Bruid knuffelt moeder Foto: Two Sparkle Photography

Vijf fantastische alternatieven voor de felicitatierij

Hou jij ervan in de rij te staan? Ik geloof dat ik niemand ken die hiervan houdt. En er zijn ook maar weinig bruidsparen die het leuk vinden dat er een lange rij staat om hen te feliciteren. Het neemt veel tijd in beslag en komt wat stijfjes en formeel over. Wanneer je veel gasten hebt, gaat het van de tijd van het feesten af. Maar je wilt natuurlijk wel aandacht geven aan iedereen die belangrijk is voor jullie en hun bedanken voor hun komst.

Daarom zoeken steeds meer bruiden en bruidegommen naar goede alternatieve manieren voor de felicitatierij. Ik heb er vijf voor je op een rijtje gezet.

 

Laat de gasten alleen jullie feliciteren en plan een felicitatietijd in

Vroeger was het zo dat ouders ook in het rijtje stonden om te feliciteren. Tegenwoordig wordt dit nauwelijks meer gedaan. Hierdoor gaat het feliciteren al een stuk sneller. Wanneer je van tevoren laat weten hoe lang de felicitatietijd is, zorgen mensen ervoor dat ze op tijd zijn en dat ze kort feliciteren. Je kunt er ook voor zorgen dat het staan in de rij leuker wordt, door bijvoorbeeld een goochelaar of acteur in te zetten.

 

Champagne met aardbei bruiloft foto Lisette Schoo fotografie

Foto: Lisette Schoo Fotografie

 

Ga tijdens het feest de ruimte rond om je te laten feliciteren

In de brief van de ceremoniemeester kun je al laten weten dat het bruidspaar vanzelf bij de gasten langskomt om zich te laten feliciteren. En wanneer je later op de avond merkt dat een gast je nog niet heeft gefeliciteerd, kom je diegene vanzelf tegen op de dansvloer. Dit werkt goed bij de bruiloft met maximaal 120 gasten. Wanneer je ongestructureerd door de ruimte gaat en zeker wilt weten dat je niemand vergeet kan een knipperend (hart-)lampje op de kleding uitkomst bieden. Degene waarvan het lampje nog knippert, moet je nog de hand schudden. Of degenen die nog een bloem of ballon in hun hand hebben, willen je nog feliciteren. Zodra ze je hebben gefeliciteerd, geven ze je de bloem of de ballon. Wat ook een mogelijkheid is, geef degene die je heeft gefeliciteerd een accessoire, zoals bijvoorbeeld een neonarmbandje.

 

Gast maakt foto van bruidspaar dat gefeliciteerd wordt. Foto Sibon

Foto: Sibon fotografie

 

Felicitatie voordat jullie met de gasten op de foto gaan

Laat daggasten feliciteren wanneer ze worden opgeroepen met jullie op de foto te gaan. Of zorg voor een alternatief gastenboek, zoals een frame of een fotohokje waarin jullie met de gasten op de foto gaan en laat ze gelijk feliciteren. Laat gasten dan al wel plaatsnemen in de zaal, zodat er geen of nauwelijks rijvorming is, of doe het zoals in alternatief vier staat beschreven.

 

Bruid praat met kinderen Foto: Two Sparkle Photography

Foto: Two Sparkle Photography

 

Op volgorde van tafel feliciteren

De ceremoniemeester kan per tafel de gasten vragen te gaan feliciteren.

 

Bruidspaar komt aan door haag van bellen. Foto Arv & Co

Foto: Arv & Co Bruidsfotografie

 

Sta klaar bij de ingang van de feestlocatie en ga daarna gelijk met z’n allen proosten

Wanneer jullie bij de ingang van de borrel-/feestlocatie staan, waar de gasten gelijk een drankje krijgen, nadat ze jullie hebben gefeliciteerd, is het voor de gasten duidelijk dat de felicitatie kort moet zijn.

 

 

Cadeautafel bruiloft Foto Arv & Co

Foto: Arv & Co Bruidsfotografie

 

Laat in de brief van de ceremoniemeester beschrijven hoe het feliciteren gaat. Hierdoor weten de gasten wat er wordt verwacht.

Zorg er ook voor dat de cadeaus bij binnenkomst afgegeven kunnen worden, of dat iemand met jullie meeloopt, om de cadeaus van jullie over te nemen.

 

Alsjeblieft! Ik hoop je met deze tips weer een stukje verder te hebben geholpen met het plannen van jullie bruiloft.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

Deel dit bericht op social media

No Comments

Post a Comment