Dames in bruidsjurken

Tien supertips voor het uitkiezen van jouw megamooie trouwjurk

Laatst had ik een “Girls night out” bij Yalisa’s Bruidsmode in Apeldoorn. Deze kleine bruidsmodezaak met heel veel jurken is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Zij geven iedereen de mogelijkheid voor de lol bruidsjurken te passen. En dat valt in de smaak.

Zelfs in België weten ze de zaak te vinden. Eigenares Susanne ken ik van Bruidsbeurs Ja, ik wil! die ik twee keer per jaar organiseer, waar zij iedere beurs twee bruidsmodeshows verzorgt. Het stond al een tijd op mijn lijstje bij haar een keer met vriendinnen jurken te passen.

En nu was het zover! Wat was het leuk en gezellig! Na 13 jaar trok ik zelf weer een trouwjurk aan. Of niet één, maar wel zeven! Mooie jurken heb ik aangehad, maar ook vreselijke! Kijk en oordeel zelf…

Yalisa's bruidsmode Yalisa's bruidsmode Yalisa's bruidsmode Yalisa's bruidsmode

 

Naar aanleiding van deze passessies, mijn bezoek aan Kleinfeld Bridal en Vera Wang tijdens de studiereis naar New York en mijn ervaringen daarvoor met bruiden die ik heb geholpen, heb ik een paar tips voor je:

 

* De besteltermijn van jurken verschilt erg. De meeste bruidsmodezaken houden een half jaar aan voor het bestellen en vermaken van je jurk. Er zijn ook bruidsmodezaken die een kortere levertijd hebben, dus het gaat ook lukken wanneer je graag op kortere termijn wil trouwen. Wil je echt die ene droomjurk, neem dan ruim de tijd.

 

Vera Wang

 

* Trends in bruidsmode zijn leuk, maar richt je op je persoonlijke stijl en wat het beste bij jouw figuur past. Kies liever voor een tijdloze jurk, waarin je je voelt als de beste versie van jezelf.

 

* Besef goed dat de bovenkant van je jurk het meeste opvalt en het meeste op de trouwfoto’s staat.


Vera Wang

 

* Laat je op verschillende manieren op de foto zetten wanneer je een jurk aan hebt. De belichting en spiegels in een winkel staan vaak zo, dat ze flatteren. Foto’s liegen niet en helpen je met je beslissing.

 

* Beoordeel een jurk niet alleen op een hanger. Ga ook af op de mening van de medewerker van de winkel. Een jurk heeft een compleet andere vorm aan een hanger, dan wanneer je hem aan hebt. Je zou nog wel eens verrast kunnen worden!

 

Vera Wang

 

* Probeer zo veel trouwjurken als je nodig hebt om tot de juiste te komen. Pas niet teveel, want dit kan stress geven. Op een gegeven moment weet je niet meer welke je moet kiezen.

 

* Voel je niet verplicht een hele horde aan publiek mee te nemen. Te veel meningen helpen niet bij jouw beslissing.

 

Kleinfeld

 

* Draag een goede beha wanneer je trouwjurken gaat passen. Pas de kleur aan op de kleur van de jurken die je wil passen. Hierdoor krijg je een beter beeld  hoe de jurk uiteindelijk staat.

 

* Hou er rekening mee dat de jurken in de winkel waarschijnlijk niet jouw maat hebben. Ze zitten niet gelijk perfect. Een goede medewerker zorgt ervoor dat de jurk die je aantrekt er ongeveer uit komt te zien, zoals hij hoort.

 

Kleinfeld

 

* Kijk ook of de jurk past bij de bruiloft die je voor ogen hebt. Een grote prinsessenjurk met een lange sleep is bijvoorbeeld niet handig bij een bruiloft op het strand. En voel je je mooi, zelfverzekerd en zit de jurk lekker? Kun je dansen? Kun je zitten? Allemaal belangrijke vragen om te kunnen stralen tijdens jullie bruiloft.

 

Alvast heel veel plezier met het uitzoeken van de trouwjurk. En wanneer je die twinkeling in je ogen ziet, dan weet je, dit is hem! “I’ve said yes to the dress!”

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren