Bruidspaar zoenend. Foto Liselotte Schoo

Durf jij te laten zien wie je bent en waar je voor staat? Bruidspaar Theone en Richard wel…

Elke bruiloft is uniek, maar wat het voor mij heel bijzonder maakt, is als je durft af te wijken van tradities en gewoontes. Wanneer je tijdens de bruiloft laat zien wie je bent en waar je voor staat. Een bruiloft die ik om die reden nooit zal vergeten is die van Theone en Richard.

De voorbereiding…

Theone was zelf al eens ceremoniemeester geweest. Ze koos er samen met Richard voor deze taak niet neer te leggen bij vrienden of familie. Het bruidspaar wilde dat iedereen kon meegenieten van hun speciale dag, zonder op de klok kijken en dingen te moeten regelen. Ze zochten iemand die hen bijstond met adviezen en die op de dag zelf de regie in handen nam. Door een aanbeveling kwamen ze bij mij terecht.

 

Bruiloft champagne met aardbeien Foto: Liselotte Schoo fotografie

Foto: Liselotte Schoo fotografie

 

We maakten kennis en het klikte meteen. Ik genoot van hun gezamenlijke humor en de liefde die van hen af spatte. Ze wilden vooral een ontspannen dag: niet te moeilijk en vooral niet stijf. De trouwlocatie op Texel was dichtbij het water en had een prachtig uitzicht. Dat het strandpaviljoen eigenlijk vervangen moest worden, vonden Theone en Richard juist bijdragen aan de sfeer die zij die dag wilden neerzetten. De 130 mensen die ze hier wilden ontvangen hadden inmiddels al een save-the-date bericht ontvangen. In aanloop naar de bruiloft hield ik de gastenlijst bij. Er kwamen veel mailtjes en telefoontjes waarvan velen doorspekt waren met humor en warme woorden. Als dit een voorteken van de bruiloft was, dan kwam het wel goed.

 

De dag van de bruiloft…

Terwijl Theone en Richards dochter Meander bij de kapper en visagie zaten, kwam Richard met zijn zoon Toscan nog even bij Paal 19 langs om te kijken hoe alles liep. Ze waren snel weer weg toen Richard zag dat alles in goede handen was. De bediening was volop in de weer met tafels en stoelen, de dj was aan het opbouwen, de taartdame zorgde ervoor dat de cupcakes mooi gepresenteerd werden en ik was druk met de styling. Met linten maakte ik duidelijk waar de ceremonie plaats zou vinden, de stoelen van het bruidspaar versierde ik met harten en linten en twee grote tonnen met zwerftakken liet ik er feestelijker uitzien met linten, harten en flessen.

 

Styling bruiloft op Texel, rood hart Foto: Liselotte Schoo fotografie

Foto: Liselotte Schoo fotografie

 

Ondertussen beantwoordde ik telefoontjes van gasten die op het laatst toch nog iets geregeld wilden hebben. En in overleg met de bediening kozen we de mooiste opstelling voor de ceremonie. Na de kapper en visagie gingen Theone, Richard, Meander en Toscan op pad voor een fotoshoot in de duinen en op het strand. Dit leverde prachtige plaatjes op die weergeven hoe fijn ze het hebben met zijn vieren en hoeveel Richard en Theone van elkaar houden.

 

De gasten kwamen aan…

De eerste gasten, opa in een rolstoel met oma en tante, kwamen vroeg. Ruim twee uur voor de ceremonie zaten ze al te genieten van het zonnetje en het strand. De gasten werden ontvangen met een tropische cocktail. Mensen zagen elkaar weer na lange tijd. De eerste rondes van oma’s vijfhonderd Indonesische hapjes gingen er gretig in. In spanning keken de mensen of ze het bruidspaar niet al ergens konden ontdekken. Maar het bruidspaar en de kinderen werden met de jeep van Paal 19 opgehaald en aan de noordkant van het strandpaviljoen afgezet, uit het zicht van de gasten. De muziek werd gestart. Onder volop gejuich en ontroerde blikken betraden het bruidspaar en Richards kinderen het terras. Onderweg kregen de oma’s een roos. Tranen werden weggepinkt en het bruidspaar nam plaats.

 

Trouwceremonie met Jelle Kuiper Foto: Liselotte Schoo fotografie

Foto: Liselotte Schoo fotografie

 

De ceremonie…

Trouwambtenaar cabaretier Jelle Kuiper was voor deze gelegenheid speciaal vanuit Amsterdam naar Texel gekomen. Met anekdotes uit het voorgesprek en wat andere grappen, wist hij de sfeer te creëren die Theone en Richard wilden. Ook hadden zij een persoonlijk woord voor elkaar. Met een brok in mijn keel, luisterde ik samen met alle ontroerde gasten, naar de liefdevolle woorden die ze voor elkaar en voor Richards kinderen hadden. Na een grote gezinsknuffel werd het ja-woord gegeven en de ringen werden uitgewisseld. Daarna werd met een klap van de hamer en het tekenen van de huwelijksacte het huwelijk bezegeld. Ondertussen werd de champagne uitgedeeld. De kinderen kregen een bellenblaasje van mij en de volwassenen een zwaaistokje met linten en een belletje. Vervolgens ontkurkte Richard de champagne en onder het gerinkel van de zwaaistokjes en met bellen in de lucht, werd een toost uitgebracht op het bruidspaar.

 

Bruid spreekt bruidegom toe. Foto: Liselotte Schoo fotografie

Foto: Liselotte Schoo fotografie

 

Bruidegom spreekt bruid toe

Foto: Liselotte Schoo fotografie

De borrel…

Felicitaties volgden en gasten genoten van heerlijk zoete cupcakes. Ondertussen maakten de kinderen vliegers en speelden op het springkussen. Emmertjes, schepjes en visnetjes kwamen tevoorschijn en hun ouders zaten heerlijk te genieten van het zonnetje en het gezelschap.

Het bruidspaar was gekleed in kleding die helemaal bij hun past. Theone droeg een witte flamencojurk, waaronder rode flamencoschoenen. Richard had voor een mooi overhemd met een verschoten spijkerbroek gekozen. Kleding waar zij zich lekker in voelen! Al snel kwam dit van pas, want Theone’s vrienden van de flamencogroep gaven een optreden. Na een eerste nummer werd ze de dansvloer opgevraagd en liet ze haar passie voor het dansen zien. Onder luid geklap werd vol bewondering naar Theone en haar flamencovrienden.

 

Bruid danst flamenco Foto: Liselotte Schoo fotografie

Foto: Liselotte Schoo fotografie

 

Barbecue en feest…

Vanaf 17 uur kon iedereen genieten van een goed verzorgde barbecue. Tussendoor zong de broer van Theone een lied met haar vader op gitaar. Beide zussen van Richard spraken warme woorden en een goede vriendin van Theone sprak en zong het bruidspaar toe.

De eerste gasten vertrokken vanaf 18 uur. Ze moesten helaas weer terug met de boot. De gasten die op het eiland verbleven, hebben nog een goed feest neergezet. Binnen werd gedanst en buiten bleven gasten dichtbij de terrasverwarmer hangen of pakten een deken en hadden het prima naar hun zin. Ook de zonsondergang bleef niet onopgemerkt en velen hadden hun blik gericht op de horizon. Kinderen speelden aan de waterkant en dat leverde prachtige plaatjes op.

 

Bruidspaar op strand van Texel

Eigen foto

 

Rond de klok van 12 uur verlieten de meeste gasten het feest. Theone en Richard gaven het goede voorbeeld aan de laatste gasten door aan te kondigen dat ze bijna van plan waren te gaan. Moe, maar heel voldaan, gaven ze aan enorm te hebben genoten van al het moois en liefs. Na nog een laatste terugblik op de dag, kreeg ik een warme knuffel van beiden en een welgemeend ‘bedankt!’. Na ze uitgezwaaid te hebben, ging ik samen met het bedienend personeel, de dj aan de slag om Paal 19 weer klaar te maken voor een normale stranddag. Met hier en daar nog een verloren lintje of ballon…

 

Naamloos-1

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.