15 uit te besteden taken waardoor jij kan genieten van jouw bruiloft

Wat doet een weddingplanner eigenlijk? En ben je er niet van overtuigd dat een weddingplanner iets voor jou is? Hieronder staat een lijst met taken die een weddingplanner voor je kan uitvoeren. Hierdoor worden onzekerheden en stress uit de wereld geholpen en geniet je vooral van de voorbereidingen en de bruiloft. Past het bij jou?

 

 

Bruidspaar Serious Request met weddingplanner Marian van Stralend Middelpunt

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

 1. Opstellen van een realistisch budget voor jullie bruiloft.

 2. Opstellen van een plan van aanpak waarin alles naar voren komt, van muziek bij de ceremonie tot aan de huwelijksreis.

  Koetshuis Brabant
 3. Vinden van de beste en meest originele locaties, rekening houdend met jullie groepsgrootte, het budget, de reisafstand en de stijl van de bruiloft.

 4. Vinden van leveranciers die bij jullie passen, binnen jullie budget.

 5. Doornemen van alle contracten met leveranciers, om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is en indien nodig, onderhandelen met leveranciers.

  Leveranciers bruiloft
  Leveranciers bruiloft bij Slot Doddendael

 6. Een draaiboek maken, zodat jullie en alle leveranciers die erbij betrokken zijn, weten wat wanneer wordt verwacht.

 7. Maken of controleren van de save-the-date kaarten, uitnodigingen en menukaarten.

 8. Maken van een brief voor jullie gasten waarin alles helder wordt uitgelegd wat wanneer plaatsvindt en waar ze rekening mee horen te houden.

  Stationery van Stijlvolle Trouwkaarten

  Stationery: Stijlvolle Trouwkaarten Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 9. Verwerken van de reacties van jullie gasten op de uitnodiging en aanspreekpunt voor vragen van jullie gasten.

 10. Advies geven over etiquette en gebruiken.

 11. Advies geven over het thema van de bruiloft, daar eventueel een stylingplan voor schrijven en een moodboard voor maken.

 12. Leiding tijdens de trouwerij: aanspreekpunt voor de gasten en de leveranciers, toezicht houden op gemaakte afspraken en oplossen van noodsituaties. Dit houdt bijvoorbeeld ook in dat iedereen wordt opgeroepen voor de groepsfoto, het begeleiden van gasten naar hun zitplaats, het instrueren van de getuigen en bruidskinderen over hun taken en het inplannen van de speeches en stukjes.

 13. In de gaten houden of niet alleen jullie, maar ook de gasten zich prettig voelen. Het is de bedoeling dat iedereen een ontspannen mooie unieke dag heeft, zonder zorgen.

  Styling diner bruiloft
  Bruiloft Cindy en Adam, styling: Stralend Middelpunt, foto: Arv & Mayk

 14. Ervoor zorgen dat de cadeaus en persoonlijke eigendommen op het juiste moment naar de juiste plek gaan.

 15. Woordvoerder namens jullie: wanneer gasten of leveranciers iets willen dat niet bij jullie wensen past, dan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

  Koetshuis HulshorstKoetshuis Hulshorst

Wil je deze taken of een gedeelte daarvan uitbesteden? Of wil je liever alleen een professioneel ceremoniemeester? Lees hier wat een professioneel ceremoniemeester voor je kan doen. Ik ben zowel weddingplanner als professioneel ceremoniemeester en help graag de bruiloft van je dromen om te zetten in werkelijkheid. Een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek is zo gemaakt.

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

Geen reacties

Reageren