The Plaza Hotel, New York

Studiereis New York – oktober 2016

Maanden heb ik ervoor gespaard: de studiereis naar New York met de Beroepsorganisatie Weddingplanners Nederland (BWPN). Een tijd geen nieuwe kleding, geen bezoekjes aan de sauna en niet uit eten met vriendinnen. Oef! Maar het was het waard. Dubbel en dwars.

WP_20161010_10_34_40_Pro-(2)New York stond niet op mijn bucket-list, wel
een studiereis naar een ander land met medevakidioten. Leren van leveranciers en van elkaar. Zorgen dat mijn bedrijf op een hoger niveau komt. Dat alles stond wel hoog op mijn verlanglijst. En New York bleek de ideale plek om dat te doen: wat een stad!

Mijn gezin met drie kinderen heb ik voor ruim vijf dagen achterlaten. Dat vond ik wel even slikken. Maar gelukkig heb ik een man die niet schuw is om zijn handen uit de mouwen te steken en familie die een steentje wil bijdragen. Mijn dochter van vier was de enige die waterige ogen kreeg bij het afscheid. Maar met de belofte om iets leuks voor haar mee te nemen, droogden de tranen snel op. Met mijn paspoort en het draaiboek voor de komende vijf dagen in de hand nam ik de trein naar Schiphol. Daar aangekomen zag ik de licht gespannen gezichten van mijn reisgenoten. Zoveel dagen doorbrengen met vrouwen die ik nauwelijks kende, dat was toch wel even spannend. Blijkbaar vonden zij dat ook. De sfeer zat er desondanks gelijk al goed in en na een prima vlucht stapten we in een limousine. Wat? Ja, een limousine! Onderweg de gele taxi’s, de hoge gebouwen, de drukte… net als in de film!

WP_20161014_12_40_33_Pro

 

Op onze eerste volle dag hadden we tijd voor onszelf en bezochten we de bruidszaak van ontwerper Vera Wang. Wauw, wat een mooie jurken! Geweldig om ze in het echt te zien. Ze waren ivoorkleurig. Een bewust gekozen kleur in een compleet zwart interieur. De bedrijfsleider sprak met passie over de zaak en de strategie erachter. De bruiden die een afspraak hebben, worden als prinsessen behandeld, echt een ervaring. De rest van de dag hebben we gebruikt om New York te leren kennen door in een hop on – hop off bus te stappen. Wat hebben we mooie indrukwekkende plekken gezien, waaronder natuurlijk The National September 11 Memorial. Die dag begon ook mijn zoektocht naar cadeaus voor mijn kinderen, maar dat bleek nogal een uitdaging.

 

WP_20161011_10_37_36_Pro

WP_20161012_07_33_53_ProDe volgende dag stonden we al vroeg op voor onze afspraak op de bloemenmarkt. Om 7 uur leidde René Hofstede – bloemist van Nederlandse afkomst – ons rond en vertelde over zijn vak. Hij verzorgt de styling van evenementen en bruiloften, met natuurlijk heel veel bloemen. Ik keek mijn ogen uit, want ik ben gek op bloemen. We vroegen hem het hemd van het lijf over zijn bedrijf, zijn aanpak en zijn visie. We kwamen erachter dat de bruidsparen in New York vooral gaan voor de traditionele stijl en dat ze niet zo gevoelig zijn voor trends zoals wij in Nederland. Dat had ik anders verwacht!

 

Vervolgens stond een bezoek aan een locatie op de planning. Op de veertiende (eigenlijk de dertiende) etage van The D&D building, een luxe bedrijfsverzamelgebouw, hebben we de zalen en het balkon bekeken van The Upper Story. Wat een uitzicht! Vervolgens gingen we door naar The Plaza Hotel. Het hotel is onder andere bekend van de film Home Alone 2 en de film The Great Gatsby, een thema dat tegenwoordig vaak voor feesten wordt uitgekozen. De roaring twenties zijn te voelen en te zien, wat een pracht en praal! Ik zag al een heel feest voor me met de bruid in een prinsessenjurk, de heren in smoking en de dames in avondjurken. Aan het eind van de rondleiding werden we voor een drankje uitgenodigd in de lounge. Daar werden we verrast door The Plaza met een fles rosé Champagne. Al giechelend gingen we de deur uit. Met beide voeten weer op de grond aten we een slice pizza en namen de dag nog eens door. Ook deze dag had ik niets kunnen vinden voor mijn kinderen en ik werd licht bezorgd of ik wel thuis zou komen met de cadeaus die ik hen beloofd had.

WP_20161014_12_28_22_Pro

De volgende dag zijn we bij Kleinfeld Bridal geweest, dé bruidszaak van de TLC tv-serie Say yes to the dress. Zo bijzonder om daar te staan! We bewonderden ook de taarten en cupcakes van Magnolia Bakery, bekend van de serie Sex in the City. Uiteraard moest er geproefd worden en de taart smaakte goddelijk. Als klap op de vuurpijl hadden we een afspraak bij de Ira Lippke Studios. Wat een mooie foto’s en films worden daar gemaakt. De emotie is gelijk te voelen. We waren allemaal onder de indruk van hun professionaliteit, aanpak en vriendelijkheid. Hun aanpak is echt een inspiratiebron en groot voorbeeld voor me geworden.

New York als voorloper op het gebied van weddingplanning blijkt geen voorloper qua trends. Maar wat houden ze van bruiloften vieren! Er wordt veel betaald door de ouders van het bruidspaar en zelf sparen koppels liever ook wat langer om vervolgens enorme uitgaven te doen voor die ene grote dag. New York heeft een blijvende indruk op mij achter gelaten en de ondernemers met wie ik deze reis maakte, zitten in mijn hart. De inspiratie die de leveranciers mij gaven en de spontane gesprekken met totaal vreemden, maakten dit een reis om nooit te vergeten. Het geeft mij een enorme boost om verder te groeien met mijn bedrijf.

En gelukkig, op de laatste ochtend, hebben we toch een speelgoedwinkel gevonden. Na goede terugvlucht, dikke knuffels van mijn reisgenoten en een wat energievretende treinreis kwam ik thuis. Home sweet home. Mijn dochter vloog mij om de hals en leek me niet los te willen laten. Mijn zoons stonden met gespannen, blije gezichten te kijken wat ik voor hen had meegenomen. Wat hun betreft mag ik nog wel een keer! Yesssss!

WP_20161013_22_32_02_Pro

Naamloos-1

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.