Negen ideeën voor kindervermaak tijdens jullie bruiloft

Hartstikke leuk, kinderen bij de bruiloft, in de meeste gevallen. Maar ik kan me zo voorstellen, dat je graag wilt dat de bruiloft om jullie liefde draait en niet om de kinderen. Daarom heb ik een aantal tips waarmee kinderen een welkome aanvulling zijn en zich heel goed vermaken tijdens jullie trouwdag.

Maak een speciale kindertafel

Zo voelen zij zich welkom en hebben ze gelijk aansluiting bij de andere kinderen. Zet een bordje erop met “Tafel voor de leukste en coolste kinderen”, zet er snoep op die alleen voor de kinderen is, maak een gepersonaliseerd doe-boekje met bijvoorbeeld kleurplaten, raadsels en puzzels, leg potloden klaar en maak verrassingspakketjes met hun naam erop, met bijvoorbeeld bellenblaas erin. Ook handig: een tafelloper of –kleed waar ze op mogen tekenen.

 

Kindertafel tijdens de bruiloft van Joyce en Robert Jelle met gepersonaliseerde koffertjes voor alle kinderen.

Kindertafel tijdens de bruiloft van Joyce en Robert Jelle met gepersonaliseerde koffertjes voor alle kinderen.

Schoolbord

Geef de kleine kinderen tijdens de ceremonie een schoolbord met krijt, een klembord met een kleurplaat en kleurtjes of een magisch tekenbord.

 

Lekker smeren

Laat de kinderen hun eigen bruidstaart maken met cakejes, slagroom en strooisels.

 

Sjoelbak Foto: Erik Morren van EM fotografie

Foto: Erik Morren van EM fotografie

Spelen, spelen, spelen…

Maak een speciale speelhoek voor de kinderen. Zet spelletjes klaar, bijvoorbeeld blikken gooien, levensgroot vier-op-een-rij, boter-kaas-en-eieren, hoepels, levensgroot Jenga met jullie namen erop en ring gooien.

 

Tukkie doen

Zorg voor een mogelijkheid om de allerkleinsten te slapen te leggen.

 

Huur een oppas in

Maak iemand verantwoordelijk voor het vermaak van de kinderen. Laat diegene met de kinderen bijvoorbeeld een spelletje “donut happen”doen of een piñata met snoep geblinddoekt kapot slaan.

 

Speciaal eten

De kinderen eten hoogstwaarschijnlijk niet mee met het normale menu. Een speciaal menu voor de kinderen met toegankelijk eten, het p-menu (pizza, patat, poffertjes, pannenkoeken of eventueel pasta), gaat er goed in. En met een ijsje tussendoor verwen je ze helemaal.

 

Netjes blijven zitten

Wanneer de kinderen tijdens het diner bij de “grote mensen” zitten, is het attent een speciale placemat van dik A3-papier te maken met daarop een tekening en/of raadsels, met daarbij stiften of potloden.

 

Weddingplanners Marian Krook en Mariëlle Cruz Vargas bouwen een kindertent in Italië

 

Chillen met die billen

Maak een chill-hoek. Kussens en zitzakken in een tent of tipi hebben een grote aantrekkingskracht.

 

Natuurlijk hoef je niet alle tips op te volgen om een toffe bruiloft met kinderen te hebben. Pik eruit wat voor jullie werkt en zo wordt het genieten!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

 

Geen reacties

Reageren