25 ideeën voor je bruiloft waar je echt iets aan hebt

Er zijn honderd en één dingen om aan te denken voor je trouwdag. Ik help je alvast op weg met vijfentwintig originele ideeën die je helpen jouw bruiloft uniek te maken.

 

 • Loveshoot

Jullie kunnen al in de stemming van de bruiloft komen, door van tevoren een fotoshoot te doen. Zo raak je al wat gewend aan een fotograaf om je heen en heb je hele mooie plaatjes, voor bijvoorbeeld de save the date kaart, uitnodigingen, voor de tafelschikking of als voorkant van het gastenboek.

 

Stationery: Leintjes

Stationery: Leintjes

 

 • Save the date

Wanneer de trouwdatum bekend is, stuur dan jullie gasten een kaart waarop jullie vragen de datum alvast vrij te houden voor jullie bruiloft.

 

 • Weddingwands

Dit zijn houten stokjes met een belletje en linten, waarmee de gasten kunnen zwaaien wanneer jullie door hun haag lopen. Confetti of rijst mag vaak niet gestrooid worden, dus dit is een mooi alternatief. Bellenblaas is trouwens ook een mooi alternatief, want dit geeft een heel leuk effect voor de foto’s.

 

Bruidsboeket met broche

Fotocredits: D-eYe Photography

 

 • Bedeltjes of een broche in je trouwboeket

Vaak staan deze symbool voor iemand die er niet meer bij kan zijn en toch zijn/haar aandeel in de dag heeft.

 

 • Verrassingen voor elkaar op de ochtend van de bruiloft.

Bijvoorbeeld een zakdoekje met jullie initialen voor de vreugdetranen of een liefdesbrief.

 

Borduursel trouwpak Foto Jessica Photography

Foto: Jessica Photography

 

 • Borduursel in het trouwpak

De trouwkostuum kun je laten borduren met je initialen, de trouwdatum of een persoonlijke boodschap. Dit kan in de kraag van het jasje of in de voering.

 

 • Opfrisitems bij het toilet

Het komt heel luxe over wanneer je eraan denkt een mandje klaar te zetten bij de wastafel van het toilet, waar bijvoorbeeld spuitdeodorant in zit, haarspray, blarenpleisters en flossdraad.

 

schoenen I do Me too

Fotocredits: Etsy

 

 • De onderkant van je schoenen doen ook mee

Je vriendinnen kun je een boodschap onder je schoenen laten zetten. Ook leuk, glitterstickers met aan de ene kant “Yes” en aan de andere kant “I do”.

 

Schilderij met hartjes

Bruiloft Angelique en David: fotograaf EM fotografie

 

 • Alternatieven voor het traditionele gastenboek

Een fotohokje is altijd hilarisch. Er kunnen twee stuks worden uitgeprint, waarvan er één voor de gasten is en de andere komt in het gastenboek, met een tekst van de gasten erbij. Ook leuk, puzzelstukjes die ingevuld worden met wensen, Jenga blokken of lapjes stof met een persoonlijke boodschap waar je later een deken van kunt maken. Maar er zijn ook hele leuke alternatieven te koop, bijvoorbeeld de Weddingtree, waarbij iedereen zijn vingerafdruk achterlaat als een blaadje aan een boom, of een lijst met houten hartjes waar een boodschap op wordt geschreven.

 

 • Bruiloftslogo

Je stationery (drukwerk voor de bruiloft) en alle decoraties kun je zo mooi op elkaar afstemmen. Ik heb zelfs een bruiloft meegemaakt waar de glazen waren ingegraveerd met het bruiloftslogo.

 

Live muziek bij je bruiloft

Live muziek van Song for you

 

 • Gospelkoor of andere live muziek

Tijdens de ceremonie wordt steeds vaker gekozen voor persoonlijke live muziek of een gospelkoor.

 

 • Dresscode

Een dresscode wordt steeds vaker gedaan, bijvoorbeeld black tie (zwart pak met vlinderdas voor de heren en een lange avondjurk voor de dames) of een themakleur. En ook al is er geen dresscode, dan is het voor de gasten toch prettig te laten weten wat van hun verwacht wordt. Meestal zet ik dan in de ceremoniemeester dat het een feest is dat het bruidspaar elkaar heeft leren kennen en dat het daarom leuk is, feestelijk gekleed te komen.

 

Houten lijst met polaroids. Foto: Jessica Photography

Foto: Jessica Photography

 

 • Welkomstcadeautje

Voor gasten die van ver komen en een hotelovernachting hebben geboekt, kun je een cadeautje op hun kamer laten leggen.

 

 • Foto’s ophangen

Je kan aan de gasten vragen of ze allemaal een leuke vakantiefoto mee willen nemen. Daar kun je op dat moment een fotowand van laten maken of een waslijn spannen en ze daaraan laten ophangen. Ook een mogelijkheid: huur polaroidcamera’s en laat gasten leuke foto’s ter plekke maken.

 

Weddingplanner Marian Krook van Stralend Middelpunt decoreert dinertafel. Foto: Jessica Photography

Foto: Jessica Photography

 

 • Tafelschikking

Je kunt ervoor kiezen de tafelschikking los te laten waardoor je het risico loopt dat bijvoorbeeld partners niet meer bij elkaar kunnen zitten. Je kunt iedere gast een toegewezen plek aan tafel geven, je kunt alleen de tafel waar jullie aan zitten bepalen en je kunt aanwijzen wie aan welke tafel zit, maar de gasten zelf laten bepalen waar ze vervolgens aan die ene tafel gaan zitten. De tafels kun je nummeren, maar ook een leuke naam geven, die bijvoorbeeld jullie hobby’s weergeven, favoriete films of vakantiebestemmingen.

 

 • Bruiloftweekend

Wat ik ook steeds vaker meemaak, is dat bruidsparen hun bruiloft verlengen. Dit gebeurt meestal met samen ontbijten de dag na de bruiloft.

 

Bruidspaar bij kerk

Foto ARV & MAYK Bruidsfotografie

 

 • Fotoshoot verdeeld over de dag

Vaak wordt ervoor gekozen een fotoshoot van ongeveer twee uur te doen, na het ontmoetingsmoment. Dit valt meestal rond het middaguur, een tijdstip waar de meeste fotografen niet echt blij mee zijn vanwege de stand van de zon. Voor de foto’s is het mooi verschillende momenten op de dag uit te kiezen. Bijvoorbeeld de ondergaande zon zorgt voor een hele andere sfeer op de foto’s. Kijk of je één of meerdere momenten uit kunt kiezen, waarop je even uit het feestgedruis gaat en een moment met z’n tweeën (en de fotograaf) kunt creëren. Een goede fotograaf weet ook de plekken uit te kiezen waar jullie goed tot recht komen. Dit hoeft niet een speciale fotolocatie te zijn.

 

Sweettable bruiloft bij Stayokay Gorssel Foto Eline Bon Fotografie

Foto: Eline Bon Fotografie

 

 • Zelfgebakken taarten en koekjes

Het staat ontzettend leuk wanneer jullie allemaal verschillende taarten en koekjes op één grote tafel hebben staan. En degenen waar je aan vraagt een taart of koekjes te maken, voelt zich vereerd en leeft zich helemaal uit. Als pronkstuk op het taartenbuffet staat in het midden de bruidstaart, die jullie officieel aan kunnen snijden. Zo kan iedereen meerdere stukjes taart nemen, mmm!!!

 

 • Livestreaming

Voor de gasten die niet aanwezig kunnen zijn bij de bruiloft, kun je bijvoorbeeld de ceremonie streamen.

 

Dromenvanger maken tijdens bruiloft bij Stayokay Gorssel Foto Eline Bon Fotografie

Foto: Eline Bon Fotografie

 

 • Nanny

Hoe fijn is het wanneer ouders hun kind bij je oppas kunnen brengen!? Zo zijn zij helemaal ontspannen èn de kinderen hebben het leuk.

 

 • Bruiloftshashtag

Wanneer je een social media freak bent, wil je je gasten en andere mensen misschien wel op de hoogte houden met een speciale hashtag. Maar andersom ook! Wanneer de gasten iets posten met jouw hashtag, heb je een compleet overzicht van de dag en betrek je je gasten ook al in het voortraject bij jullie dag.

 

Getting ready bruiloft

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

 • Getting ready

Nodig je vriendinnen en/of moeder en/of zussen uit voor het moment waarop je je klaar gaat maken. Dit is echt de manier om ontspannen de bruiloft in te gaan. Zorg voor champagne en lekkernijen en maak er een feestje van. Dit geldt natuurlijk ook voor de mannen! Met wat mannelijk gezelschap erbij, wordt dit een moment om nooit te vergeten. En laat het vastleggen door de fotograaf!

 

Foto: Karin Keesmaat fotograaf bij Kijk-Kunstfotografie

 

 • Reserveschoenen

Een dag op schoenen lopen waar je niet iedere dag lekker op loopt, voelt niet bepaald fijn. Neem dus een paar schoenen mee waar je lekker op kunt dansen, zodat je ’s avonds heerlijk uit je dak kunt gaan.

 

 • Wiskyhoek

Een aparte kinderhoek, daar wordt vaak aan gedacht, maar een hoek voor liefhebbers van wisky en sigaren, dat wordt vaak gezien als echte verwennerij.

 

Weddingplanner Marian Krook van Stralend Middelpunt kijkt in draaiboek bruiloft. Foto: Karin Keesmaat fotograaf bij Kijk-Kunstfotografie

Foto: Karin Keesmaat fotograaf bij Kijk-Kunstfotografie

 

 • Planning

Tja, dit is natuurlijk de beste tip ooit! Huur een professionele ceremoniemeester in. Zo kan iedereen meegenieten van jullie mooie dag en hoeft niemand in de regelstand. Zo’n ceremoniemeester of weddingplanner heeft nog meer originele ideeën dan hier beschreven staan, heeft een breed netwerk aan betrouwbare leveranciers en zorgt ervoor dat jullie alleen maar kunnen genieten van jullie bruiloft.

 

Laat je nou net de blog lezen van zo’n professionele ceremoniemeester 😉

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

1Reacties

Reageren