Kaart harten koning en vrouw

Saaie blog

Tja, dit is niet echt een leuke blog! Ik had je graag op die roze wolk laten zitten waarin alles gezellig, liefdevol en vol verwachting is.  Maar ja, dit hoort ook bij trouwen. Heel veel bruidsparen hebben zich er nog niet in verdiept: de nieuwe huwelijksvermogensregels. Per 1 januari 2018 komt voor de algehele gemeenschap van goederen, een beperkte gemeenschap van goederen in de plaats.

De wet die tot 1 januari geldt, is al van 1838. Niet echt meer van deze tijd dus, want één op de twee à drie huwelijken in Nederland mislukt (die van jullie natuurlijk niet) en daarbij wordt al het aanwezige vermogen fiftyfifty gedeeld. Daarom was het nodig de wet te veranderen.

 

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst Bruidsfotografie

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst Bruidsfotografie

 

Trouw je in 2018 of later?

Dan geldt dus beperkte gemeenschap van goederen. Hieronder valt het vermogen, dus de bezittingen èn de schulden, dat de echtgenoten vanaf de huwelijksdatum opbouwen en het vermogen dat de echtgenoten voorafgaand aan het huwelijk al samen hadden. Bij een scheiding wordt het vermogen dat behoort tot de beperkte gemeenschap van goederen fiftyfifty gedeeld. Wat je erft blijft er voortaan automatisch buiten en je eigen vermogen dat je voor je huwelijk had. Het is wel handig dit bij een scheiding te kunnen bewijzen. Deze bezittingen kun je bij de notaris laten registreren.

 

Wil je niets delen, juist alles of ben je ondernemer en wil je het vermogen van je echtgenoot beschermen tegen aanspraken van schuldeisers?

Dan zijn huwelijkse voorwaarden nodig. Deze kan de notaris voor jullie opstellen.

 

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst Bruidsfotografie

Foto: Karin Keesmaat van Kijk-Kunst Bruidsfotografie

 

Nou, dat viel best mee toch? Nu maar weer op iets leuks richten wat over de bruiloft gaat. Welke taart gaan jullie bijvoorbeeld kiezen?

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Deel dit bericht op social media

No Comments

Post a Comment