Vijf te nemen stappen voor het verplaatsen van je bruiloft vanwege het virus

Afgelopen week was ik chagrijnig en alleen maar aan het rennen en vliegen om alles voor elkaar te krijgen: bruiloften die verzet moesten worden, een evenement wat anders ingevuld wordt en tussendoor discussies met mijn kinderen over hun thuiswerk. Voor jou was het waarschijnlijk op jouw manier net zo… Hoofd boven water houden en gaan!

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl. Welkomstbord: Stijlvolle Trouwkaarten

 

Ondertussen is het allemaal geland. Routine hebben we nog niet, maar wel vertrouwen. Het verdriet van “mijn” bruidsparen van april is minder geworden. Ze kunnen weer uitkijken naar de nieuwe datum van hun bruiloft en zijn gerustgesteld. En dat evenement over een paar maanden vraagt om creativiteit, een uitdaging waar ik van hou.

 

Nu ga ik aan de slag voor de bruidsparen van mei. De één worstelt nog met de vraag wel of niet verzetten en de ander heeft na overleg met mij al besloten het te verplaatsen.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl. Bloemen: Bloemenservice Nederland en de jurk: Keeps Its Find Bridal

 

Maar hoe zit dat nu eigenlijk, je bruiloft verplaatsen vanwege het coronavirus?

Kan dat zomaar? Sommige mensen hebben een huwelijksdagverzekering afgesloten, waar het annuleren om zo’n reden soms wel onder valt. Anderen hebben geen verzekering en dan is het aan de leveranciers hoe coulant ze er mee omgaan.

 

Binnen de trouwbranche hebben we afspraken gemaakt over het verplaatsen van bruiloften, naast  de normale annuleringsvoorwaarden van de leveranciers. Ik kan me zo voorstellen dat je hoofd er in deze situatie niet naar staat een nieuwe datum te kiezen. Dan worden de annuleringsvoorwaarden in werking gesteld en kost het je geld. Een situatie waar jij waarschijnlijk niet blij mee bent en waar de leveranciers ook niet op zitten te wachten.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl. Trouwpak: House of Dapper

 

De meeste bruidsparen willen graag verplaatsen. Voorwaarde voor de meeste leveranciers is, dat de bruiloft nog dit jaar of in de meeste gevallen vóór 1 april 2021 wordt gepland en op een daldag. Dit zijn alle dagen, met uitzondering van de vrijdagen en de zaterdagen. Op daldagen hebben de meeste leveranciers nog ruimte in hun agenda en hierdoor hebben zij geen inkomstenderving. Op die manier kunnen leveranciers het inkomensgat dat nu ontstaat, deels goed maken. Zo blijven zij op piekdagen beschikbaar voor nieuwe omzet.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl. Muziek: Luizter

 

Want stel je voor dat een piekdag bij alle leveranciers nog wel beschikbaar is, dan betekent dit eigenlijk dat de aanvraag als een nieuwe boeking gezien moet worden. Leveranciers hebben de piekdagen in het seizoen nodig om hun omzet in dat specifieke seizoen te realiseren. Mocht je dus perse een piekdag willen en hij blijkt nog beschikbaar, dan kan het zijn dat leveranciers een extra bijdrage vragen voor je bruiloft. Dit varieert van 25 tot 75%. Het kan zijn dat jouw leveranciers hier wat makkelijker mee omgaan, dus ga in overleg, of laat het je weddingplanner in opdracht van jou doen.

 

Mocht het zo zijn, dat je echt op een vrijdag of zaterdag wilt trouwen en één van je leveranciers kan niet meewerken, dan gelden de annuleringsvoorwaarden.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl

 

Staat je bruiloft binnenkort gepland, volg dan onderstaande vijf stappen.

En hou bij het lezen van deze blog rekening met dat ik geen medisch expert of jurist ben. Wanneer je advies wilt op dat gebied, klop dan aan bij je arts, RIVM of jurist. Het nieuws gaat ontzettend snel en hou de laatste richtlijnen zelf in de gaten.

 

1. Beslis of jullie op de gestelde datum wel voor de wet gaan trouwen.

Wanneer jullie wel voor de wet willen trouwen, ga dan in overleg met de gemeente of zij gelegenheid hebben jullie wel op jullie datum te trouwen. Een bruidspaar van mij dat op 4 april trouwt, doet dit op een buitenlocatie, met minder dan 20 personen (alleen eerste en tweede graad familie en de getuigen) en volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM en de gemeente. De meeste gemeenten stellen hun gemeentehuis hiervoor beschikbaar.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl

 

2. Ga na wanneer jullie vanaf juli echt niet kunnen.

Bouw een zekerheidsmarge in. Op dit moment (23 maart 2020) lijkt het erop dat we over een paar maanden weer uitbundig kunnen trouwen. Wil je graag meer zekerheid, kijk dan naar een datum vanaf september. De meeste leveranciers zijn in september al bezet, dus hou er rekening mee dat het ook wel eens een winterbruiloft kan worden. Ook echt prachtig! Zie je het al voor je: glühwein, warme chocolademelk, dekentjes, vuurkorven en een nepbontje om de schouders van de bruid?

 

3. Ga na wanneer jullie belangrijkste gasten niet kunnen.

Vraag je daggasten welke dagen zij echt niet kunnen, bijvoorbeeld door een vakantie, een feest van iemand die 50 wordt en dergelijke.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl. Bloemen: Bloemenservice Nederland

 

4. Ga na bij de locatie wat hun mogelijkheden zijn.

Vraag bij de locatie een aantal opties die passen bij jullie data en vraag hoe lang ze deze opties voor jullie open kunnen houden.

 

5. Ga bij alle leveranciers na wat hun beschikbare data zijn.

Doe dit op basis van de data die uit de vorige stappen zijn gekomen. En doe dit op volgorde van de gestelde voorwaarden in hun annuleringsvoorwaarden. Kijk ook naar de “soort” leverancier. Heb je bijvoorbeeld voor die ene geweldige fotograaf gekozen, dan wil je dat die erbij zit. Hou ook rekening met eenmansbedrijven. Een bloemist met meerdere medewerkers kan makkelijker meewerken aan jouw bruiloft, dan de ceremoniemeester die je hebt ingehuurd.

 

Foto: Journalist van de liefde tijdens de Nationale Weddingplannerdag van Swinging.nl

 

Zorg ervoor dat je dit heel snel terugkoppelt aan de locatie en de leveranciers, zodat zij jouw optie om kunnen zetten naar een boeking. Dit geeft helderheid voor iedereen en geeft jou rust.

 

 

Ik hoop van harte dat jouw bruiloft door kan gaan op de door jullie gestelde datum en dat het verantwoord is voor iedereen. Het moeten verplaatsen van je bruiloft gun je niemand en iedereen probeert er het beste van te maken in deze nare situatie. Mocht je hulp nodig hebben of advies kunnen gebruiken, ik heb tijd je te helpen, dus geef het maar aan.

 

Ik wens jou en je dierbaren het allerbeste toe!

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.