Bruidspaar proost

Waarom heb ik voor dit vak gekozen?

Tja, waarom? Dit is een vraag die al heel veel mensen aan mij hebben gesteld. Afgelopen week maakte ik mijn allereerste Youtubefilmpje met dit als onderwerp. Voor iemand die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat, was het maken van de video nogal een opgave. Maar het begin is er.

 

 

Ik werkte met veel plezier bij de Politieacademie. Ik startte daar op mijn 21ste als leidinggevende van meer dan 20 collega’s, werd later vertrouwenspersoon en facilitair projectleider. Ongeveer zeven jaar geleden kreeg ik te horen dat de Politieacademie ging reorganiseren en dat er voor mijn functie als projectleider geen plek meer was. Toen ben ik gaan bedenken wat ik zo leuk vond aan mijn werk, waar ik goed in was en waar ik nog meer vrolijk van werd. Het projectmatig werken vond ik super, het werken met mensen met al hun gekkigheden, maar ook bijvoorbeeld het regelen van evenementen voor de personeelsvereniging. Thuis regelde ik weekendjes weg met vrienden en hier en daar een feestje. Ik ben altijd in de regelmodus en ik geniet wanneer iedereen het naar het zin heeft. En dat doe ik vanaf de zijkant, ik hou overzicht. Ik hoef echt niet zelf op de tafel staan te dansen. Want gebeurt er iets geks en moet er gehandeld worden, dan ben ik de rust zelf en regel het. Zo kwam ik bij het organiseren van bruiloften terecht. Ik ben gek op de liefde en al die elementen komen samen bij een bruiloft. Tijdens de voorbereidingen komt het projectmatig werken naar voren en zie ik voor me hoe de bruiloft eruit komt te zien. Tijdens een bruiloft hou ik de helicopterview, stuur ik leveranciers aan en zorg ik ervoor dat de sfeer zo is, zoals het bruidspaar graag wil. Ondertussen geniet ik enorm van het bruidspaar die gek op elkaar zijn en op de chemie die tussen hen en hun gasten ontstaat.

Het organiseren van onze eigen bruiloft vond ik ook geweldig en daar heb ik ontzettend mooie herinneringen aan (zie ook mijn blog over onze anders-dan-anders bruiloft). Net zoals aan de bruiloften waar ik al bij heb mogen helpen. Zulke mooie herinneringen gun ik andere bruidsparen en hun gasten ook en daar kan ik bij helpen… 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.