Handvasting ceremonie bruiloft

Uniek trouwen met jouw eigen ritueel

Ieder bruidspaar is anders, elke bruiloft is uniek. Samen maken jullie keuzes om dé grote dag precies volgens jullie trouwwensen vorm te geven. Wist je dat dit ook kan voor de trouwceremonie?

Door te kiezen voor jullie eigen (zelfstandig) trouwambtenaar stemmen jullie gezamenlijk af hoe de huwelijksvoltrekking gaat verlopen. Een bijzonder element daarbij is een eigen trouwritueel. Ik vroeg expert Daphne van den Boogaard van Levensceremonie wat de meerwaarde hiervan is voor jouw bruiloft.

 

Trouwambtenaar Daphne van den Boogaard - Levensceremonie

Fotograaf: Alexandra Vonk

 

Betekenisvolle ceremonie
Met veel toewijding zorgt Daphne voor een bijzondere huwelijksvoltrekking, die precies bij het bruidspaar past.
Haar specialiteit? Levendige en inspirerende ceremonies. Naast trouwambtenaar is Daphne namelijk ook ritueelbegeleider. Maar hoe moet je dat zien, rituelen bij een huwelijk?  Daphne legt uit: “Om de ceremonie nog specialer te maken, kun je kiezen voor een eigen trouwritueel. Dit is een betekenisvolle handeling vol symboliek, die soms meer zegt dan duizend woorden. Een mooie manier om je liefde te bekrachtigen!”

 

Creatieve invulling
Past een trouwritueel bij ieder bruidspaar? “Zeker”, antwoordt Daphne. “Vooral omdat het ritueel op maat wordt gemaakt, sluit het helemaal aan op het plaatje dat het stel voor ogen heeft: variërend van spiritueel tot origineel en lekker gek. Maar eerlijk is eerlijk, een ritueel vraagt wel om een ‘open mind’, omdat het de ceremonie echt anders dan anders maakt.”

 

Zandritueel trouwceremonie, zand wordt in een fles gegoten, foto Freepik.com

Foto: Freepik.com

Is een eigen trouwritueel ook iets voor jou?

Ontdek of het bij jou past:

  • je wilt geen standaard huwelijksvoltrekking, maar een originele ceremonie
  • in de kerk trouwen is niet jouw ding, maar je wil wel een ceremonie van betekenis
  • je wilt de (bruids)kinderen en/of de gasten actief betrekken bij de huwelijksvoltrekking
  • stil staan bij dierbaren die je mist, vind je belangrijk, maar je wil het niet te zwaar maken
  • je zoekt naar een manier die uitdrukt wat je voor je partner voelt, zonder zelf iets te hoeven zeggen
  • voor prettige afwisseling wil je, naast mooie woorden en muziek, ook samen iets doen tijdens de ceremonie
  • je zoekt een alternatief voor het uitwisselen van ringen

 

View More: http://nadiafotografeert.pass.us/bruidsfotograaf-noord-holland-maurice-renate

Fotograaf: By Nadia

Dit bruidspaar (de veehouder die verliefd werd op de dierenarts, hoe romantisch!) kon vanwege hun beroepen geen ringen dragen. Om tóch een intiem moment te creëren, wisselden ze hun persoonlijke beloften uit via een handfasting ritueel: hun themakleur, liefdevolle woorden en behoefte aan verbinding kwamen samen in dit mooie trouwritueel.

 

Daphne is een trouwambtenaar die zich goed kan inleven en het bruidspaar centraal zet. Bij onze eerste ontmoeting hadden we direct een klik en dat heb ik zeker niet bij iedere trouwambtenaar. Ondertussen ken ik er veel en ik adviseer bruidsparen graag welke trouwambtenaar bij hen en hun gasten past. Wil je graag advies over het inschakelen van een trouwambtenaar en wil je graag vrijblijvend kennismaken met mij? Neem dan contact met mij op.

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

Geen reacties

Reageren