Verwenpakket voor de vakjury

Afgelopen weken stonden in het teken van de nominatie Master of Professionals 2017, de uitreiking om professionals aan te moedigen tot innovatie, specialisatie, onderscheidend vermogen en groei van hun onderneming. Bruidsparen en leveranciers uit de trouwbranche konden weddingplanners aandragen voor deze prijs en wat was het gaaf te horen dat ik erbij zat! En nog leuker, er kon daarna op mij gestemd worden en ik ben DOOR!!!

 

Mocht je gestemd hebben, echt enorm bedankt! Ik vind het een eer bij de vier te horen die een podiumplek door de publieksjury hebben gekregen.

Master of professionals BWPN

En toen… Toen moest ik een presentatie over mijzelf en mijn bedrijf houden voor de vakjury! En niet zomaar een jury… Jacqueline Zuidweg: Zakenvrouw van het jaar 2012, Inge Peters Rit: Trouwen Italië, Karina Holwerda: advocaten- en juristenspecialist en Lianne Balduk: Trouwen in het Bos. Allemaal ondernemers waar ik respect voor heb en die ik bewonder om hun aanpak. Best spannend dus.

 

Maar wat en hoe ging ik nou presenteren? Veel tijd had ik niet. Op maandag kreeg ik te horen dat ik door was en mocht presenteren op donderdag. Met het werk dat er lag, was het even schipperen om iets goeds neer te zetten, maar het is gelukt.

 

Het werd een verwenpakket dat vertaalde wie ik ben en waar mijn bedrijf voor staat. Ieder jurylid kreeg zo’n pakket en op die manier konden zij meegenieten van mijn leven als ondernemer, weddingplanner, moeder, partner en alle andere rollen die ik heb. De jury was verrast door het originele gebaar en al snel maakten mijn zenuwen plaats voor een enthousiaste presentatie van 10 minuten, die werd afgesloten met vragen van de jury.

Maar waar staan nou die items in het pakket voor? Hieronder beschrijf ik ze kort. De jury heeft de uitgebreidere versie gekregen, compleet met de toekomstplannen van mijn bedrijf en hoe ik daar wil komen.

 

Dropveters

Met drie kinderen heb ik heel veel veters gestrikt! Het fijne aan ondernemerschap is dat het de vrijheid geeft er voor hen te zijn wanneer het nodig is.

 

Nerds

Bijna elke avond ligt er een ICT-er naast mij in bed. Gelukkig wel een hele aantrekkelijke!

 

Witbiertje

Ik hou heel erg van gezelligheid en dat witbiertje van Veluwse Schavuyt staat daar symbool voor. Lekker met de vrienden borrelen, shoppen, een weekend weg of zelfs een skivakantie, ik geniet. Maar ook een weekend weg of uit eten met Toine, gaat vaak samen met het drinken van een witbiertje.

 

Thee

Dat witbiertje heeft sterke concurrentie van zwarte, groene en witte thee. Zelfs op een verjaardag blijf ik lang aan de thee. Op een werkdag gaat een thermoskan thee mee naar mijn kantoor op zolder en daar ga ik lekker aan de slag.

 

Sour patch

Pieken en dalen horen erbij. Ik ben bereid mij oncomfortabel te voelen en durf risico’s te nemen. Het is nodig om verder te groeien.

 

Tony’s Chocolonely

Zo heb ik twee keer een feest voor alleenstaanden georganiseerd, Single City. Dit bleek niet te werken in de stad waar ik woon, Apeldoorn.

 

Veluwse Eikels

Ik weet de beste leveranciers en de mooiste locaties op de Veluwe. Ook organiseer ik twee keer per jaar een bruidsbeurs bij een hotel, dat in één van de mooiste dorpen van de Veluwe ligt.

 

Kindersurprise

Mensen verrassen en laten genieten, daar hou ik van. Ook net even iets meer geven, dan wordt verwacht. Waar ik anders in ben dan sommige andere weddingplanners, is de rust die ik uitstraal en daardoor de controle. Hierdoor verdwijnt stress bij het bruidspaar en de gasten. Ook ben ik anders dan anderen, door mijn inlevend vermogen. Zonder een waardeoordeel te vormen ga ik met een bruidspaar aan de slag.

 

Engels drop

Het zien van beelden van Londen geeft nog altijd een soort heimwee gevoel. Ik heb daar een half jaar stagegelopen. Dat ene halve jaar, heeft me heel veel gebracht qua zelfstandigheid, maar ook het lef een andere taal te spreken. Bij bruiloften komt mij dit goed heel goed van pas, want er is bijna geen enkele bruiloft waar alleen Nederlands wordt gesproken.

Zo komt ook mijn jarenlange ervaring in leidinggeven en projecten aansturen goed van pas. Wat ik bij de Politieacademie heb geleerd, gebruik ik in het hele proces van het organiseren van een bruiloft. Een goede voorbereiding en beslissingen durven te nemen, is te merken tijdens een bruiloft.

 

Krijtjes

Voor de klas staan, is niet mijn hobby. Wat wel mijn hobby is, is anderen iets leren en wat leren van anderen. Zo geef ik graag seminars aan aspirant-weddingplanners bij de OWPN (de opleiding voor weddingplanners), maar ontvang bij de beroepsorganisatie van Weddingplanners International, de BWPN, ook graag kennis. Ook zit ik ieder jaar in de schoolbanken voor het verlenen van eerste hulp. Het is erg fijn te weten dat je kunt handelen op het moment dat er iets aan de hand is.

 

Dit hele pakket

Symboliseert waar ik voor sta: originele unieke bruiloften, waarbij bruidsparen zichzelf kunnen zijn, volledig kunnen genieten van de voorbereidingen en van de dag zelf. En dan ook nog eens erg kunnen nagenieten, doordat gasten hun blijven herinneren hoe leuk hun bruiloft was.

 

 

Nog diezelfde middag heeft de vakjury de beslissing genomen wie de award op donderdagavond 23 november 2017 ontvangt. Voor ons blijft het nog even spannend. Na de presentaties zijn we, de genomineerden, met Astrid en Henri van We love Texel, nog gezellig uit eten geweest. Even stoom afblazen en heerlijk over ons vak praten. En hoe mooi is dat, dat je je concurrenten ziet als collega’s, die ondertussen zelfs vrienden zijn geworden! Natuurlijk willen we alle vier die award, maar geven elkaar ook een dikke knuffel wanneer de ander heeft gewonnen.

 

Op naar de 23ste!

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

 

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.