Help! Welk fotohokje ga ik kiezen? Zes opties met voor- en nadelen

Op veel bruiloften, feesten, festivals en evenementen kom je ze tegen: fotohokjes! Ze zijn ontzettend populair en daardoor zijn er ondertussen verschillende soorten te huur. Zoveel dat je misschien niet eens van het bestaan van sommige afweet! Daarom geef ik je hierbij een overzicht van de verschillende soorten fotohokjes, inclusief een prijsindicatie en de voor- en nadelen.

 

 

Photobooth

 

Het originele fotohokje

Het originele fotohokje is gekopieerd van de fotohokjes die je vroeger op treinstations zag en waar je foto’s voor je paspoort kon maken, of gewoon grappige foto’s met je beste vriend(in). Ze zijn ‘gesloten’ met wanden of een gordijntje, wat als voordeel heeft dat je zelfs wanneer je verlegen bent, nog gekke bekken durft te trekken. Nadeel is wel, dat er niet heel veel mensen op de foto passen. Beetje proppen en je hebt een hilarische foto. Met zo’n hokje heb je wel gelijk een mooie toevoeging aan je bruiloft of evenement. Doordat het wat groter is en er vaak iemand bij staat voor de begeleiding, trekt het de gasten zeker aan even een foto te maken. Wat ik vaak adviseer, is dat je de foto’s dubbel laat afdrukken. Eén voor je gasten en één voor in het gastenboek, waar je gasten iets bijschrijven. Je huurt de gesloten fotohokjes vanaf ongeveer 450 euro.

 

De fotozuil of fotopaal

De fotozuil of fotopaal is een camera op een pilaar en het grote voordeel van deze ‘open’ photobooth is, dat je met veel mensen op de foto kan: als je wilt zelfs je hele elftal! Deze fotopalen nemen iets minder plaats in en kunnen makkelijker een andere verdieping op worden gedragen. Ook zijn ze meestal iets goedkoper, vanaf ongeveer 300 tot 350 euro. De goedkopere versie bespaart op transportkosten en personeelskosten: je moet hem namelijk zelf bij de verhuurder ophalen en er is geen personeel bij tijdens je feest.

 

Picture Us mirror

Picture Us mirror

 

De fotospiegel

Een trend die in 2017 opkwam en zeker aan populariteit gaat winnen is de fotospiegel: een levensgrote, rechtopstaande spiegel waarin je jezelf van top tot teen ziet. Op de spiegel worden animaties getoond en aanwijzingen gegeven, voordat de foto wordt gemaakt en uit de printer rolt. Reken op prijzen vanaf ongeveer 500 euro.

 

De GIF booth: de ultieme social media photobooth

Met een GIF photobooth worden verschillende foto’s snel achter elkaar gemaakt. Ze worden achter elkaar in een oneindige ‘loop’ afgespeeld, zodat de illusie van bewegend beeld ontstaat. Daarmee zijn deze GIF filmpjes een stuk dynamischer, dan losse foto’s en doen ze het goed als je ze op social media zet. Nadeel is, dat je er geen printje van krijgt en je dus geen fysiek aandenken hebt. Sommige fotohokjes bieden GIF’jes als extra optie aan en betaal je ook extra voor; bij andere photobooths zit het er standaard bij.

 

De greenscreen photobooth

Met greenscreen technologie kan je de achtergrond van je foto veranderen. De foto wordt gemaakt met een groen scherm als achtergrond. Die wordt nadat de foto is gemaakt met behulp van software verwisseld voor een digitale achtergrond die je zelf hebt gekozen. Daarmee kan je de foto perfect aanpassen aan het thema van je bruiloft! Net als de GIF photobooth is een greenscreen photobooth meestal een extra optie, die je bij een fotohokje of fotopaal boekt.

 

bus-photo-booth

 

Als je plek hebt: photobooths op wielen

Ten slotte zijn er bijzondere fotohokjes die in een (vintage) Volkswagen busje zijn gebouwd of in een caravan. Ook fotohokjes in limousines, bouwketen, paardentrailers en bakfietsen zijn al gezien. Dit is absoluut de meest creatieve categorie van fotohokjes en deze geven de grootste ‘wow’ factor! Mocht je dus een buitenbruiloft hebben, of een grote ruimte hebben gehuurd waar het zo binnengereden kan worden, dan kun je ook een fotohokje in een busje of caravan overwegen! Reken op prijzen vanaf 600 euro. Soms kan je de busjes ook inzetten als trouwvervoer.

 

Deze blog is in samenspraak met Mark en Irene Reijman van photobooths-huren.nl geschreven. Zij zijn in 2016 gestart met het overzichtelijk maken van fotohokjesland en zij helpen je graag met het vinden van het fotohokje dat het beste bij jouw bruiloft of evenement past. Bij “mijn” bruiloften en evenementen heb ik ondertussen ervaring met FotobelevenisPropfunFotohokje en met Picture Us, leveranciers waar ik mijn hand voor in het vuur steek. Echt altijd een succes!

 

Veel plezier van jullie heerlijke maffe foto’s na jullie bruiloft of evenement!

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren