik de eer de taart te verdelen. Zo’n dikke laag fondant, een onderlaag van dikke witte chocolade en 70 gasten die smachtend naar de taart staan te kijken, is best een uitdaging. Maar hij was het wachten waard en sommige gasten kwamen zelfs terug voor een tweede stuk.

 

Ook tijdens het feest dat na het diner startte, speelde de band de sterren van de hemel en ze kregen veel gasten de dansvloer op. De deuren naar de binnenplaats gingen ondanks de kou open en de grote groep kinderen roosterde marshmallows.

 

Mijn hele dag bestond uit regelen en heen en weer rennen. Maar mijn voldoening was supergroot toen ik zag dat het bruidspaar enorm stond te genieten en hoorde dat gasten hun bewondering uitspraken over de locatie, de organisatie en het eten.

 

De droom van Daphne en Dirk is uitgekomen en het is een bruiloft voor in de boeken! Vandaag hebben ze hun trouwerij afgesloten met een sportuurtje en een ontbijt voor de gasten die zijn blijven overnachten.

IMG-20170917-WA0018  IMG-20170917-WA0017  IMG-20170917-WA0013

 

Ik denk dat ze nog lang napraten over hun mooie trouwweekend.

Daphne en Dirk, bedankt voor deze mooie ervaring!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.