Valkjes in het water met daarachter een groot horeca gebouw.

Een bruiloft of feest aan het water? Ieder zijn ding…

Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Friesland op uitnodiging van Vakantiepark RCN de Potten aan het Snitser Mar (Sneekermeer). Ik kwam in een totaal andere wereld dan waar ik woon. Vanuit de stad omringd met de enorme bossen van de Veluwe kwam ik in een weids landschap terecht met enorm veel water.

Nou moet ik erbij vertellen dat ik geen enorme fan ben van water. Nadat ik een keer ontzettend zeeziek ben geweest, mijd ik boten. Veerboten ok, een sloep ook ok, maar alles wat daar tussen zit, sla mij maar over. Maar ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die ontzettend gek zijn op uitzicht over water en verblijven op of in het water. Wanneer ik met lichte spanning een lange steiger op loop, wordt de ander alsmaar blijer en blijer. Dat ik deze video midden op een steiger heb opgenomen, is best een overwinning.

 

 

En toch, dit park, ik zag me er wel zitten met mijn gezin of met een feest of bruiloft. Niet op de camping, want ik hou niet van kamperen. Het dichtste bij kamperen wat ik doe, is één of twee weken bivakkeren in een stacaravan aan een Italiaans meer of de Franse kust. Dit park heeft enorme villa’s met boothuizen. Deze zijn in eigendom van particulieren en een deel wordt voor hen verhuurd door RCN. Daar zag ik mezelf wel op het terras aan het water zitten. Waar ik mezelf ook wel zag zitten, is bij één van de andere huizen of op het terras van hun restaurant.

 

RCN De Potten huis

 

Waar ik helemaal beelden bij had, is een vakantiebruiloft op het park. Natuurlijk kun je hier trouwen en feesten op één dag, maar het is toch heerlijk wanneer je extra ontspannen meerdere dagen kan verblijven. Zo geniet je niet één dag van jullie bruiloft, maar meerdere. En mocht het zo zijn dat alleen je partner van water houdt en jij juist van festivals of kamperen, dan is dit ook een ideale locatie. Familie en vrienden kunnen kamperen op een veld of overnachten in een huis. We bedenken gezamenlijke activiteiten op het water (waterskiën, boot huren e.d.), de barbecue zetten we aan, we vinden een mooie plek om de ceremonie te houden en mochten er kinderen bij zijn, dan is er voor hen veel te doen op het park.

potten (20)

Niet gek hè, zo’n vakantiebruiloft bij en op het water. Daar wil ik wel voor naar Friesland rijden!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.