3FM Serious Request bruiloft

Waarom zou je een professioneel ceremoniemeester inhuren?

5 redenen voor het inhuren van een professional en 7 ceremoniemeestertaken die ervoor zorgen dat jij, je aanstaande en jullie gasten alles los kunnen laten tijdens jullie bruiloft.

 

Vaak wordt een familielid, vriend of vriendin gevraagd voor de taak van ceremoniemeester. Het is de bedoeling dat diegene ervoor zorgt, dat de bruiloft soepel verloopt. Meestal is dit iemand die heel goed is in organiseren, leiding nemen en het overzicht bewaren. Diegene voelt zich waarschijnlijk vereerd dat je hem of haar vraagt en doet het graag, maar voelt ook de druk het goed te doen. Daarom kiezen veel bruidsparen voor het inhuren van een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester.

 

Bruiloft Daphne en Dirk: fotograaf Gert Jan Luijendijk

Bruiloft Daphne en Dirk: fotograaf Gert Jan Luijendijk

 

Andere redenen voor het inhuren van een professioneel ceremoniemeester die ik heb gehoord, zijn:

 • Je hebt niemand met de juiste competenties in de familie- en vriendenkring.

 

 • Je wilt alle gasten volop mee laten genieten van jullie dag, zonder in de regelmodus te zijn. Alle mensen die dichtbij je staan, zijn dan echt te gast. Een ceremoniemeester is de hele dag bezig op te letten of alles goed verloopt en heeft overleg met leveranciers. Het zou zonde zijn, wanneer diegene een deel van de dag moet missen, doordat iets geregeld moet worden. Ook raakt de ceremoniemeester geen alcohol aan. Voor deze functie is het wel zo prettig de hele dag helder te blijven.

 

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

 • Je vindt het fijn een buitenstaander die rol te laten vervullen, zodat voor de gasten en leveranciers duidelijk is, dat hij of zij het aanspreekpunt is en dat het niet geeft, wanneer hij of zij gestoord wordt tijdens bijvoorbeeld de ceremonie.

 

 • Je vindt het prettig te weten, dat iemand met ervaring de touwtjes in handen heeft. Iemand die van het organiseren van bruiloften, zijn of haar vak heeft gemaakt. Zo kun je met vertrouwen loslaten.

 

 • Je wilt alle gasten in alle rust laten genieten van de voorbereidingen op de grote dag. Het hoort bij de feestvreugde je mooi te maken voor de bruiloft van je vriendin, vriend of gezinslid. Als ceremoniemeester ben je al vroeg aan het regelen en is er geen tijd voor een uitgebreid kappersbezoek of make-up sessie. Je ceremoniemeester is bijvoorbeeld de locatie aan het decoreren. Diegene heeft geen hoge hakken aan, want er worden heel wat kilometers gelopen en soms wordt er op trappen gestaan. Ook dat mooie sjieke strakke jurkje blijft thuis, want de kleding is feestelijk, maar praktisch.

 

Een professioneel ceremoniemeester wordt vaak korter voor een bruiloft ingezet dan een weddingplanner (zie ook mijn blog “taken van een weddingplanner”). Hij of zij zorgt ervoor dat al jouw plannen worden omgezet in werkelijkheid en dat jij alleen maar hoeft te genieten van jullie grote dag. En niet alleen jij, maar ook je aanstaande en alle gasten.

 

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

 

Hieronder staan de taken van een professioneel ceremoniemeester, de regisseur van de bruiloft:

 

 • Een draaiboek maken, zodat jullie en alle leveranciers die erbij betrokken zijn, weten wat wanneer wordt verwacht.

 

 • Maken van een brief voor jullie gasten waarin alles helder wordt uitgelegd wat wanneer plaatsvindt en waar ze rekening mee horen te houden.

 

 • Verwerken van de reacties van jullie gasten op de uitnodiging en aanspreekpunt voor vragen van jullie gasten.

 

 • Leiding tijdens de trouwerij: aanspreekpunt voor de gasten en de leveranciers, toezicht houden op gemaakte afspraken en oplossen van noodsituaties. Dit houdt bijvoorbeeld ook in dat iedereen wordt opgeroepen voor de groepsfoto, het begeleiden van gasten naar hun zitplaats, het instrueren van de getuigen en bruidskinderen over hun taken en het inplannen van de speeches en stukjes.

 

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

 • In de gaten houden of niet alleen jullie, maar ook de gasten zich prettig voelen. Het is de bedoeling dat iedereen een ontspannen mooie unieke dag heeft, zonder zorgen.

 

 • Ervoor zorgen dat de cadeaus en persoonlijke eigendommen op het juiste moment naar de juiste plek gaan.

 

 • Woordvoerder namens jullie: wanneer gasten of leveranciers iets willen dat niet bij jullie wensen past, dan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

 

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

 

Zoek je een ceremoniemeester binnen je eigen kring, of besteed je het liever uit aan een professional?

Wanneer je voor een professional kiest, kijk dan eens of ik bij jullie pas. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en tijdens het gesprek geef ik je alvast wat tips voor de invulling van jullie bruiloft.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren