Bruidspaar op heuvel, in atrium Tuin De Lage Oorsprong, Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

Zeven tips voor het uitkiezen van jullie unieke locatie

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

 

Een bruiloft kun je zo groot, complex en duur maken als je wilt. Bijna alles is optioneel, van het dragen van wel of geen jurk tot het serveren van wel of geen taart. Het enige wat je altijd nodig hebt, is een locatie. Maar hoe kies je de locatie die perfect is voor jullie unieke bruiloft?

Er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, of je nu op zoek bent naar een prachtig kasteel, een gezellige feestzaal, een mooie boomgaard of een rustig strand. Hieronder volgen zeven tips voor het uitkiezen van jullie unieke locatie.

 

The Plaza Hotel, New York

 

Bepaal het aantal gasten

Wanneer je van tevoren weet hoeveel gasten er ongeveer komen, scheelt dat tijd tijdens je zoektocht. Heb je een grote groep? Niet alle locaties kunnen grote groepen aan, dus dan kun je de kleinere al links laten liggen, ook al zijn ze nog zo mooi.

 

Bepaal het budget

Hebben jullie een beperkt budget of maakt het niets uit hoeveel de locatie kost? Van sommige locaties is gelijk al duidelijk of deze passen binnen jullie budget of niet. Het scheelt teleurstellingen door vooraf te bepalen hoeveel jullie maximaal kwijt willen zijn aan de locatie.

 

Kies een locatie die bij je past

Zorg ervoor dat de locatie die je kiest, past bij de sfeer en het thema dat je wilt uitdragen. Laat je hierbij niet teveel beïnvloeden door bijvoorbeeld Pinterest. Kijk naar hoe jullie zijn en wat bij jullie past. Zo krijgen jullie een unieke bruiloft die jullie gasten zich herinneren als echt jullie bruiloft.

 

Bruiloft Theone en Richard op het strand van Texel. Fotograaf Liselotte schoo

 

Mogelijkheden voor overnachtingen

Denk aan overnachtingsmogelijkheden in de buurt voor de gasten wanneer jullie gasten hebben die van ver weg komen of wanneer jullie in het buitenland trouwen.

 

Verborgen kosten

Let erop of de prijs die de locatie afgeeft, alles dekt. Sommige locaties rekenen bijvoorbeeld extra kosten wanneer jullie buiten willen trouwen en zij stoelen moeten neerzetten en een geluidsinstallatie. En let ook op vorkjesgeld of schotelgeld en kurkengeld. Dit is een bedrag wat de locatie in rekening brengt wanneer je je eigen taart of wijn meeneemt.

 

Sweet table La Dolce Vita met bruidstaart. Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

 

Eten wat bij jullie past

Serveren ze wel het eten dat jij en je partner zo lekker vinden? Wanneer jullie locatie ook een restaurant heeft, plan dan een afspraak in voor een proefdiner. Ook cateraars en locaties die alleen besloten partijen verzorgen, organiseren vaak proefdiners.

 

Win advies in

Vraag advies aan een weddingplanner. Hij of zij weet door ervaring en een breed netwerk de juiste locatie of weet jullie locatie aan te passen aan jullie wensen. Wanneer jullie geen professionele ceremoniemeester of weddingplanner inhuren, vraag dan eens rond in je eigen netwerk.

 

 

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst fotografie

 

 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ben je op zoek naar de perfecte locatie, maar voelt het alsof je aan het zoeken bent naar een speld in een hooiberg? Of weet je een locatie, maar zie je niet hoe je die aan kunt passen naar je wensen? Neem contact op met mij. Ik help je en je krijgt die ene locatie die perfect bij jullie past.

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren