Bruidspaar trouwt in eigen tuin, onder paraplu. Foto: Jacqueline Sibon

Tien tips voor trouwen in eigen tuin

Foto: Jacqueline Sibon

 

Er wordt steeds meer op eigen terrein getrouwd. Een bruiloft in jullie eigen tuin of bijvoorbeeld bij één van beide ouders is ontzettend speciaal. Het geeft meer werk dan wanneer jullie op een externe locatie trouwen en feesten, maar zo trouwt bijna niemand!

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? 

 

Bruidspaar bij backdrop in tuin. Foto: Alva Fotografie

Foto: Alvafotografie

 

  • Onderzoek of de gemeente toestemming geeft voor trouwen in eigen tuin. Dit verschilt per gemeente. Mochten ze geen toestemming geven en jullie willen het toch heel graag, trouw dan eerst voor de wet op het gemeentehuis. Daarna kan het ceremonieel in de tuin.

 

  • Kijk of de tuin groot genoeg is voor het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen.

 

  • Meet of er een tent in de tuin past voor het geval het gaat regenen of veel heeft geregend.

 

Vrienden dansen bij bruiloft

Foto: Jacqueline Sibon

 

  • Ga na of en tot hoe laat jullie versterkt geluid mogen gebruiken. Wanneer jullie veel gasten hebben of gasten die slecht horen, is het verstandig een geluidsinstallatie te gebruiken bij de ceremonie. Voor het feest zou het een tegenvaller zijn wanneer de politie op de stoep staat om het feest stil te leggen, omdat jullie geen vergunning hebben.

 

  • Zorg voor extra toiletten wanneer jullie niet voldoende toiletten in huis hebben of wanneer jullie de gasten niet in huis willen hebben.

 

  • Kijk of de elektriciteitsvoorziening van het huis voldoende is voor bijvoorbeeld de band. Huur desnoods een aggregaat in.

 

Ballonnenboog bij taartentafel bruiloft Foto: Wianda Bongen Photography

Foto: Wianda Bongen Photography

 

  • Hou rekening in jullie budget met decoratie van de tuin.

 

  • Zorg voor lampjes langs het pad waar de gasten over lopen wanneer ze naar huis gaan.

 

  • Zorg bij kou voor dekentjes, bij felle zon voor zonnebrandcrème en parasols en bij regen voor paraplu’s. Denk ook aan anti-insect spray om muggen op afstand te houden.

 

Dekens in koffer bruiloft "In case you get cold". Foto Karin Keesmaat

Foto: Karin Keesmaat

 

  • Denk aan een opruimploeg voor de volgende dag. Het is ontzettend gezellig om met elkaar op te ruimen en om jullie mooie dag nog eens door te nemen. Start bijvoorbeeld met een ontbijt en ga dan aan de slag.

 

Bij trouwen in eigen tuin komt meer kijken dan de genoemde tien tips. Wil je graag in eigen tuin trouwen? Maar weet je niet hoe je het aan moeten pakken? Heb je geen tijd om alles uit te zoeken of wil je daar geen tijd aan besteden? En wil je het aan een professional uitbesteden?

Stuur me dan een bericht. Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik geef jullie gelijk nog meer tips voor een unieke bruiloft in de tuin. 

 

Naamloos-1

 

Geen reacties

Reageren