3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy

De 3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy

Zaterdag 23 december was de 3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy… Wat een ervaring! Een paar dagen geleden heb ik de uitzending van de ceremonie bekeken en gevoeld hoe anderen het hebben beleefd. Mooi om te zien dat zo’n ceremonie met duizenden toeschouwers dezelfde emoties losmaakt als bij een intieme ceremonie. En maf om mezelf aan het werk te zien!

 

Terwijl ik de uitzending aan het bekijken was, belde mijn buurman aan. Hij bracht een pakketje en dat terwijl ik niets verwachtte! Heerlijk, zo’n verrassing!

 

WP_20171230_12_11_16_Pro       WP_20171230_12_16_08_Pro

 

Ook via de app en via Facebook had ik al zulke lieve berichten van bruidspaar Kelly en Roy gekregen:  Lieve Marian, je hebt dit fantastisch geregeld. Hoe hectisch het ook was en binnen het zeer korte tijdsbestek dat er eigenlijk voor was, had je alles tot in de puntjes geregeld. Je bent een topper! Als je dit al zo neer kunt zetten, heb je heel veel in je mars. We hebben genoten en we kijken terug op de mooiste dag van ons leven! Liefs Kelly en Roy. Ontzettend fijn terug te horen en te lezen dat ze er zo blij mee waren!

 

IMG-20171223-WA0048

 

Het avontuur begon twee weken ervoor. Zaterdagavond 9 december kreeg ik een mail van de eindredacteur van 3FM Serious Request met de vraag of ik een bruiloft ten bate van het Rode Kruis wilde organiseren. Aangezien ik nog weinig had gedaan voor Serious Request, behalve aanwezig zijn bij een barbecue, èn het Glazen Huis naar mijn woonplaats kwam, voelde ik me enorm aangesproken. Ik had net een zakelijke opdracht achter de rug en was van plan aan de slag te gaan met het verbeteren van mijn site. Niet echt mijn favoriete bezigheid, dus een mooie reden om dat nog even uit te stellen.

 

25790810_1120100898120472_8162851943780572284_o

 

Maar Atilla, de eindredacteur, hield me nog even tegen. Na onze afspraak op maandagmiddag kon ik los. Daarvoor was ik natuurlijk al aan het brainstormen hoe ik het ging aanpakken. Hoe completer ik de bruiloft kon krijgen, hoe mooier het item voor de veiling zou zijn. Ik kreeg duidelijke regels mee: maak geen reclame waar je voor moet betalen, wanneer het eenmaal op de veilingsite staat, kan het niet meer veranderd worden en maak vooral gebruik van Apeldoornse leveranciers.

 

Diezelfde maandagavond had ik al een locatie voor de receptie (Citylounge), een bruidsjurk en sluier (Yalisa’s Bruidsmode), een bruidstaart (Yummie Sweet Cakes), fotografen (My-Eye fotografie en D-eYe photography), videograaf (Stervideo), bloemwerk (Meesterlijk Geschikt), ringen (Gold & Silver Design), visagie en haarstyling (SR hair & make-up artist), een limousine (Robbers Exclusief) en bedankjes (Bonbonspecials). Zo geweldig dat deze leveranciers gelijk hebben toegezegd belangeloos mee te werken!

 

En ook op de dagen die daarop volgden, kreeg ik vooral positieve reacties. Cava om te proosten bij de bruidstaart (Henri Bloem Apeldoorn) volgde, een alternatief gastenboek (Weddingtree), een hotelovernachting met ontbijt (Hotel Berg en Bos), een zanger bij de receptie (Ramon Soer), trouwpak inclusief schoenen en riem, uitzocht met hulp van de vaste personal shopper (Piet Zoomers en Style-update), delicatessen tijdens de receptie (Plaisirs Gourmands) en een diner voor twee in een Bib Gourmand restaurant (Sizzles).

 

Er gebeurden ook minder leuke dingen. Leveranciers die er niet blij mee waren dat ik hen niet had gevraagd, onduidelijkheden of het huwelijk wel of niet wettelijk geregeld kon worden zonder de twee weken ondertrouw, mensen waar ik geen antwoord van kreeg, leveranciers die vragen stelden waar ik geen antwoord op kon geven en onduidelijkheden vanuit de productie,  omdat ze zelf ook nog niet wisten hoe het zou gaan lopen.

 

Al met al een heerlijke uitdaging. Op donderdagavond ging de veiling online (zie hier) en verstuurde ik een persbericht. En ook al was er nog helemaal geen publiciteit op de radio, er werd al wel geboden! Geen wereldbedragen, maar het was al wel een teken dat er iets gaande was. En dat alleen al door het versturen van het persbericht (zie hier het bericht van De Stentor) en het delen van berichten over de veiling door de leveranciers die meededen.

25627075_1121485124648716_8926236473654122116_o

Fotocredits: NPO 3FM

 

Bij zo’n leuke bruiloft hoort natuurlijk ook een leuke trouwambtenaar, het liefst een bekende Nederlander. Aangezien ik Dirk Zeelenberg al eens aan het werk had gezien en vond dat hij mensen fantastisch in de echt verbindt, benaderde ik eerst hem. Helaas gaf hij aan dat de bruiloft niet bij zijn stijl van werken past. Hij geeft bruidsparen graag een hele uitgebreide persoonlijke ceremonie en daar was tijdens de uitzending geen tijd voor. Vervolgens vroeg 3FM Angela Groothuizen en dat was een goede zet! Kelly en Roy kregen mede door haar een ontzettend mooie ceremonie.

 

En o, wat ging het bieden op de bruiloft traag. Ik kreeg al de vraag of het afgelast zou worden, wanneer het niet genoeg op zou brengen. Een bruiloft ter waarde van ongeveer 17.000 euro, die misschien weg zou gaan voor nog geen 3000 euro, dat kon toch niet? Echt wel… Ook voor dat bedrag werden veel gezinnen herenigd, dus het zou zeker doorgaan. Degene van 3FM die de veiling beheerde, gaf aan dat de bruiloft in de laatste minuten van de veiling nog wel eens flink omhoog kon gaan en dat gebeurde! Uiteindelijk ging hij voor 6.100 euro weg.

 

Ik kreeg een mail dat de veiling gesloten was en dat ik de gegevens van degenen die het hoogst geboden had, zou krijgen, zodra betaald was. En wat bleek? De bruid had ik al eens ontmoet bij een workshop kalligrafie en daar hadden we het al gehad over hun bruiloft. Ze waren al twee jaar verloofd, maar het lukte maar niet de knoop door te hakken waar en met wie ze hun bruiloft wilden vieren. Kelly en Roy bleken super enthousiast te zijn. Ze waren al jaren fan van Serious Request en het onderwerp van dit jaar, het bij elkaar brengen van gezinnen, paste helemaal bij hun. De symboliek die erbij kwam kijken, vonden ze erg mooi. Kelly, die nog een andere naam had dan Roy en hun kinderen, hoorde na de ceremonie nu ook qua naam bij hen. Het gezin werd één. Die donderdag werd er gelijk al een interview afgenomen door De Stentor. Je kunt hem hier teruglezen.

 

WP_20171222_10_32_51_Pro

 

Het stel bleek bij mij in de wijk te wonen! Ontzettend leuk en heerlijk praktisch, want in de veiling was opgenomen dat het stel de vrijdag voor de bruiloft beschikbaar moest zijn voor verschillende afspraken. Nou, dat hebben ze geweten! Kelly bleek al een jurk te hebben en mocht in de plaats daarvan accessoires uitkiezen. De avond ervoor zag ze dat Angelo zijn zieke Ingrid ten huwelijk vroeg. Ze vroeg of ze zelf haar accessoires mocht betalen en dat de beloofde jurk en sluier aan Ingrid geschonken mochten worden. Daar zei Suzanne van Yalisa’s Bruidsmode geen nee tegen!

 

Fotocredit: Marianne Rouw van My-Eye fotografie

Fotocredits: Marianne Rouw van My-Eye fotografie

 

Na de pasafspraak van Kelly, ging ik door naar het productieoverleg met 3FM, de fotografen en de bloemisten. De ceremonie werd tot in detail doorgenomen. Zelfs de gewenste liedjes van Kelly en Roy werden doorgenomen . Vervolgens ging ik naar City Lounge, waar ik de receptie doornam. Tussendoor regelde ik nog met Famke van Bakken & Zo een lactosevrij taartje, want Kelly bleek intolerant voor lactose.

 

WP_20171222_14_55_47_Pro                              WP_20171222_14_41_54_Pro

 

Daarna reed ik door naar Piet Zoomers waar ik Roy voor het eerst trof, die al in gesprek was met Nynke van Style-update. Wat een heerlijke klets, die Roy! Gezamenlijk zochten zij een mooi pak, overhemd, stropdas, stoere riem en schoenen uit. Toen hij bijna klaar was, had hij Kelly aan de telefoon. Kelly had stad en land afgelopen om huidkleurige panty’s te vinden voor haar dochter van 4 jaar. Dit bleek een enorme uitdaging in deze tijd van het jaar. Nynke klom in haar telefoon en belde nog wat winkels af. Helaas zonder resultaat. Het leek erop dat Yinthe een witte maillot of legging onder haar bruidsmeisjesjurk moest gaan dragen. En toen kreeg ik een ingeving. “Mijn” sokkenman! Iedere woensdagmiddag staat in mijn winkelcentrum een marktkraam met beenmode met een enorm uitgebreid assortiment, Smit Sokken. Ik belde de marktkoopman op en hij kon op de terugweg van de markt in Twello wel even een panty brengen in de juiste maat. Kelly, die ondertussen strak stond van de zenuwen, was enorm opgelucht.

 

 

WP_20171222_16_30_36_Pro

 

Na ons bezoek aan Piet Zoomers gingen we naar Gold & Silver Design, waar Kelly en Roy met Lara, de goudsmit, prachtige ringen uitzochten. Eenmaal thuisgekomen, stonden daar Daniella en Marianne van D-eYe photography en My Eye fotografie. Samen met hen hebben we de hele dag doorgenomen, van het aankleedmoment tot en met het feest. ’s Avonds stond een gesprek met Angela Groothuizen, hun trouwambtenaar, te wachten en heel veel appjes van mij. Het draaiboek was tegen middernacht klaar. Ik was klaar voor de grote dag van Kelly en Roy.

 

’s Morgens volgden nog wat vragen van leveranciers en van 3FM. Toen ik aankwam bij het huis van Kelly en Roy, heerste er een gezellige drukte. De honden kwamen me enthousiast begroeten, de kinderen waren nog in pyjama en oma, opa en oma kwamen binnen om een handje te helpen. Roy legde de laatste hand aan de gastenlijst, want in twee dagen 75 gasten bij elkaar krijgen, is een uitdaging. Uitrijkaarten voor de parkeergarage werden geschreven, corsages werden opgedaan en nog even een lik gel in de haren van Kyan, hun zoon. Ondertussen kwamen nog meer gasten binnen en buiten verdrongen de buren zich voor de deur. Kelly bekeek het vanuit het raam van de slaapkamer waar haar haren werden gedaan en waar ze werd opgemaakt. Waar ze op vrijdag nog naar werd van de zenuwen, waren deze op haar trouwdag zo goed als weg.

 

De limousine van Robbers kwam aan en toen Kelly, Roy, Kyan en Yinthe er helemaal klaar voor waren, kwam Yinthe als eerste van de trap om door haar vader ontvangen te worden. Vervolgens kwam Kelly naar beneden en Roy was helemaal onder de indruk van zijn twee vrouwen. De boeketten van de hand van Meesterlijk Geschikt werden uitgedeeld en het mooie gezin liep naar buiten waaronder ze onder luid applaus in de limousine gingen. Een fotoshoot in de oude fabriekshallen van Zwitsal volgde. Nadat ik nog even om het hoekje had gespiekt of alles goed ging, ging ik naar het Stadhuis, waar ik een afspraak had met de productie en Angela Groothuizen. Mijn assistent haalde ondertussen de ringen en partypoppers op en kwam naar het Stadhuis. Een korte kennismaking met Angela volgde en met de productie werden de punten op de i gezet.

 

26025854_1121485281315367_6830382314030307955_o

Fotocredits: NPO 3FM

 

Terwijl het bruidspaar druk bezig was met het maken van de foto’s, was het team van de bloemist, Meesterlijk Geschikt, bezig met het decoreren van het Glazen Huis. In de dagen ervoor hadden zij verschillende leveranciers bereid gevonden bloemen te leveren en met wat ze kregen, zijn ze ontzettend creatief geweest. Met het bloemwerk en de witte stoeltjes, die ik één van de laatste dagen voor de bruiloft nog had geregeld bij Tébé Evenementen Service, was het Glazen Huis echt een plaatje!

 

De gasten meldden zich bij de balie van 3FM Serious Request in het Stadhuis en de limousine reed Kelly, Roy en de kinderen voor. De gasten werden door de productie meegenomen naar het Glazen Huis en het bruidspaar ging nog even mee naar een kleedkamer waar we de laatste details doornamen. En toen was het zover! De gasten stonden al klaar bij de draaischijf en de zenuwen waren van hun gezichten af te lezen. Wat een spanning! De klok telde af en daar ging de eerste groep. In het Glazen Huis volgde een warm welkom van de dj’s. Ze hadden er duidelijk zin in. Dat gaven ze ook aan in dit interview.

 

IMG-20171223-WA0023

 

Terwijl wij binnen kwamen, liep de groep bruiloftsgasten en de vriendjes en vriendinnetjes van Kyan en Yinthe die buiten stonden, het gangetje in dat voor het Glazen Huis loopt. Ze waren makkelijk te herkennen aan de witte ballonnen, die na een suggestie van Kelly en Roy, ter beschikking waren gesteld door Ballonbestel. Zo konden de gasten die niet in het Glazen Huis pasten, het toch goed zien ondanks de drukte op het plein.

Fotocredits: NPO 3FM

Fotocredits: NPO 3FM

 

En nu was het het wachten op het bruidspaar… Zo’n twintig minuten later kwamen ze binnen en wat volgde, was een prachtige ceremonie, waar de liefde vanaf spatte. Na het ja-woord, lieten de dj’s de partypoppers knallen en volgden de handtekeningen van het bruidspaar, de kinderen en de dj’s die getuigen waren.

 

25790834_1121484591315436_808617891994692917_o

Fotocredits: NPO 3FM

25587771_1121484567982105_5184999615196561236_o

Fotocredits: NPO 3FM

25587201_1121484901315405_8787625973419132734_o

Fotocredits: NPO 3FM

25626862_1121484664648762_3099366079990196705_o

Fotocredits: NPO 3FM

25588199_1121484767982085_150004315535388632_o

Fotocredits: NPO 3FM

25587786_1121485247982037_9123806520174154716_o

Fotocredits: NPO 3FM

 

Het uur was zo voorbij en we gingen het Glazen Huis uit. Vrijwilligers van Serious Request hadden een haag gemaakt voor het bruidspaar en hun gasten, waar ze ook nog even snel werden geïnterviewd door De Stentor (lees het hier). We konden zo door de menigte heen, naar de locatie van de receptie, City Lounge. Daar volgde ontvangst met Cava, aangeboden door Henri Bloem Apeldoorn. Na het proosten, sneed het bruidspaar de heerlijke en mooie bruidstaart van Yummie Sweet Cakes aan en genoot Kelly van haar eigen lactosevrije taartje van Bakken & Zo.

 

IMG-20171223-WA0003

Fotocredits: Yummie Sweet Cakes

 

De sfeer zat er goed in! Zanger Ramon Soer zorgde voor gezellige achtergrondmuziek en hier en daar werd zelfs gedanst. De delicatessen van Plaisirs Gourmands kwamen op tafel en er werd rondgegaan met hapjes van Care & Cooking. Ondertussen gaven Kelly en Roy een interview voor Serious Request TV (vanaf 7.40) en al snel was het tijd het geld dat zij van hun gasten hadden gekregen, aan te bieden bij het Glazen Huis. Op een drafje gingen we daarheen. Dat was het einde van hun feest, maar nog niet van hun bruiloft. Daarna reden we naar hun huis, waar Kelly zich omkleedde en hun tas pakte voor de overnachting. Een romantisch diner bij Sizzles volgde en vervolgens werden ze opgehaald om bij Hotel Berg en Bos te overnachten en te ontbijten.

 

Kelly en Roy gaven van de week aan nog steeds in een bubbel te zitten, op een roze wolk. De hele ervaring en alle warme aandacht heeft hen goedgedaan! Ze kijken er met een heel goed gevoel op terug. Ze moeten nog even wachten op de foto’s van My Eye fotografie en D-eYe photography en de weddingclip van Stervideo, maar dan hebben ze weer een moment van nagenieten.

Het is dus nog niet voorbij…

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren