Bovenaanzicht rolstoel bruiloft

Rolstoeltoegankelijk en glutenvrij… Onmogelijke opgave? Uitzonderlijke uitdaging!

Foto: Freepik

 

De meeste bruidsparen die ik spreek, hebben wensen die vrij veel mensen hebben: trouwen in een romantisch kasteel, buiten trouwen, industrieel of bij een locatie die zij exclusief kunnen huren. Begin maart kreeg ik de broer van een bruidegom aan de telefoon en zijn broer en schoonzus hadden hele andere wensen. Hij had mijn blog gelezen over een locatie waar alles zelf geregeld moet worden en dat bleek ook de locatie van dit bruidspaar. Aangezien zijn schoonzus, de bruid, een laag energieniveau heeft en er ontzettend veel geregeld moest worden in korte tijd om te kunnen trouwen op deze locatie, bedacht hij dat het misschien handig zou zijn iemand in te huren om hen te helpen.

 

Wensen? Of harde eisen?

En zo gebeurde het dat ik een paar dagen later bij het bruidspaar zat. Hun wensen bleken harde eisen. Om te kunnen genieten van hun dag, waren er voorwaarden waar aan voldaan moest worden. Ze dachten voordat ze mij hadden ontmoet, dat ze het misschien een jaar moesten uitstellen door de hoeveelheid werk die op hun pad kwam.

 

Gaandeweg bleek de locatie die ze hadden uitgezocht niet in zijn geheel te passen bij de eisen die ze hadden: binnen een straal van een half uur van hun huis, glutenvrij, naast een katholieke kerk, een plek die rust uitstraalt, rolstoeltoegankelijk, met een rustplek en waar van tevoren overnacht kon worden. En als het kon, iets met paarden, zoals een koetshuis. Dus ik ging op zoek naar een geschikte locatie en dat was een enorme uitdaging. Uiteindelijk kwam ik bij het gastvrije kasteelcafé van Huis Bergh in ’s Heerenberg uit, bij Heeren Dubbel, wat vroeger een koetshuis was. Lotte, de bedrijfsleider, dacht alleen in oplossingen. Zo kwam het dat ik eind maart met een blij bruidspaar van Heeren Dubbel naar hun huis reed, want dit was echt hun locatie.

 

Drempels, kiezelstenen en zware toegangsdeuren

In de periode van de zoektocht kwam ik erachter dat veel locaties niet rolstoeltoegankelijk zijn en al helemaal niet met de mogelijkheid echt glutenvrij voor alle gasten te koken.

 

Want wat betekent rolstoelvriendelijk nu eigenlijk? Voor deze bruid betekende dit het volgende:

  • Doorgangen minimaal tachtig centimeter
  • Geen drempels hoger dan twee centimeter of voorzien van een rijplaat
  • Voldoende ruimte in de hotelkamer om het bed heen
  • Voldoende ruimte om naast het toilet te staan met de rolstoel
  • Een (trap)lift wanneer niet alles gelijkvloers kan
  • Geen ronde kiezelstenen
  • Geen zware toegangsdeuren

 

Bovenaanzicht kasteelcafé Heeren Dubbel, foto Heeren Dubbel

Foto: Kasteelcafé Heeren Dubbel

 

En glutenvrij?

Veel locaties hebben wel iets op het menu staan dat glutenvrij is, maar dat betekent niet dat de locatie glutenvrij is. Lotte en haar team zijn een dag van tevoren begonnen om hun bedrijf helemaal schoon te maken, zodat ze zeker wisten dat de bruid niet ziek zou worden van wat bij hen geserveerd werd. Er werd alleen glutenvrij eten geserveerd en zelfs het bier was glutenvrij. Mandjes waar brood met gluten in had gezeten, stonden achter slot en grendel. De enige gluten die nu overgebracht konden worden, waren van de gasten die gluten bij zich droegen en ook daarvan kon de bruid misselijk worden.

 

De overige uitdagingen

De andere eisen, binnen een straal van een half uur van hun huis, naast een katholieke kerk, een plek die rust uitstraalt, met een rustplek en waar van tevoren overnacht kon worden, waren ook een uitdaging. Maar zelfs aan de wens om een locatie te hebben die iets met paarden had, is voldaan.

 

Ik ben dan ook erg trots dat ik deze locatie voor hen heb gevonden. Het maakte hun trouwdag onvergetelijk. Het bruidspaar heeft veel complimenten gekregen over hun bruiloft, die echt afweek van het traditionele patroon. Ondanks de enorme vermoeidheid die daarna bij hen toetrad, kijken zij er erg goed op terug. Ze hebben de hele dag genoten en waren dankbaar voor mijn ondersteuning.

 

Heb jij ook uitdagende wensen of eisen waar ik me helemaal in kan laten gaan? Of heb je een bruiloft die binnen heel korte termijn georganiseerd moet worden? Neem dan contact op. Ik kan je vast helpen!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

1Reacties

Reageren