Bruidstaart Yummie Sweet Cakes

Tien trouwtrends voor 2018 die jij misschien wel wilt gebruiken

Als bruiloftverslaafde ben ik natuurlijk op de hoogte van de trouwtrends, hoewel ik er niet gevoelig voor ben. Ik kijk vooral naar wat bij een bruidspaar past, om zo een bruiloft heel persoonlijk te maken. De trends helpen wel bij ideevorming voor een bruiloft. Daarom heb ik tien stuks van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

 

Trouwtrend 1: naam en/of de initialen van het bruidspaar komen overal in terug

Ik ben het al een aantal keer tegengekomen, het logo van het bruidspaar of de volledige naam uitgeschreven. Denk dan aan een lasercut taarttopper, ingegraveerde glazen en ringendoosjes, bedrukte bedankjes of de namen of initialen bedrukt in de loper voor de ceremonie.

 

Koetshuis Hulshorst in Hulshorst, Gemeente Nunspeet

Koetshuis Hulshorst in Hulshorst, Gemeente Nunspeet

 

Trouwtrend 2: locaties waar jullie en de gasten jezelf kunnen zijn en even helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld

Een vraag die ik vaak hoor, is dat bruidsparen een locatie zoeken helemaal voor zichzelf, dus exclusief af te huren. Sommigen zoeken het in het buitenland, terwijl anderen juist een locatie zoeken op bijvoorbeeld de Veluwe. Ze hoeven dan even helemaal niets, alleen maar genieten en niet gestoord worden door de omgeving, maar de omgeving vult juist de sfeer aan. Een bruiloft voelt dan als een minivakantie.

 

Bruidsmeisjes

Fotocredits: Prostooleh, Freepik.com

 

Trouwtrend 3: bruidspersoneel

In Amerika is het gebruikelijk een hele horde bridesmaids en groomsmen te hebben. In Nederland zie je nu ook steeds vaker dat vriendinnen en zussen gevraagd wordt een bepaalde kleur jurk aan te doen en vrienden en broers een bepaalde kleur stropdas. Hierdoor is duidelijk dat zij een speciale rol hebben en bij de “inner circle” horen.

 

Bruidstaart: FLOAK

Bruidstaart: FLOAK

 

Trouwtrend 4: halfnaked cakes

De naakte taart was een trend van 2017 en dit jaar gaan we voor een taart met een laagje botercrème eromheen. Nog steeds wordt taart met fondant eromheen vaak gekozen, maar wanneer je het net iets luchtiger wilt, is botercrème een goede optie. En dat kan in alle kleuren. Ik heb al heel wat mooie creaties langs zien komen!

 

Ceremoniemeester

Bruiloft Theone en Richard, fotocredits Liselotte Schoo

 

Trouwtrend 5: buiten trouwen of in een industriële locatie

Buiten trouwen was al een tijdje een trend. Als het even kan, trouwen veel bruidsparen vaak in de buitenlucht, maar dan wel met de optie ook binnen te kunnen trouwen of dat er een tent op afroep is. Voor dit jaar is de algemene trend te trouwen op luchtige locaties, locaties die geen sjieke uitstraling hebben, maar industriëel met hoge ramen en een ruwe uitstraling.

 

Planten langs de loper van de ceremonie

Fotocredits: Megan Welker

 

Trouwtrend 6: planten in potten bij de ceremonie

De trend “Greenery” is er al een tijdje. Hierbij worden elementen uit de natuur gebruikt in de styling van de dinertafels, de ceremonie en de feestlocatie. Vanaf dit jaar wordt hij nog iets steviger doorgezet door bijvoorbeeld geen bloemen in vaasjes aan de stoelen van de ceremonie te doen, maar door complete planten langs de loper van de ceremonie te plaatsen.

 

Trouwboeket dieprood

Fotocredits: My Eye fotografie

 

Trouwtrend 7: diepe dramatische kleuren

Naast de trend “Greenery” wordt meer uitgepakt met kleuren. Dus niet de pasteltinten, maar primaire kleuren, kleuren die lekker knallen.

 

Bruidsjurken Covers Couture Utrecht

Covers Couture Utrecht, fotocredits: Lia Zaal Fotografie

 

Trouwtrend 8: lange mouwen

Laatst was ik bij Covers Couture in Utrecht. Wat een ontzettend mooie collectie hebben ze daar. Ik schreef er deze blog over. Wat me opviel, is dat de crop top (het “naveltruitje”) en doorschijnende trouwjurken veelvuldig aanwezig zijn. Maar kant, een diep decolleté en lange (wijde) mouwen voeren ook de boventoon.

 

Macramé Knotting on the wall

Credits macramé: Knotting on the wall

 

Trouwtrend 9: macramé

Ja, knopen maar! Hou jij van die bohemian vibe? Dan komt macramé goed van pas. Aan de muur, tafellopers, kussens, noem maar op.

 

Glazen bollen aan plafond

Credits styling en foto: Love & Memories decorations

 

Trouwtrend 10: transparancy

Wat ik ook voor dit jaar heb opgemerkt, is dat doorzichtig meubilair vaak gevraagd wordt. Ook is het helemaal hip glazen bolletjes aan het plafond te hangen met een kaars of een plantje erin. Dit gaat prima samen met de buitenbruiloft, industrieel trouwen en met “Greenery”.

 

 

Maar wat vind jij hier nu eigenlijk van? Ga je aan de slag met één van deze, of meerdere, trends? Of vaar je helemaal je eigen koers?

Wanneer je wel wat hulp kunt gebruiken bij het bedenken van de invulling van de bruiloft, neem dan contact met mij op om een vrijblijvende afspraak te maken.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.