Bruid hapt in Russisch brood huwelijkstraditie

7 trouwtradities waar je nog nooit van hebt gehoord

Iedereen kent  het eigenlijk wel, het weggeven van de bruid, het samen aansnijden van de bruidstaart, het gooien van het bruidsboeket naar de vrijgezelle vriendinnen… Westerse gebruiken, waarvan sommigen zijn over komen waaien uit Amerika. Andere culturen hebben soms hele verschillende manieren voor het vieren van hun grote dag. In deze blog staan zeven van de, voor ons, meest vreemde bruiloftstradities waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

 

 • Binnen China’s Yugur cultuur schiet de bruidegom drie keer met een pijl en boog op zijn bruid. Gelukkig zonder punt, maar het lijkt mij toch niet fijn! De bruidegom breekt vervolgens de pijlen door midden om te symboliseren dat ze voor altijd van elkaar blijven houden.

 

interesting-wedding-traditions-yugur-bow

 

 • In Korea trekken de vrienden van de bruidegom zijn schoenen en sokken uit na de belangrijkste huwelijksceremonie. Ze binden een touwtje om zijn enkels en slaan een gedroogde gele vis tegen zijn voetzolen. Dit maakt de bruidegom sterker voor de eerste huwelijksnacht. Of het nou zo fris ruikt…

 

 • De derde is er één die ik zelf erg leuk vond toen ik hem meemaakte. Degene die de grootste hap neemt van het bruidsbrood, wordt het hoofd van de familie. Hilarische taferelen en ik vond het een traditie die vanuit Oekraïne en Rusland best over mag waaien naar Nederland!
Nam Iris of Yaro de grootste hap?

Nam Iris of Yaro de grootste hap?

 

 • In de Hooglanden van Schotland wordt het tijdens de bruiloft behoorlijk plakkerig. Vroeger gooiden gasten een mengsel van roet, meel en stroop over het gelukkige paar heen om alle kwade geesten die hun huwelijk wilden vernietigen, af te weren. Tegenwoordig wordt het nog wel gedaan om te kijken of de bruid bestand is tegen alles wat nog komen gaat binnen het huwelijk. Lekker dan…

 

 • In delen van India is de bruidegom verplicht zijn schoenen uit te doen voordat hij naar het altaar loopt. Van de familie van de bruid wordt verwacht dat zij er alles aan doen om de schoenen te stelen en van zijn kant wordt verwacht dat zij er alles aan doen om de schoenen te beschermen. Complete chaos!

 

5310c0a7519b3

 

 • Zulu mensen in Zuid-Afrika KwaZulu-Natal staan bekend om hun vreemde trouwtradities. Tijdens de huwelijksceremonie verandert de bruid drie keer haar kleren om indruk te maken op haar schoonfamilie. Na de viering van de huwelijksceremonie gaat het hele gezelschap naar het huis van de bruidegom, waar een koe wordt geslacht als teken dat de bruid in de familie wordt verwelkomd. De bruid wordt echter alleen officieel lid van de nieuwe familie wanneer ze geld in de maag van de koe doet.

 

 • De stammen van Tidong in Noord Borneo verbieden pasgetrouwden de badkamer te gebruiken, gedurende drie dagen en drie nachten na hun trouwceremonie! Yuk! Als het koppel gebruik maakt van de badkamer voor het toilet of om te wassen, brengt het ongeluk en is het huwelijk gedoemd te mislukken.

 

 

Zit er een traditie voor je bij? Of hebben jullie je eigen tradities?

Ik vind het leuk wanneer je me laat weten wat voor leuke tradities jij kent!

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

2 Reacties
 • Marjolein

  25/10/2017 at 21:02 Beantwoorden

  Wij zijn na de feestelijkheden samen in de jacuzzi geweest in onze bruidssuite. Morgen toch al 15 jaar gelukkig getrouwd!

  • marian

   03/11/2017 at 17:30 Beantwoorden

   O heerlijk!!! Nog van harte gefeliciteerd! En nu, elk jaar in de jacuzzi om het te vieren?

Reageren