Bruidspaar in Italië Umbrië Fotograaf Jessica van Duren

Trouwen in Italië: een absolute aanrader

Foto: Jessica van Duren, Fine Art Photography

 

Van een afstandje bekeek ik het werk van Inge van “Trouwen Italië”. Wat een machtig mooie bruiloften verzorgt zij! Toen de vraag kwam of ik zin had te assisteren bij een bruiloft in Italië, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Natuurlijk! Aangezien Inge hoogzwanger was, nam collega Mariëlle haar taak als weddingplanner over. Deze bruiloft was te complex om in haar eentje te doen, dus er was assistentie nodig.

 

Italië is één van mijn favoriete vakantielanden. De laatste jaren gaan we tijdens de zomervakantie naar Lago Maggiore of het Gardameer. In de periode voordat mijn man en ik kinderen kregen, hebben we ook al verschillende plekken aangedaan en in mijn studietijd ging ik met een vriendin naar de Italiaanse kust. Toen nog voor de mooie mannen, later voor het heerlijke eten en drinken, de authentieke straatjes, het mooie weer, de gezelligheid en het prachtige landschap (en stiekem ook nog voor de mooie mannen ?).

 

Om dan mee te helpen aan zo’n prachtige bruiloft met familie en vrienden in zo’n mooi land, leek me super. Van tevoren werd ik wel gewaarschuwd: lange dagen, hard werken en de Italiaanse cultuur die wel even anders is dan de Nederlandse. Ok, prima! Met het voornemen me totaal over te geven en mijn vermogen snel te kunnen schakelen, kwam het vast wel goed.

 

Fotograaf met weddingplanners in vliegtuig

Links Jessica van Duren, fotograaf, ik in het midden en rechts Mariëlle, de weddingplanner. Mariëlle kende ik al en naast dat ze zo gek is als een deur, is het een harde werker, een helder, maar lief mens en gaat tot het uiterste voor een bruidspaar. Jessica kende ik nog niet, maar zoals je ziet, het ijs was al snel gebroken.

En het kwam goed.

Het werd een onvergetelijke prachtige bruiloft. Maar o, een weddingplanner daar is echt onmisbaar! De meeste Italianen kunnen geen Engels en dat maakt het wat complex. Met handen en voeten kwamen we een heel eind. Soms moesten we het wel nog een keer vragen om het uitgevoerd te krijgen. Ook om het plaatje wat van tevoren bedacht was, te krijgen, kostte wat moeite.

Weddingplanner Marian van Stralend Middelpunt zet een tentje op voor de kinderen

Bij het stylen van een bruiloft met kinderen, hoort natuurlijk ook een tentje. Zoekplaatje: vind de weddingplanner 😉

Weddingplanner Marian van Stralend Middelpunt maakt een boeket

Onweer en regen

Want helaas zat het weer niet mee. Wanneer je je bruiloft in Italië viert, ga je juist voor de weerzekerheid. En net bij deze bruiloft was het de dag ervoor en de dag erna prachtig, maar op de dag zelf niet. Af en toe kwam het met bakken uit de hemel en het onweerde! Dan kun je een aantal dingen doen: een tent op de plek van de ceremonie zetten, mits het kan qua onweer, de ceremonie verplaatsen naar binnen, of wachten op een droog moment.

 

Ceremoniesetting in Italië Umbrië foto Stralend Middelpunt

 

Het laatste hebben we gedaan, met als gevolg dat het een ceremonie werd om van te dromen. Ook voor het diner werd het even spannend. Konden ze wel met z’n allen aan die ene hele lange tafel zitten, met dat magistrale uitzicht? Terwijl Mariëlle en ik de tafel aan het stylen waren, waaiden de menukaarten de tafel af. Maar toen de gasten aan tafel gingen, ging de wind liggen en werd het één en al genieten.

 

Bruidspaar in een granenveld in Italië Umbrië Foto: Jessica van Duren Fine Art Photography

Foto: Jessica van Duren, Fine Art Photography

Weddingcrew

We waren met een heel team: een oppas, twee fotografen, twee videografen, een visagist/haarstylist (MUAH), een dj en Mariëlle en ik. En wat hadden we een geluk met deze mensen! Allemaal professioneel, goedgehumeurd, een flinke dosis humor en een groot aanpassingsvermogen. Dit maakte dat het bruidspaar zich kon ontspannen. Het werd allemaal wel geregeld.

 

Weddingcrew bruiloft in Italië Umbrië

 

Met bijna het gehele team reisden we heen en terug. Wat is het prettig goed met elkaar op te kunnen schieten, wanneer je al begint met een vertraging van een uur, drie uur met elkaar in een busje naar de locatie rijdt, op dezelfde locatie overnacht, met elkaar werkt en vervolgens de terugreis maakt met een vertraging van meer dan vijf uur via een luchthaven waar je eigenlijk niet hoorde te landen.

The End

Ja, ik was op daarna. Maar wat was het het waard! De bruiloft was fantastisch, het land is echt heerlijk en de samenwerking met het team was super. De plannen werden continu gewijzigd, zodat het bruidspaar toch het plaatje kreeg, waar ze zo van droomden. En dat was nou net de bedoeling.

Ik wil nog wel een keer mee!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

Geen reacties

Reageren