Ceremoniemeester Marian Krook-Lievestro van Stralend Middelpunt met cateraar Sanne de Vries van Maitre Deux, Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst Fotografie

De vijf kernkwaliteiten van een ceremoniemeester

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst Fotografie

 

Ieder bruidspaar wil graag dat hun bruiloft vlekkeloos verloopt en dat iedere gast meegeniet van hun speciale dag. Dat is de taak van de ceremoniemeester. Met de juiste ceremoniemeester wordt jullie trouwdag zoals je wilt. Maar hoe weet je dat jullie ceremoniemeester daarvoor kan zorgen? Ik heb al zoveel verhalen gehoord van ceremoniemeesters die uiteindelijk concludeerden: “ik wou dat ik die taak nooit op me had genomen”. Het is een hele verantwoordelijkheid om de regie in handen te hebben en bij te sturen waar nodig. En het gaat ten koste van je trouwdag wanneer je daar niet de goede persoon voor uitkiest.

 

Weddingplanner ceremoniemeester hangt decoratie op

Foto: Bas Uijlings fotografie

 

Daarom geef ik je hierbij wat tips voor het kiezen van de juiste ceremoniemeester. Ga eerst na wat je precies verlangt van een ceremoniemeester. Is de bruiloft complex, moet er veel gebeuren of verwacht je veel vragen vanuit de gasten of leveranciers? Dan heb je een stevige persoonlijkheid nodig die het heft in handen neemt wanneer het nodig is. Wanneer je een ceremoniemeester uit eigen kring kiest, kijk dan of hij of zij de volgende capaciteiten heeft:

  • organisatorisch sterk;
  • makkelijk in de omgang;
  • nauwkeurig;
  • gemotiveerd;
  • sfeergevoelig.

 

En heeft je ceremoniemeester ook echt alle tijd om jullie te helpen? Vindt hij/zij het leuk om te doen?

 

Ceremoniemeester is bezig met het bloemwerk op tafel. Foto: Jessica Photography

Foto: Jessica Photography

 

Een professionele ceremoniemeester of weddingplanner bezit deze capaciteiten zeker en heeft er zijn of haar werk van gemaakt. Ben je op zoek naar zo’n professional en wil je graag dat iedere gast jullie bruiloft bewust meemaakt? Dan heb ik deze tips voor je:

  • Het is jullie dag. Daarom is het belangrijk dat er een klik en volledig vertrouwen is tussen jullie en de ceremoniemeester. Dus ga op je gevoel af bij het kiezen van de juiste persoon. De ceremoniemeester is er de hele bruiloft bij en moet daarom bij jullie passen. Een goede professional luistert naar jullie wensen en weet deze vlekkeloos te vertalen naar jullie bruiloft.
  • Een bruiloft kun je maar één keer doen en die keer moet gelijk goed zijn. Kijk daarom ook naar de ervaring die de professional heeft.

 

Foto: Bas Uijlings fotografie

 

  • Wanneer de ceremoniemeester aangesloten is bij de BWPN, de beroepsorganisatie voor weddingplanners in Nederland, dan ben je gegarandeerd van kwaliteit. De ceremoniemeester heeft zijn/haar opleiding bij deze organisatie gevolgd, volgt bijscholing en houdt zichzelf en zijn/haar collega’s scherp.
  • Kijk of de ceremoniemeester tips heeft voor de invulling van jullie bruiloft. Een goede ceremoniemeester heeft een groot netwerk in de trouwwereld en kan jullie voorzien van leuke ideeën, een tijdschema dat klopt en leveranciers die bij jullie passen. Vaak hebben weddingplanners/ceremoniemeesters prijsafspraken met leveranciers en weten hoe zij te werk gaan.

 

Zoeken jullie een professional? Zo één die ervoor zorgt dat jullie bruiloft zo wordt zoals jullie graag willen? Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wie weet tot snel?

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren