Ondanks dat mijn vrouw en ik zelf redelijke controlefreaks zijn en onze bruiloft grotendeels zelf geregeld hebben, was Marian een rots in de branding.

 

We hadden de belangrijkste zaken voor onze winterbruiloft al ruim een half jaar van tevoren geregeld, toen een goede vriend ons in contact bracht met Marian. In de maanden, weken en zelfs dagen voor onze trouwdatum hebben we zoveel aan haar tips en ideeën gehad, dat ik anders nog zenuwachtiger was geweest. Het was gewoon heerlijk om terug te kunnen vallen op iemand met haar ervaring.

 

Mijn vrouw en ik, want dat mag ik nu eindelijk zeggen, hadden Marian graag als ceremoniemeester. Hierbij hadden we de gedachte dat we onze vrienden niet met deze taak wilden belasten, zodat ook zij van onze trouwdag konden genieten.

 

Marian heeft haar rol tot boven onze verwachting uitgevoerd. De rust en warmte die ze ons die dag gaf, heeft ervoor gezorgd dat we echt hebben kunnen genieten. Ze gaf ons het gevoel dat we alles bewust hebben meegemaakt. Bij ons geen opmerkingen van “het is voorbij gevlogen” of “dat stukje weet ik niet meer”.

IMG_1052

Een voorbeeld van een knap staaltje anti-stress van Marian was, dat ik ‘s morgens mijn pak aandeed en erachter kwam dat het beveiligingsvoorwerp van de winkel nog achterop het colbertje zat. Ik kreeg het 5 graden warmer, terwijl Marian mij kalm m’n colbertje afnam, een vriend van mij aanstuurde te bellen met de desbetreffende kledingzaak, in de auto stapte en wegreed. Amper 30 minuten later was ze terug met mijn colbert en de mededeling dat we een fles wijn en bloembollen hadden kregen van de kledingzaak. Op mijn gezicht verscheen weer een lach en ik kon keurig op tijd mijn bruid ophalen. Bij haar werd al heel gauw mijn lach gecombineerd met een gelukstraan.

 

Al met al weet ik zeker dat mijn vrouw en ik, de rest van ons leven met een heel fijn gevoel terugkijken op werkelijk de mooiste dag van ons leven. Daar hoort zeker de vriendelijke gezelligheid van Marian bij.

 

Bianca en Wesley