Bruidspaar zoent elkaar, foto Alvafotografie

Hoeveel kost een bruiloft?

Deze vraag krijg ik heel vaak en is lastig te beantwoorden. Want de één vindt dat de huwelijksreis wel in het budget hoort en de ander niet. Een ander heeft de bruidsjurk gekregen van de ouders en telt deze niet mee. Weer een ander doet een wilde gok en weer een ander houdt het tot op de cent bij. En zitten de stomerijkosten na de bruiloft er ook bij?

Het onderzoek van Toptrouwlocaties.nl geeft iets richting. Dit bedrijf heeft het Nationaal Trouwonderzoek 2018 uitgevoerd en het gemiddelde uitgerekend van 1.129 bruidsparen die de enquête hebben ingevuld. Hieruit kwam dat het gemiddelde totaalbedrag van deze bruidsparen € 17.903 was.

 

Bruidegom wordt omhoog gegooid door vrienden, foto Alvafotografie

Foto: Alvafotografie

 

Een overzicht…

Hieronder een greep uit de kosten die deze bruidsparen hebben gemaakt. Let op, het is een gemiddelde. Bijvoorbeeld een band met zes leden krijg je niet voor € 1.001, een goede videograaf èn fotograaf niet voor € 1.547 en een professionele ceremoniemeester vind je ook niet voor € 649.

 1. Trouwlocatie inclusief catering en decoratie € 7.136
 2. Huwelijksreis € 3.656
 3. Trouwjurk inclusief accessoires € 1.718
 4. Fotograaf en/of videograaf € 1.547
 5. Ringen € 1.231
 6. Trouwpak € 1.011
 7. Entertainment € 1.001
 8. Weddingplanner/professionele ceremoniemeester € 649
 9. Trouwambtenaar € 510
 10. Trouwauto € 393
 11. Stationery (drukwerk) € 249
 12. Visagie en haar € 237

 

Bruid wordt opgemaakt, foto Alvafotografie

Foto: Alvafotografie

 

Waar zit het verschil in?

Het verschil tussen wat bruidsparen aan hun bruiloft uitgeven is groot. Want het ene paar trouwt gratis op een maandag of dinsdag om 9 uur bij de gemeente en deze bruiloft kost bij elkaar nog geen € 2.500. Een ander paar heeft een budget van een ton. Je wensen, je portemonnee, het aantal gasten en de locatie bepalen het budget. Mijn ervaring is, dat in de aanloop naar de bruiloft de wensen toenemen. Dus hou bij het bepalen van het budget al rekening met onverwachte uitgaven. Ik hou meestal rekening met 10%. Dus is bijvoorbeeld je budget € 16.500, budgetteer dan tot € 15.000,-, zodat je nog wat ruimte hebt.

 

Vind je het bijhouden van het budget maar een gedoe? Ik kan het ook voor je doen. Van te voren kijken we naar wat je smaak is en wat de verdere wensen zijn. Op basis daarvan maak ik haalbaarheidsanalyse en een begroting. Vervolgens hou ik de uitgaven bij en hou ik je op de hoogte van de voortgang.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
Geen reacties

Reageren