Bruid en bruidegom in de regen

Regen tijdens een bruiloft brengt geluk

Wat hebben “mijn” bruidsparen van september een geluk! Regen op je trouwdag is volgens bijgelovigen een teken van een vruchtbaar huwelijk. En zoals de Italianen zeggen: ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’; een natte bruid is een gelukkige bruid. Dus…

 

 

Afgelopen zaterdag troffen Adam en Cindy het juist wel of niet. Het is maar net hoe je het interpreteert. Een beetje regen op je bruiloft is niet erg, maar o, wat kwam het met bakken uit de hemel! Maar ze hadden echt een prachtige ontzettend gezellige dag. De familie van Adam uit Australië was speciaal voor deze dag voor het eerst naar Europa gevlogen. In de week voor de bruiloft troffen ze elkaar al en leefden ze gezamenlijk naar de grote dag toe. En ook nu, in de week na de bruiloft, genieten ze nog van elkaars gezelschap. Eigenlijk is de bruiloft van Adam en Cindy een twee weken durend feest met als hoogtepunt de trouwerij.

 

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.28

Adam en Cindy hebben elkaar in Australië ontmoet, waar zij voor haar studie was. Al snel werden ze een hecht stel en emigreerde Adam voor Cindy naar Nederland. Hoe bijzonder is dat, verhuizen voor de liefde van je leven, zo’n eind bij je familie vandaan, een andere cultuur, een andere taal…

 

In april vroeg Adam Cindy ten huwelijk en vanaf dat moment ging Cindy in de regelstand. Er kwam een complete planning wat wanneer moest gebeuren en daar stond het vragen van een weddingplanner ook tussen. Als geboren organisator en perfectionist schatte Cindy in dat het verstandig was een onafhankelijke ceremoniemeester in de arm te nemen. Hiermee wilde ze geen vriendin of vriend belasten, omdat ze inzag dat deze dan de hele dag aan het regelen was, in plaats van te genieten van de bruiloft. Adam vond het verstandig een professional voor bepaalde taken te vragen, zodat ze zonder stress naar hun bruiloft toe konden leven en er nog tijd over bleef voor hun drukke sociale leven.

 

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.29

 

Ondanks de korte voorbereidingstijd van nog geen vijf maanden, was de bruiloft tot in detail voorbereid. Zelfs Plan B en C lagen al klaar. Toen bleek dat het maar bleef regenen, werden deze snel uit de figuurlijke kast getrokken. Ik ging op pad met 40 paraplu’s en voor de zekerheid had ik ook nog wat poncho’s ingepakt.

 

In het voortraject heb ik voor Adam en Cindy een stylingplan gemaakt. In het stylingplan hield ik rekening met de kleuren zij in hun stationery van Stijlvolle Trouwkaarten hebben gebruikt (save-the-date, uitnodiging, menukaart, bedankkaart en naambordje) en de kleuren die in de locaties naar voren kwamen. Dit waren lila, lichtgroen, wit en paarsrood. Mijn auto zat volgeladen met stylingitems. De eerste stop was de Heldringkerk in Hoenderloo. Een prachtig wit kerkje met een groen dak. Samen met mijn assistent Marion legden we een loper van 22 (!) meter uit, zetten we het welkomstbord neer, hingen we rozen aan de kerkbanken, linten aan de kroonluchters, vaasjes met hortensia’s in de vensterbanken en zetten we de parkeerplaats af met een lang breed lint voor de trouwauto’s. Ook al zeg ik het zelf, het zag er echt prachtig uit.

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.37.51(1)

 

Adam en Cindy hebben veel aan mijn adviezen gehad over betrouwbare leveranciers die goed werk leveren en ook nog eens leuk zijn om mee te werken. Zo kozen zij Meesterlijk Geschikt uit voor het leveren van het bloemwerk. Het team van Meesterlijk Geschikt had prachtige vazen gemaakt voor in de kerk en buiten de kerk op sokkels. Deze laatste waren ze vergeten in de auto te zetten, maar ik had gelukkig een Plan B. Het werk dat zij hadden geleverd, maakte dit meer dan goed. Het bruidsboeket, de corsages en de vaasjes voor de styling waren erg mooi gemaakt.

Bij Cindy begon de dag met haar make-up en haar. Daarvoor had ik Hair, Style en Visagie by Ellen Lesnussa aangeraden en zij heeft Cindy nog mooier gemaakt dan ze al was. Ondertussen nam Bernard van Stervideo alles op en hij had de volgende dag al een preview van hun bruiloft. En wat was ik blij met Hetty Wennekendonk, de trouwambtenaar! Zij vertelde hun verhaal met warmte en humor. Jaap van Aanstaande Trouwvervoer had een prachtige oude auto voor Adam en Restaurant de Ruggestee, onder leiding van mijn oude achterbuurjongen Jochem, bleek de ideale diner- en feestlocatie voor Adam en Cindy. En ooo, wat was de taart lekker en mooi! Linda van Yummie Sweet Cakes maakte de taart helemaal in de stijl die Adam en Cindy mooi vinden.

En ik heb ook weer nieuwe leveranciers erbij die ik zeker kan aanraden. Het was ontzettend fijn om met de professionals Arv & Mayk samen te werken. Ze maken prachtige foto’s, zijn onopvallend aanwezig, weten je aan het lachen te krijgen en weten zo flexibel in te spelen op het weer, dat het niet uitmaakt of het wel of niet regent. Ook de Heldringkerk is zeker een aanrader. De vrijwilligers die de huwelijksdiensten regelen, praten vol passie over hun kerk en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. En dan de band… ’s Avonds kwam een vrolijke zes-mans formatie binnen, Rootz genaamd. Die weten echt een goed feest neer te zetten!

 

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.31

 

Adam en Cindy hadden zelf voor Pastor Pedro gekozen voor het voltrekken van hun kerkelijk huwelijk. Helaas kon hij vanwege hartfalen er niet bij zijn, maar Pastor Jan Hofman was een goede invaller. ’s Avonds ging iedereen op de foto in een hokje van Fotohokje.nl. Altijd hilarisch en een hele leuke herinnering aan zo’n bijzondere dag.

Terwijl Adam en Cindy druk bezig waren met het klaarmaken voor het grote moment, ging ik samen met mijn assistent Marion door met het stylen van De Ruggestee. In de hal vond het borrelmoment plaats, in het restaurant het diner en in de grote zaal het feest. Bloemen, kaarsen en lampionnen kwamen in groten getale uit de dozen en alle plekken werden versierd. Ik heb veel complimenten mogen ontvangen van de gasten over hoe mooi, feestelijk en gezellig het eruit zag. Het is zo leuk te zien hoe zo’n stylingplan in de praktijk uitpakt!

En toen, hup, omkleden en naar de Heldringkerk, de plek van de wettelijke en kerkelijke ceremonie. Marion ging ondertussen verder met stylen, terwijl ik de gasten ontving en naar hun plek bracht. Adam was er ook al en ik zag hem genieten van het moment. Hij leek geen greintje spanning te hebben. Toen iedereen binnen was, liep Adam met Hetty, de trouwambtenaar, naar voren. De deuren van de kerk gingen dicht, terwijl Cindy met haar vader kwam aangereden. De klokken luidden terwijl haar vader Cindy uit de auto hielp. De bruidsmars begon, de deuren gingen open en daar zag Adam Cindy voor het eerst.

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.37.49(1)

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.37.50

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.37.44

 

Het werd een hele mooie ceremonie. De wettelijke ceremonie liep naadloos over in de kerkelijke. Door de heftige regenval konden we niet naar buiten voor de haag en het proostmoment. Adam en Cindy gingen na de dienst naar de consistorie en kwamen even later weer in de kerk waar we het glas hieven op hen. Vele felicitaties en groepsfoto’s verder, gingen de vrienden en familieleden borrelen bij De Ruggestee en hielden Adam en Cindy een korte fotoshoot.

 

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.37.44(1)

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.33

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.49

 

Bij de kerk hadden zij dus niet het moment gehad waar zij door een haag liepen. Dit hebben we vervolgens gedaan toen zij aankwamen bij De Ruggestee. Aan de droge kant, onder de overkapping, stonden degenen met de bellenblaasjes en aan de andere kant, de natte kant, stonden de gasten met allemaal dezelfde paraplu’s. Het bruidspaar liep door de juichende menigte heen en eindigde uiteindelijk tussen alle gasten die een lied hadden gemaakt op de melodie “Tulpen uit Amsterdam”. Ik heb Adam en Cindy daadwerkelijk de hele dag alleen maar zien glimlachen, heerlijk!

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.37.50(1)

 

Een sharing dinner met vele speeches volgde. Het eten was heerlijk en er werd veel gelachen. De bruidstaart werd aangesneden als dessert en een ontzettend gezellig feest volgde. Het feest begon, na wat uitstelgedrag van Adam en Cindy, met een openingsdans. Ze hadden les gehad bij Dansschool Wensink en hadden een lastige dans voor zichzelf gekozen. Maar met die dans zetten zij de toon en barstte het feest los. Er werd door bijna iedereen gedanst, zelfs door de oma van Cindy. Het was niet meer duidelijk waar de Australische gasten zich bevonden. Het was één groot feest.

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.29(1)

 

Cindy wilde ook graag haar bruidsboeket gooien naar haar vriendinnen die nog niet getrouwd waren. Maar halverwege de avond sloeg de twijfel toe. Kon ik misschien een weggooiboeket maken? Ze vond het zo jammer dat ze haar bruidsboeket weg ging gooien en hij was ook zo zwaar om te gooien. Dus ik heb bloemen van de vaasjes van het restaurant gepakt en daar een weggooiboeket van gemaakt. Degene die hem ving, was er ontzettend blij mee. Haar vriend even wat minder ?, maar ik heb aangegeven dat ik hem wel wil helpen met het plannen van een aanzoek.

WhatsApp Image 2017-10-02 at 20.35.29(2)

 

Naast De Ruggestee ligt een vakantiepark, Veluws Hof. Adam en Cindy vonden het erg leuk wanneer gasten bleven overnachten op het park en de volgende ochtend bleven ontbijten. Veel gasten deden dit en zo duurde het feest nog even door. Tijdens het feest glipte ik er even tussen uit om bloemblaadjes op het bed van Adam en Cindy te gooien en ook De Ruggestee had al een lekker flesje wijn voor hen klaargezet. Zo maakten we van een simpel chalet, een bruidssuite.

Het was echt een hele mooie unieke bruiloft. Hij paste helemaal bij Adam en Cindy. Stijlvol, vrolijk, gezellig en doordacht, maar wel met de nodige portie flexibiliteit. Ik kijk er met heel veel plezier op terug. En niet alleen op de bruiloft, maar ook op het voortraject. En ik geniet nog even na met de appjes die ik ontvang met foto’s en opmerkingen.

Ik kijk uit naar de evaluatie van hun bruiloft!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.