Jurk van bruid wordt in de auto gepropt

Buitengewoon, dat waren de bruiloften van de afgelopen periode

Wat een geweldige bruiloften heb ik weer meegemaakt! Ze waren memorabel en buitengewoon!

Voor mij is het werk, maar wel heel bijzonder werk, waar ik iedere keer weer van geniet. Heerlijk regelen en overzicht houden, dat is echt mijn ding. Maar wat maakte deze bruiloften zo buitengewoon en waarom was het nou zo handig dat ik er was?

 

Bruidspaar in tuktuk met weddingplanner ceremoniemeester

Foto: Bas Uijlings fotografie

 

Iedere bruiloft had zijn eigen stempel. Bij de één werd de avond afgesloten met een hardstyle licht- en geluidshow (video van Jan Persoon videografie), bij de ander kwam een uil aanvliegen die de ringen bracht tijdens de ceremonie in het bos (zie de fotoreportage van Two Sparkle). Er kwam een tuktuk om een bruidspaar op te halen voor hun fotoshoot in Amersfoort en het andere bruidspaar gaf hun gasten een kraslot mee om hun geluk te delen.

Alle bruidsparen hadden de wens buiten te trouwen en het lukte! De ceremonies waren erg verschillend en vonden op hele verschillende plekken plaats. Wat is het toch bijzonder in de open lucht te trouwen. Dat geeft een hele andere sfeer dan wanneer binnen getrouwd wordt, een soort van vakantiesfeer. Bij één bruidspaar kwam op een gegeven moment de regen met bakken uit de hemel, maar dat maakte niet uit. Iedereen zat droog en de trouwambtenaar sprak gewoon wat luider.

 

Bruidspaar met uil die de ringen heeft aangevlogen

Bruidspaar Kim en Ronald met een uil van De Valk Roofvogels, foto: Two Sparkle

 

Mijn rollen waren tijdens de bruiloften ook verschillend. Bij de één was ik de assistent van de weddingplanner, voor een ander bruidspaar was ik hun weddingplanner. Bij andere bruiloften was ik ceremoniemeester en stylist. Bij één bruiloft kwam het voor, dat ik de derde ceremoniemeester was. Vanuit de familie waren er twee voor vragen van gasten en ik was er voor de contacten met leveranciers en de andere ceremoniemeesters. Af en toe voel ik me een kameleon en pas me aan aan de rol die het bruidspaar mij toebedeelt en die op dat moment nodig is.

Maar waarom zijn bruidsparen blij met mijn inzet? Ik geef een paar voorbeelden van de afgelopen bruiloften:

 

Bruidspaar Kim en Ronald, foto: Two Sparkle

 

  • Voor het regelen: overleggen met de locatie en de trouwambtenaar wanneer het bruidspaar toch wat langer wegblijft voor de fotoshoot, water regelen bij de ceremonie wanneer de gasten in de volle zon zitten, overleggen met de locatie wanneer zij toch andere ideeën hebben over de tafelindeling dan het bruidspaar, een andere auto regelen omdat de jurk te groot blijkt te zijn voor de huidige, een ruimte regelen voor gasten die hun kind te slapen willen leggen of willen kolven, ervoor zorgen dat de leveranciers ook kunnen eten en ga zo maar door.

 

  • Voor de veiligheid: ik heb eerste hulp verleend bij een gast die een wond op liep, hield gasten bij apparaten vandaan waaruit vuur kwam, zorgde ervoor dat de bruid niet over haar jurk struikelde door hem op te halen met spelden en een stuk van de tule af te knippen en hielp gasten die niet meer zo helder waren, aan het einde van de avond veilig de bus in.

 

Foto: Bas Uijlings fotografie

 

  • Voor het aanspreken van de groep: af en toe moeten de gasten toegesproken worden, bijvoorbeeld bij het maken van de groepsfoto’s, het mededelen van het programma of het toosten op het bruidspaar.

 

  • Voor het “corrigeren” van gasten: wanneer het bruidspaar de uitdrukkelijke wens heeft dat er geen foto’s worden gemaakt met telefoons, gasten erop aanspreken wanneer ze toch aanstalten maken foto’s te maken.

 

  • Voor het visitekaartje zijn van het bruidspaar: namens het bruidspaar verwelkom ik de gasten. Vaak is het bruidspaar zelf niet aanwezig wanneer gasten aankomen of zijn ze druk met andere zaken.

 

Dit is maar een kleine greep van wat ik doe tijdens een bruiloft, maar het geeft je meer inzicht. Eigenlijk verdient ieder bruidspaar en iedere gast een professionele ceremoniemeester, zodat ze volop kunnen genieten van al het moois wat er allemaal gebeurt op zo’n dag.

 

Weddingplanner ceremoniemeester hangt decoratie op

Foto: Bas Uijlings fotografie

 

Gun jij jezelf de rust in de aanloop naar jullie grote dag? En de zekerheid dat een professional ervoor zorgt dat je kunt genieten tijdens de bruiloft? Misschien kun je mijn hulp gebruiken tijdens deze bijzondere fase? Zo ja, neem vooral contact op, zodat we een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Je krijgt in ieder geval tijdens het gesprek al wat adviezen. Wie weet is er een klik en ga ik je helpen met het organiseren van jullie eigen buitengewone bruiloft.

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren