Handige checklist voor aantallen catering

HELP! Hoeveel drinken mijn gasten? Hoeveel eten ze van de taart en de hapjes? En hoeveel personeel heb ik eigenlijk nodig?

 

Barkeeper schenkt drankjes in

Bruiloft Daphne en Dirk, catering restaurant Sloop, fotocredits Gert Jan Luijkendijk

 

Het is best lastig in te schatten hoeveel jullie gasten gaan drinken en eten tijdens jullie bruiloft. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort gasten jullie hebben, wat voor programma jullie hebben, maar ook wat voor weer het is. Toch heb ik hierbij een houvast voor je, zodat je een redelijke inschatting kunt maken. Dit is vooral handig bij bruiloften waar je zelf de drankvoorraad voor gaat inkopen of wanneer je een inschatting wilt maken of het bedrag wat je locatie aangeeft, overeenkomt met het verbruik van jouw gasten. Ook geef ik je een inschatting van de hoeveelheid personeel die je nodig hebt om de hapjes en drankjes uit te serveren.

 

Koffie of thee

Hebben jullie ruim de tijd of is er alleen tijd voor een snel kopje voordat bijvoorbeeld de ceremonie begint? Wanneer er ruim de tijd is, reken dan op anderhalf kopje en bij ongeveer twintig minuten op één.

 

Bruidstaart

Bruidstaart Yummie Sweet Cakes, fotocredits D-eYe photography

 

Koekjes en bruidstaart

Serveren jullie een koekje of iets dergelijks bij de ontvangst, reken er dan op dat iedereen het neemt. Voor het aansnijden van de bruidstaart kun je rekenen op 75%. De meeste mensen willen niet zo’n groot stuk, als waar het taartaantal op is berekend.

 

Drankjes

Hou in ieder geval rekening met drie drankjes per uur per persoon. Kijk goed naar het soort gasten dat je krijgt. Iemand die vers uit het studentenleven stapt, drinkt waarschijnlijk meer bier dan een 70-jarige. In de zomer wordt meer licht alcoholisch gedronken dan in de winter. Op dit moment is de trend meer alcoholvrij bier te schenken, verse vruchtensappen, limonade (bijvoorbeeld in een limonadebar) en mineraalwater, dus hou daar ook rekening mee.

 

Amuses

Fotocredits: V.ivash van Freepik.com

 

Bittergarnituur of amuses

Drie hapjes per persoon per uur is redelijk, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Laat vlak voor het diner alleen wat zoute koekjes en nootjes neerzetten of laat één of twee amuses serveren.

 

Wijn en water bij het diner

Gemiddeld wordt één glas wijn per gang gedronken. Reken op anderhalf glas bij het hoofdgerecht. Uit één fles wijn kun je zes glazen schenken. Zorg altijd voor een kan/fles water of mineraalwater op tafel.

 

Barvrouw achter tap

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

Personeel

Wanneer je de gasten zelf hun drankjes laat halen bij de bar, dan heb je voldoende aan één barkeeper voor vijftig tot 75 gasten. Wil je medewerkers rond laten lopen met drankjes, kijk dan goed naar het drinkgedrag van je gasten om in te kunnen schatten hoeveel medewerkers je dan nodig hebt. Meestal zijn vijf medewerkers op honderd gasten voldoende.

Bij een diner heb je één à twee obers/serveersters nodig die een meergangendiner uitserveren per tien tot twaalf gasten. Bij een buffet heb je één medewerker nodig op 25 gasten.

 

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte. Kun je nog meer tips gebruiken, of ben je op zoek naar een ceremoniemeester of weddingplanner? Neem dan contact op. Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt.

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

 

0

Tien trouwtrends voor 2018 die jij misschien wel wilt gebruiken

Als bruiloftverslaafde ben ik natuurlijk op de hoogte van de trouwtrends, hoewel ik er niet gevoelig voor ben. Ik kijk vooral naar wat bij een bruidspaar past, om zo een bruiloft heel persoonlijk te maken. De trends helpen wel bij ideevorming voor een bruiloft. Daarom heb ik tien stuks van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

 

Bruidstaart Yummie Sweet Cakes

Bruidstaart: Yummie Sweet Cakes

 

Trouwtrend 1: naam en/of de initialen van het bruidspaar komen overal in terug

Ik ben het al een aantal keer tegengekomen, het logo van het bruidspaar of de volledige naam uitgeschreven. Denk dan aan een lasercut taarttopper, ingegraveerde glazen en ringendoosjes, bedrukte bedankjes of de namen of initialen bedrukt in de loper voor de ceremonie.

 

Koetshuis Hulshorst in Hulshorst, Gemeente Nunspeet

Koetshuis Hulshorst in Hulshorst, Gemeente Nunspeet

 

Trouwtrend 2: locaties waar jullie en de gasten jezelf kunnen zijn en even helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld

Een vraag die ik vaak hoor, is dat bruidsparen een locatie zoeken helemaal voor zichzelf, dus exclusief af te huren. Sommigen zoeken het in het buitenland, terwijl anderen juist een locatie zoeken op bijvoorbeeld de Veluwe. Ze hoeven dan even helemaal niets, alleen maar genieten en niet gestoord worden door de omgeving, maar de omgeving vult juist de sfeer aan. Een bruiloft voelt dan als een minivakantie.

 

Bruidsmeisjes

Fotocredits: Prostooleh, Freepik.com

 

Trouwtrend 3: bruidspersoneel

In Amerika is het gebruikelijk een hele horde bridesmaids en groomsmen te hebben. In Nederland zie je nu ook steeds vaker dat vriendinnen en zussen gevraagd wordt een bepaalde kleur jurk aan te doen en vrienden en broers een bepaalde kleur stropdas. Hierdoor is duidelijk dat zij een speciale rol hebben en bij de “inner circle” horen.

 

Bruidstaart: FLOAK

Bruidstaart: FLOAK

 

Trouwtrend 4: halfnaked cakes

De naakte taart was een trend van 2017 en dit jaar gaan we voor een taart met een laagje botercrème eromheen. Nog steeds wordt taart met fondant eromheen vaak gekozen, maar wanneer je het net iets luchtiger wilt, is botercrème een goede optie. En dat kan in alle kleuren. Ik heb al heel wat mooie creaties langs zien komen!

 

Ceremoniemeester

Bruiloft Theone en Richard, fotocredits Liselotte Schoo

 

Trouwtrend 5: buiten trouwen of in een industriële locatie

Buiten trouwen was al een tijdje een trend. Als het even kan, trouwen veel bruidsparen vaak in de buitenlucht, maar dan wel met de optie ook binnen te kunnen trouwen of dat er een tent op afroep is. Voor dit jaar is de algemene trend te trouwen op luchtige locaties, locaties die geen sjieke uitstraling hebben, maar industriëel met hoge ramen en een ruwe uitstraling.

 

Planten langs de loper van de ceremonie

Fotocredits: Megan Welker

 

Trouwtrend 6: planten in potten bij de ceremonie

De trend “Greenery” is er al een tijdje. Hierbij worden elementen uit de natuur gebruikt in de styling van de dinertafels, de ceremonie en de feestlocatie. Vanaf dit jaar wordt hij nog iets steviger doorgezet door bijvoorbeeld geen bloemen in vaasjes aan de stoelen van de ceremonie te doen, maar door complete planten langs de loper van de ceremonie te plaatsen.

 

Trouwboeket dieprood

Fotocredits: My Eye fotografie

 

Trouwtrend 7: diepe dramatische kleuren

Naast de trend “Greenery” wordt meer uitgepakt met kleuren. Dus niet de pasteltinten, maar primaire kleuren, kleuren die lekker knallen.

 

Bruidsjurken Covers Couture Utrecht

Covers Couture Utrecht, fotocredits: Lia Zaal Fotografie

 

Trouwtrend 8: lange mouwen

Laatst was ik bij Covers Couture in Utrecht. Wat een ontzettend mooie collectie hebben ze daar. Ik schreef er deze blog over. Wat me opviel, is dat de crop top (het “naveltruitje”) en doorschijnende trouwjurken veelvuldig aanwezig zijn. Maar kant, een diep decolleté en lange (wijde) mouwen voeren ook de boventoon.

 

Macramé Knotting on the wall

Credits macramé: Knotting on the wall

 

Trouwtrend 9: macramé

Ja, knopen maar! Hou jij van die bohemian vibe? Dan komt macramé goed van pas. Aan de muur, tafellopers, kussens, noem maar op.

 

Glazen bollen aan plafond

Credits styling en foto: Love & Memories decorations

 

Trouwtrend 10: transparancy

Wat ik ook voor dit jaar heb opgemerkt, is dat doorzichtig meubilair vaak gevraagd wordt. Ook is het helemaal hip glazen bolletjes aan het plafond te hangen met een kaars of een plantje erin. Dit gaat prima samen met de buitenbruiloft, industrieel trouwen en met “Greenery”.

 

 

Maar wat vind jij hier nu eigenlijk van? Ga je aan de slag met één van deze, of meerdere, trends? Of vaar je helemaal je eigen koers?

Wanneer je wel wat hulp kunt gebruiken bij het bedenken van de invulling van de bruiloft, neem dan contact met mij op om een vrijblijvende afspraak te maken.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
0

Styled shoot in Frankrijk met het thema Dusty Blue with a touch of Orange

Jaaa, ik mag het tweede deel van de fotoshoot in Frankrijk laten zien! Dit keer de fotoshoot met het thema Dusty Blue with a touch of Orange.

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

 

In mijn blog over het eerste deel van de shoot, de Game of Thrones shoot (zie deze blog), heb ik je al verteld over het enthousiasme en de manier waarop de shoots tot stand zijn gekomen, dus deze keer krijg je vooral veel plaatjes te zien.

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Alledrie, de fotografen en ik, houden we ervan iets anders te doen dan standaard. Er zijn al genoeg lieflijke bruiloften in pasteltinten, dus bij deze gingen we voor een andere variant. De ruige kustlijn van Normandië leent zich uitstekend voor mooie foto’s. Het strand vol keien, de onstuimige zee, een prachtig paar en mooie styling maken het wilde bohemian plaatje compleet.

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Het huisje waar we met zijn allen hebben overnacht, was dichtbij de zee. Helaas niet dichtbij genoeg om mijn schoenen heel te laten, want o, die keien! Tig keer liep ik op en neer tussen het huisje en het strand en natuurlijk kozen we voor een heel mooi plekje, wat wat verderop lag. Het was een pittige klus, maar het resultaat is het waard.

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Van de zes “partners in crime”, kende ik er vier nog niet van tevoren. En het is altijd even spannend hoe dan de samenwerking verloopt. Al op de eerste avond maakten we iets heel naars mee, wat ervoor zorgde dat we al snel verbroederden. Ik wist al wel dat de collega’s prachtig werk afleverden. Dat ze dan ook nog eens warme persoonlijkheden hadden en vol humor zaten, was heel mooi meegenomen. We werden een krachtig team en dat kun je zien aan de foto’s en de video.

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Maikel Hurts heeft de video gemaakt. Bekijk hem hier. Misschien leuk om te weten: Rowanne en Delyon zijn helemaal geen stel! Dat is ze niet aan te zien, toch?

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Overigens, de drukbezochte site The Perfect Wedding, heeft de weddingshoot gepubliceerd! Je kunt hem hier bekijken.

 

Leveranciers die hebben meegewerkt:

D-eYe photography

My Eye Fotografie

SR hair- & make up artist

Maikel Hurts Videografie

de modellen Rowanne en Delyon

Meesterlijk Geschikt

Carla Couture

Yummie Sweet Cakes

Stijlvolle Trouwkaarten

DRKS

Gold & Silver Design

Wedding Tree

en natuurlijk Marian van Stralend Middelpunt (organisatie en styling)

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
0

Hoe om te gaan met meningsverschillen over jullie bruiloft?

5 frustraties in kaart gebracht

 

Fotocredits: Freepik

Fotocredits: Freepik

 

Bruiloftfrustratie nummer 1: Je partner toont totaal geen interesse in de bruiloft.

Ik kan me zo voorstellen dat veel partners er niets aan vinden bijvoorbeeld de bloemen en uitnodigingen uit te kiezen. Maar jij vindt het waarschijnlijk wel leuk! Zorg ervoor dat de keuze niet teveel wordt voor je partner en laat hem/haar kiezen tussen maximaal drie. Betrek hem/haar er wel bij, zodat het echt jullie bruiloft wordt. Zorg er ook voor dat de bruiloft niet het enige is waarover je praat en plan momenten voor jullie samen in waarop jullie iets leuks doen en het juist niet over de bruiloft hebben.

 

Untitled design (1)

 

Bruiloftfrustratie nummer 2: Je ouders willen veel bepalen.

Sommige ouders betalen een deel van de bruiloft en hebben daardoor het idee dat het ook hun bruiloft is. Als dit bij jou gebeurt, praat er dan over met je ouders. Laat weten wat jullie ideeën zijn en betrek hen bij de voorbereidingen, zodat ze niet het idee hebben dat ze alleen gebruikt worden voor het geld. Kies zelf een aantal leveranciers en laat je ouders meehelpen met de uiteindelijke keuze.

 

Untitled design (2)

 

Bruiloftsfrustratie nummer 3: Jullie familie en vrienden willen lange speeches en stukjes.

Deze hoor ik heel vaak van mijn bruidsparen. Jullie familie en vrienden verheugen zich op alles wat ze uit de kast kunnen trekken. De babyfoto’s worden tevoorschijn gehaald en geprojecteerd op een groot scherm en alle gênante details uit de studententijd worden nog eens dunnetjes over gedaan tijdens een stukje voor het hele feestpubliek. Ook al komt het vaak uit een warm hart, de meeste bruidsparen vinden stukjes bij bruiloften waar zij zelf ooit voor zijn uitgenodigd, te lang en vaak ook niet grappig. Een andere reden is dat ze niet willen dat het feest wordt onderbroken. Het gebeurt nog wel eens dat iedereen lekker op de dansvloer staat en dat er dan een stukje wordt gedaan. Een oplossing hiervoor is dat jullie van tevoren jullie wensen duidelijk maken. In de brief van de ceremoniemeester kan bijvoorbeeld staan dat tijdens het feest geen stukjes en speeches worden gehouden, maar dat er tijdens het diner, tussen de gangen door, wel tijd voor is. Daarnaast geeft de ceremoniemeester aan dat het de bedoeling is dat stukjes, speeches en liedjes van tevoren worden aangemeld.

 

 Untitled design

 

Bruiloftsfrustratie nummer 4: Je ouders willen hun vrienden en de hele familie uitnodigen, maar jij niet.

Tante en oom wie? Wanneer jij en je verloofde een kleine bruiloft willen of een bruiloft met alleen mensen die jullie in het dagelijks leven tegenkomen, maar je ouders hebben andere plannen voor de gastenlijst, vertel ze dan dat de mensen die jij nauwelijks kent, het niet leuker maken. Vind je dit moeilijk om te bespreken? Als je een locatie met beperkte capaciteit hebt gekozen of je hebt een beperkt budget, dan is de reden makkelijk uit te leggen. Het is onmogelijk al hun extra gasten uit te nodigen. Mocht je je (schoon-)ouders tegemoet willen komen, organiseer dan een feestje of receptie na jullie huwelijksreis voor degenen die zij graag erbij hadden willen hebben.

 

Untitled design (3)

 

Bruiloftsfrustratie nummer 5: Jullie worden het niet eens over de huwelijksreis.

En nu dacht je bij het leukste gedeelte aangekomen te zijn van het plannen van jullie bruiloft, het boeken van je huwelijksreis. Jij ziet jullie op wit zand zitten met uitzicht over helderblauw water, totdat je erachter komt dat hij liever de Mount Everest beklimt. In plaats van je te schikken naar de ander, kun je beter op zoek gaan naar een plek waar jullie allebei kunnen genieten van het soort huwelijksreis dat bij jullie past. Kies een plek waar een stuk ontspanning en een actief deel kan, of overweeg of jullie naar twee bestemmingen kunnen. En wie weet word je verrast door de keuze van de ander en is het eigenlijk ontzettend leuk!

 

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips! Laat je vooral niet ontmoedigen door wat anderen vinden. Het is jullie bruiloft!

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
0

Waarom zou je een professioneel ceremoniemeester inhuren?

5 redenen voor het inhuren van een professional en 7 ceremoniemeestertaken die ervoor zorgen dat jij, je aanstaande en jullie gasten alles los kunnen laten tijdens jullie bruiloft.

 

Vaak wordt een familielid, vriend of vriendin gevraagd voor de taak van ceremoniemeester. Het is de bedoeling dat diegene ervoor zorgt, dat de bruiloft soepel verloopt. Meestal is dit iemand die heel goed is in organiseren, leiding nemen en het overzicht bewaren. Diegene voelt zich waarschijnlijk vereerd dat je hem of haar vraagt en doet het graag, maar voelt ook de druk het goed te doen. Daarom kiezen veel bruidsparen voor het inhuren van een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester.

 

Bruiloft Daphne en Dirk: fotograaf Gert Jan Luijendijk

Bruiloft Daphne en Dirk: fotograaf Gert Jan Luijendijk

 

Andere redenen voor het inhuren van een professioneel ceremoniemeester die ik heb gehoord, zijn:

 • Je hebt niemand met de juiste competenties in de familie- en vriendenkring.

 

 • Je wilt alle gasten volop mee laten genieten van jullie dag, zonder in de regelmodus te zijn. Alle mensen die dichtbij je staan, zijn dan echt te gast. Een ceremoniemeester is de hele dag bezig op te letten of alles goed verloopt en heeft overleg met leveranciers. Het zou zonde zijn, wanneer diegene een deel van de dag moet missen, doordat iets geregeld moet worden. Ook raakt de ceremoniemeester geen alcohol aan. Voor deze functie is het wel zo prettig de hele dag helder te blijven.

 

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

 • Je vindt het fijn een buitenstaander die rol te laten vervullen, zodat voor de gasten en leveranciers duidelijk is, dat hij of zij het aanspreekpunt is en dat het niet geeft, wanneer hij of zij gestoord wordt tijdens bijvoorbeeld de ceremonie.

 

 • Je vindt het prettig te weten, dat iemand met ervaring de touwtjes in handen heeft. Iemand die van het organiseren van bruiloften, zijn of haar vak heeft gemaakt. Zo kun je met vertrouwen loslaten.

 

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf My Eye Fotografie

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf My Eye Fotografie

 

 • Je wilt alle gasten in alle rust laten genieten van de voorbereidingen op de grote dag. Het hoort bij de feestvreugde je mooi te maken voor de bruiloft van je vriendin, vriend of gezinslid. Als ceremoniemeester ben je al vroeg aan het regelen en is er geen tijd voor een uitgebreid kappersbezoek of make-up sessie. Je ceremoniemeester is bijvoorbeeld de locatie aan het decoreren. Diegene heeft geen hoge hakken aan, want er worden heel wat kilometers gelopen en soms wordt er op trappen gestaan. Ook dat mooie sjieke strakke jurkje blijft thuis, want de kleding is feestelijk, maar praktisch.

 

Een professioneel ceremoniemeester wordt vaak korter voor een bruiloft ingezet dan een weddingplanner (zie ook mijn blog “taken van een weddingplanner”). Hij of zij zorgt ervoor dat al jouw plannen worden omgezet in werkelijkheid en dat jij alleen maar hoeft te genieten van jullie grote dag. En niet alleen jij, maar ook je aanstaande en alle gasten.

 

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

 

Hieronder staan de taken van een professioneel ceremoniemeester, de regisseur van de bruiloft:

 

 • Een draaiboek maken, zodat jullie en alle leveranciers die erbij betrokken zijn, weten wat wanneer wordt verwacht.

 

 • Maken van een brief voor jullie gasten waarin alles helder wordt uitgelegd wat wanneer plaatsvindt en waar ze rekening mee horen te houden.

 

 • Verwerken van de reacties van jullie gasten op de uitnodiging en aanspreekpunt voor vragen van jullie gasten.

 

 • Leiding tijdens de trouwerij: aanspreekpunt voor de gasten en de leveranciers, toezicht houden op gemaakte afspraken en oplossen van noodsituaties. Dit houdt bijvoorbeeld ook in dat iedereen wordt opgeroepen voor de groepsfoto, het begeleiden van gasten naar hun zitplaats, het instrueren van de getuigen en bruidskinderen over hun taken en het inplannen van de speeches en stukjes.

 

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

Bruiloft Iris en Yaro: fotograaf Sibon fotografie

 

 • In de gaten houden of niet alleen jullie, maar ook de gasten zich prettig voelen. Het is de bedoeling dat iedereen een ontspannen mooie unieke dag heeft, zonder zorgen.

 

 • Ervoor zorgen dat de cadeaus en persoonlijke eigendommen op het juiste moment naar de juiste plek gaan.

 

 • Woordvoerder namens jullie: wanneer gasten of leveranciers iets willen dat niet bij jullie wensen past, dan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

 

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy: fotograaf D-eye Photography

 

Zoek je een ceremoniemeester binnen je eigen kring, of besteed je het liever uit aan een professional?

Wanneer je voor een professional kiest, kijk dan eens of ik bij jullie pas. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en tijdens het gesprek geef ik je alvast wat tips voor de invulling van jullie bruiloft.

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP
0

De 3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy

Zaterdag 23 december was de 3FM Serious Request bruiloft van Kelly en Roy… Wat een ervaring! Een paar dagen geleden heb ik de uitzending van de ceremonie bekeken en gevoeld hoe anderen het hebben beleefd. Mooi om te zien dat zo’n ceremonie met duizenden toeschouwers dezelfde emoties losmaakt als bij een intieme ceremonie. En maf om mezelf aan het werk te zien!

Terwijl ik de uitzending aan het bekijken was, belde mijn buurman aan. Hij bracht een pakketje en dat terwijl ik niets verwachtte! Heerlijk, zo’n verrassing!

 

WP_20171230_12_11_16_Pro       WP_20171230_12_16_08_Pro

 

Ook via de app en via Facebook had ik al zulke lieve berichten van bruidspaar Kelly en Roy gekregen:  Lieve Marian, je hebt dit fantastisch geregeld. Hoe hectisch het ook was en binnen het zeer korte tijdsbestek dat er eigenlijk voor was, had je alles tot in de puntjes geregeld. Je bent een topper! Als je dit al zo neer kunt zetten, heb je heel veel in je mars. We hebben genoten en we kijken terug op de mooiste dag van ons leven! Liefs Kelly en Roy. Ontzettend fijn terug te horen en te lezen dat ze er zo blij mee waren!

 

IMG-20171223-WA0048

 

Het avontuur begon twee weken ervoor. Zaterdagavond 9 december kreeg ik een mail van de eindredacteur van 3FM Serious Request met de vraag of ik een bruiloft ten bate van het Rode Kruis wilde organiseren. Aangezien ik nog weinig had gedaan voor Serious Request, behalve aanwezig zijn bij een barbecue, èn het Glazen Huis naar mijn woonplaats kwam, voelde ik me enorm aangesproken. Ik had net een zakelijke opdracht achter de rug en was van plan aan de slag te gaan met het verbeteren van mijn site. Niet echt mijn favoriete bezigheid, dus een mooie reden om dat nog even uit te stellen.

 

25790810_1120100898120472_8162851943780572284_o

 

Maar Atilla, de eindredacteur, hield me nog even tegen. Na onze afspraak op maandagmiddag kon ik los. Daarvoor was ik natuurlijk al aan het brainstormen hoe ik het ging aanpakken. Hoe completer ik de bruiloft kon krijgen, hoe mooier het item voor de veiling zou zijn. Ik kreeg duidelijke regels mee: maak geen reclame waar je voor moet betalen, wanneer het eenmaal op de veilingsite staat, kan het niet meer veranderd worden en maak vooral gebruik van Apeldoornse leveranciers.

 

Diezelfde maandagavond had ik al een locatie voor de receptie (Citylounge), een bruidsjurk en sluier (Yalisa’s Bruidsmode), een bruidstaart (Yummie Sweet Cakes), fotografen (My-Eye fotografie en D-eYe photography), videograaf (Stervideo), bloemwerk (Meesterlijk Geschikt), ringen (Gold & Silver Design), visagie en haarstyling (SR hair & make-up artist), een limousine (Robbers Exclusief) en bedankjes (Bonbonspecials). Zo geweldig dat deze leveranciers gelijk hebben toegezegd belangeloos mee te werken!

 

En ook op de dagen die daarop volgden, kreeg ik vooral positieve reacties. Cava om te proosten bij de bruidstaart (Henri Bloem Apeldoorn) volgde, een alternatief gastenboek (Weddingtree), een hotelovernachting met ontbijt (Hotel Berg en Bos), een zanger bij de receptie (Ramon Soer), trouwpak inclusief schoenen en riem, uitzocht met hulp van de vaste personal shopper (Piet Zoomers en Style-update), delicatessen tijdens de receptie (Plaisirs Gourmands) en een diner voor twee in een Bib Gourmand restaurant (Sizzles).

 

Er gebeurden ook minder leuke dingen. Leveranciers die er niet blij mee waren dat ik hen niet had gevraagd, onduidelijkheden of het huwelijk wel of niet wettelijk geregeld kon worden zonder de twee weken ondertrouw, mensen waar ik geen antwoord van kreeg, leveranciers die vragen stelden waar ik geen antwoord op kon geven en onduidelijkheden vanuit de productie,  omdat ze zelf ook nog niet wisten hoe het zou gaan lopen.

 

Al met al een heerlijke uitdaging. Op donderdagavond ging de veiling online (zie hier) en verstuurde ik een persbericht. En ook al was er nog helemaal geen publiciteit op de radio, er werd al wel geboden! Geen wereldbedragen, maar het was al wel een teken dat er iets gaande was. En dat alleen al door het versturen van het persbericht (zie hier het bericht van De Stentor) en het delen van berichten over de veiling door de leveranciers die meededen.

25627075_1121485124648716_8926236473654122116_o

Fotocredits: NPO 3FM

 

Bij zo’n leuke bruiloft hoort natuurlijk ook een leuke trouwambtenaar, het liefst een bekende Nederlander. Aangezien ik Dirk Zeelenberg al eens aan het werk had gezien en vond dat hij mensen fantastisch in de echt verbindt, benaderde ik eerst hem. Helaas gaf hij aan dat de bruiloft niet bij zijn stijl van werken past. Hij geeft bruidsparen graag een hele uitgebreide persoonlijke ceremonie en daar was tijdens de uitzending geen tijd voor. Vervolgens vroeg 3FM Angela Groothuizen en dat was een goede zet! Kelly en Roy kregen mede door haar een ontzettend mooie ceremonie.

 

En o, wat ging het bieden op de bruiloft traag. Ik kreeg al de vraag of het afgelast zou worden, wanneer het niet genoeg op zou brengen. Een bruiloft ter waarde van ongeveer 17.000 euro, die misschien weg zou gaan voor nog geen 3000 euro, dat kon toch niet? Echt wel… Ook voor dat bedrag werden veel gezinnen herenigd, dus het zou zeker doorgaan. Degene van 3FM die de veiling beheerde, gaf aan dat de bruiloft in de laatste minuten van de veiling nog wel eens flink omhoog kon gaan en dat gebeurde! Uiteindelijk ging hij voor 6.100 euro weg.

 

Ik kreeg een mail dat de veiling gesloten was en dat ik de gegevens van degenen die het hoogst geboden had, zou krijgen, zodra betaald was. En wat bleek? De bruid had ik al eens ontmoet bij een workshop kalligrafie en daar hadden we het al gehad over hun bruiloft. Ze waren al twee jaar verloofd, maar het lukte maar niet de knoop door te hakken waar en met wie ze hun bruiloft wilden vieren. Kelly en Roy bleken super enthousiast te zijn. Ze waren al jaren fan van Serious Request en het onderwerp van dit jaar, het bij elkaar brengen van gezinnen, paste helemaal bij hun. De symboliek die erbij kwam kijken, vonden ze erg mooi. Kelly, die nog een andere naam had dan Roy en hun kinderen, hoorde na de ceremonie nu ook qua naam bij hen. Het gezin werd één. Die donderdag werd er gelijk al een interview afgenomen door De Stentor. Je kunt hem hier teruglezen.

 

WP_20171222_10_32_51_Pro

 

Het stel bleek bij mij in de wijk te wonen! Ontzettend leuk en heerlijk praktisch, want in de veiling was opgenomen dat het stel de vrijdag voor de bruiloft beschikbaar moest zijn voor verschillende afspraken. Nou, dat hebben ze geweten! Kelly bleek al een jurk te hebben en mocht in de plaats daarvan accessoires uitkiezen. De avond ervoor zag ze dat Angelo zijn zieke Ingrid ten huwelijk vroeg. Ze vroeg of ze zelf haar accessoires mocht betalen en dat de beloofde jurk en sluier aan Ingrid geschonken mochten worden. Daar zei Suzanne van Yalisa’s Bruidsmode geen nee tegen!

 

Fotocredit: Marianne Rouw van My-Eye fotografie

Fotocredits: Marianne Rouw van My-Eye fotografie

 

Na de pasafspraak van Kelly, ging ik door naar het productieoverleg met 3FM, de fotografen en de bloemisten. De ceremonie werd tot in detail doorgenomen. Zelfs de gewenste liedjes van Kelly en Roy werden doorgenomen . Vervolgens ging ik naar City Lounge, waar ik de receptie doornam. Tussendoor regelde ik nog met Famke van Bakken & Zo een lactosevrij taartje, want Kelly bleek intolerant voor lactose.

 

WP_20171222_14_55_47_Pro                              WP_20171222_14_41_54_Pro

 

Daarna reed ik door naar Piet Zoomers waar ik Roy voor het eerst trof, die al in gesprek was met Nynke van Style-update. Wat een heerlijke klets, die Roy! Gezamenlijk zochten zij een mooi pak, overhemd, stropdas, stoere riem en schoenen uit. Toen hij bijna klaar was, had hij Kelly aan de telefoon. Kelly had stad en land afgelopen om huidkleurige panty’s te vinden voor haar dochter van 4 jaar. Dit bleek een enorme uitdaging in deze tijd van het jaar. Nynke klom in haar telefoon en belde nog wat winkels af. Helaas zonder resultaat. Het leek erop dat Yinthe een witte maillot of legging onder haar bruidsmeisjesjurk moest gaan dragen. En toen kreeg ik een ingeving. “Mijn” sokkenman! Iedere woensdagmiddag staat in mijn winkelcentrum een marktkraam met beenmode met een enorm uitgebreid assortiment, Smit Sokken. Ik belde de marktkoopman op en hij kon op de terugweg van de markt in Twello wel even een panty brengen in de juiste maat. Kelly, die ondertussen strak stond van de zenuwen, was enorm opgelucht.

 

 

WP_20171222_16_30_36_Pro

 

Na ons bezoek aan Piet Zoomers gingen we naar Gold & Silver Design, waar Kelly en Roy met Lara, de goudsmit, prachtige ringen uitzochten. Eenmaal thuisgekomen, stonden daar Daniella en Marianne van D-eYe photography en My Eye fotografie. Samen met hen hebben we de hele dag doorgenomen, van het aankleedmoment tot en met het feest. ’s Avonds stond een gesprek met Angela Groothuizen, hun trouwambtenaar, te wachten en heel veel appjes van mij. Het draaiboek was tegen middernacht klaar. Ik was klaar voor de grote dag van Kelly en Roy.

 

’s Morgens volgden nog wat vragen van leveranciers en van 3FM. Toen ik aankwam bij het huis van Kelly en Roy, heerste er een gezellige drukte. De honden kwamen me enthousiast begroeten, de kinderen waren nog in pyjama en oma, opa en oma kwamen binnen om een handje te helpen. Roy legde de laatste hand aan de gastenlijst, want in twee dagen 75 gasten bij elkaar krijgen, is een uitdaging. Uitrijkaarten voor de parkeergarage werden geschreven, corsages werden opgedaan en nog even een lik gel in de haren van Kyan, hun zoon. Ondertussen kwamen nog meer gasten binnen en buiten verdrongen de buren zich voor de deur. Kelly bekeek het vanuit het raam van de slaapkamer waar haar haren werden gedaan en waar ze werd opgemaakt. Waar ze op vrijdag nog naar werd van de zenuwen, waren deze op haar trouwdag zo goed als weg.

 

De limousine van Robbers kwam aan en toen Kelly, Roy, Kyan en Yinthe er helemaal klaar voor waren, kwam Yinthe als eerste van de trap om door haar vader ontvangen te worden. Vervolgens kwam Kelly naar beneden en Roy was helemaal onder de indruk van zijn twee vrouwen. De boeketten van de hand van Meesterlijk Geschikt werden uitgedeeld en het mooie gezin liep naar buiten waaronder ze onder luid applaus in de limousine gingen. Een fotoshoot in de oude fabriekshallen van Zwitsal volgde. Nadat ik nog even om het hoekje had gespiekt of alles goed ging, ging ik naar het Stadhuis, waar ik een afspraak had met de productie en Angela Groothuizen. Mijn assistent haalde ondertussen de ringen en partypoppers op en kwam naar het Stadhuis. Een korte kennismaking met Angela volgde en met de productie werden de punten op de i gezet.

 

26025854_1121485281315367_6830382314030307955_o

Fotocredits: NPO 3FM

 

Terwijl het bruidspaar druk bezig was met het maken van de foto’s, was het team van de bloemist, Meesterlijk Geschikt, bezig met het decoreren van het Glazen Huis. In de dagen ervoor hadden zij verschillende leveranciers bereid gevonden bloemen te leveren en met wat ze kregen, zijn ze ontzettend creatief geweest. Met het bloemwerk en de witte stoeltjes, die ik één van de laatste dagen voor de bruiloft nog had geregeld bij Tébé Evenementen Service, was het Glazen Huis echt een plaatje!

 

De gasten meldden zich bij de balie van 3FM Serious Request in het Stadhuis en de limousine reed Kelly, Roy en de kinderen voor. De gasten werden door de productie meegenomen naar het Glazen Huis en het bruidspaar ging nog even mee naar een kleedkamer waar we de laatste details doornamen. En toen was het zover! De gasten stonden al klaar bij de draaischijf en de zenuwen waren van hun gezichten af te lezen. Wat een spanning! De klok telde af en daar ging de eerste groep. In het Glazen Huis volgde een warm welkom van de dj’s. Ze hadden er duidelijk zin in. Dat gaven ze ook aan in dit interview.

 

IMG-20171223-WA0023

 

Terwijl wij binnen kwamen, liep de groep bruiloftsgasten en de vriendjes en vriendinnetjes van Kyan en Yinthe die buiten stonden, het gangetje in dat voor het Glazen Huis loopt. Ze waren makkelijk te herkennen aan de witte ballonnen, die na een suggestie van Kelly en Roy, ter beschikking waren gesteld door Ballonbestel. Zo konden de gasten die niet in het Glazen Huis pasten, het toch goed zien ondanks de drukte op het plein.

Fotocredits: NPO 3FM

Fotocredits: NPO 3FM

 

En nu was het het wachten op het bruidspaar… Zo’n twintig minuten later kwamen ze binnen en wat volgde, was een prachtige ceremonie, waar de liefde vanaf spatte. Na het ja-woord, lieten de dj’s de partypoppers knallen en volgden de handtekeningen van het bruidspaar, de kinderen en de dj’s die getuigen waren.

 

25790834_1121484591315436_808617891994692917_o

Fotocredits: NPO 3FM

25587771_1121484567982105_5184999615196561236_o

Fotocredits: NPO 3FM

25587201_1121484901315405_8787625973419132734_o

Fotocredits: NPO 3FM

25626862_1121484664648762_3099366079990196705_o

Fotocredits: NPO 3FM

25588199_1121484767982085_150004315535388632_o

Fotocredits: NPO 3FM

25587786_1121485247982037_9123806520174154716_o

Fotocredits: NPO 3FM

 

Het uur was zo voorbij en we gingen het Glazen Huis uit. Vrijwilligers van Serious Request hadden een haag gemaakt voor het bruidspaar en hun gasten, waar ze ook nog even snel werden geïnterviewd door De Stentor (lees het hier). We konden zo door de menigte heen, naar de locatie van de receptie, City Lounge. Daar volgde ontvangst met Cava, aangeboden door Henri Bloem Apeldoorn. Na het proosten, sneed het bruidspaar de heerlijke en mooie bruidstaart van Yummie Sweet Cakes aan en genoot Kelly van haar eigen lactosevrije taartje van Bakken & Zo.

 

IMG-20171223-WA0003

Fotocredits: Yummie Sweet Cakes

 

De sfeer zat er goed in! Zanger Ramon Soer zorgde voor gezellige achtergrondmuziek en hier en daar werd zelfs gedanst. De delicatessen van Plaisirs Gourmands kwamen op tafel en er werd rondgegaan met hapjes van Care & Cooking. Ondertussen gaven Kelly en Roy een interview voor Serious Request TV (vanaf 7.40) en al snel was het tijd het geld dat zij van hun gasten hadden gekregen, aan te bieden bij het Glazen Huis. Op een drafje gingen we daarheen. Dat was het einde van hun feest, maar nog niet van hun bruiloft. Daarna reden we naar hun huis, waar Kelly zich omkleedde en hun tas pakte voor de overnachting. Een romantisch diner bij Sizzles volgde en vervolgens werden ze opgehaald om bij Hotel Berg en Bos te overnachten en te ontbijten.

 

Kelly en Roy gaven van de week aan nog steeds in een bubbel te zitten, op een roze wolk. De hele ervaring en alle warme aandacht heeft hen goedgedaan! Ze kijken er met een heel goed gevoel op terug. Ze moeten nog even wachten op de foto’s van My Eye fotografie en D-eYe photography en de weddingclip van Stervideo, maar dan hebben ze weer een moment van nagenieten.

Het is dus nog niet voorbij…

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

0

Help! Welk fotohokje ga ik kiezen? Zes opties met voor- en nadelen

Op veel bruiloften, feesten, festivals en evenementen kom je ze tegen: fotohokjes! Ze zijn ontzettend populair en daardoor zijn er ondertussen verschillende soorten te huur. Zoveel dat je misschien niet eens van het bestaan van sommige afweet! Daarom geef ik je hierbij een overzicht van de verschillende soorten fotohokjes, inclusief een prijsindicatie en de voor- en nadelen.

 

Photobooth

 

Het originele fotohokje

Het originele fotohokje is gekopieerd van de fotohokjes die je vroeger op treinstations zag en waar je foto’s voor je paspoort kon maken, of gewoon grappige foto’s met je beste vriend(in). Ze zijn ‘gesloten’ met wanden of een gordijntje, wat als voordeel heeft dat je zelfs wanneer je verlegen bent, nog gekke bekken durft te trekken. Nadeel is wel, dat er niet heel veel mensen op de foto passen. Beetje proppen en je hebt een hilarische foto. Met zo’n hokje heb je wel gelijk een mooie toevoeging aan je bruiloft of evenement. Doordat het wat groter is en er vaak iemand bij staat voor de begeleiding, trekt het de gasten zeker aan even een foto te maken. Wat ik vaak adviseer, is dat je de foto’s dubbel laat afdrukken. Eén voor je gasten en één voor in het gastenboek, waar je gasten iets bijschrijven. Je huurt de gesloten fotohokjes vanaf ongeveer 450 euro.

 

Foto: Propfun

Fotopaal: Propfun

 

De fotozuil of fotopaal

De fotozuil of fotopaal is een camera op een pilaar en het grote voordeel van deze ‘open’ photobooth is, dat je met veel mensen op de foto kan: als je wilt zelfs je hele elftal! Deze fotopalen nemen iets minder plaats in en kunnen makkelijker een andere verdieping op worden gedragen. Ook zijn ze meestal iets goedkoper, vanaf ongeveer 300 tot 350 euro. De goedkopere versie bespaart op transportkosten en personeelskosten: je moet hem namelijk zelf bij de verhuurder ophalen en er is geen personeel bij tijdens je feest.

 

Picture Us mirror

Picture Us mirror

 

De fotospiegel

Een trend die in 2017 opkwam en zeker aan populariteit gaat winnen is de fotospiegel: een levensgrote, rechtopstaande spiegel waarin je jezelf van top tot teen ziet. Op de spiegel worden animaties getoond en aanwijzingen gegeven, voordat de foto wordt gemaakt en uit de printer rolt. Reken op prijzen vanaf ongeveer 500 euro.

 

De GIF booth: de ultieme social media photobooth

Met een GIF photobooth worden verschillende foto’s snel achter elkaar gemaakt. Ze worden achter elkaar in een oneindige ‘loop’ afgespeeld, zodat de illusie van bewegend beeld ontstaat. Daarmee zijn deze GIF filmpjes een stuk dynamischer, dan losse foto’s en doen ze het goed als je ze op social media zet. Nadeel is, dat je er geen printje van krijgt en je dus geen fysiek aandenken hebt. Sommige fotohokjes bieden GIF’jes als extra optie aan en betaal je ook extra voor; bij andere photobooths zit het er standaard bij.

 

De greenscreen photobooth

Met greenscreen technologie kan je de achtergrond van je foto veranderen. De foto wordt gemaakt met een groen scherm als achtergrond. Die wordt nadat de foto is gemaakt met behulp van software verwisseld voor een digitale achtergrond die je zelf hebt gekozen. Daarmee kan je de foto perfect aanpassen aan het thema van je bruiloft! Net als de GIF photobooth is een greenscreen photobooth meestal een extra optie, die je bij een fotohokje of fotopaal boekt.

 

bus-photo-booth

 

Als je plek hebt: photobooths op wielen

Ten slotte zijn er bijzondere fotohokjes die in een (vintage) Volkswagen busje zijn gebouwd of in een caravan. Ook fotohokjes in limousines, bouwketen, paardentrailers en bakfietsen zijn al gezien. Dit is absoluut de meest creatieve categorie van fotohokjes en deze geven de grootste ‘wow’ factor! Mocht je dus een buitenbruiloft hebben, of een grote ruimte hebben gehuurd waar het zo binnengereden kan worden, dan kun je ook een fotohokje in een busje of caravan overwegen! Reken op prijzen vanaf 600 euro. Soms kan je de busjes ook inzetten als trouwvervoer.

 

Deze blog is in samenspraak met Mark en Irene Reijman van photobooths-huren.nl geschreven. Zij zijn in 2016 gestart met het overzichtelijk maken van fotohokjesland en zij helpen je graag met het vinden van het fotohokje dat het beste bij jouw bruiloft of evenement past. Bij “mijn” bruiloften en evenementen heb ik ondertussen ervaring met FotobelevenisPropfunFotohokje en met Picture Us, leveranciers waar ik mijn hand voor in het vuur steek. Echt altijd een succes!

 

Veel plezier van jullie heerlijke maffe foto’s na jullie bruiloft of evenement!

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

0

Geheel verzorgde bruiloft in het Glazen Huis

Afgelopen dagen stonden in het teken van iets heel moois. 3FM Serious Request is met het Glazen Huis in mijn woonplaats neergestreken en vroeg of ik belangeloos een bruiloft wil regelen! Graag! Vol adrenaline ging ik aan de slag en met topleveranciers uit voornamelijk Apeldoorn heb ik een ontzettend gave bruiloft neergezet ter waarde van meer dan € 17.000! En daar kan vanaf nu tot donderdag 9 uur op geboden worden. Dus wil je zaterdag 23 december 2017 trouwen IN het Glazen Huis, met Angela Groothuizen als jullie trouwambtenaar, met Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn als jullie getuigen en met alles erop en eraan? Bied dan nu hier op deze bijzondere bruiloft en steun daarmee het Rode Kruis met het opsporen van vermiste kinderen in conflictgebieden.

 

Fotocredits: My Eye Fotografie

Fotocredits: My Eye Fotografie

 

Deze leveranciers werken allemaal belangeloos mee:
Yalisa’s bruidsmode: bruidsjurk en sluier uit het aangewezen assortiment
Piet Zoomers in Wilp en Style-update: trouwpak inclusief schoenen en riem, uitzocht met hulp van de vaste personal shopper van Piet Zoomers
City Lounge: locatie voor het aansnijden van de bruidstaart en de feestelijke receptie voor 75 gasten van 16.00 tot 18.30 uur
Gold & Silver Design: ringen uit het aangewezen assortiment
My Eye Fotografie en D-eYe photography: 8 uur bruidsfotografie door twee fotografen, inclusief alle foto’s in hoge resolutie op luxe USB stick
SterVideo: 8 uur videografie, inclusief weddingclip van 5-7 minuten
Meesterlijk Geschikt: bruidsboeket, corsage en aankleding van de ceremonie
Yummie Sweet Cakes: bruidstaart en cupcakes

Bakken & zo: lactosevrij taartje voor de bruid
SR hair- and make-up artist: visagie en haarstyling
Robbers limousine verhuur: limousinevervoer naar het Glazen Huis
Tébé Evenementenservice: 20 stoelen voor de ceremonie

Wijnkoperij Henri Bloem Apeldoorn: Cava om mee te proosten aan het begin van de feestelijke receptie

Ballonbestel.nl: ballonnen voor de bruiloftsgasten in het publiek
Plaisirs Gourmands: delicatessen tijdens de receptie

Care & Cooking: hapjes tijdens de receptie
Ramon Soer: zanger tijdens de receptie, repertoire in overleg
BonBonSpecials: bedankje voor de gasten na de receptie
Wedding Tree: alternatief gastenboek
Sizzles: diner voor het bruidspaar na de receptie
Hotel Berg en Bos: overnachting met ontbijt
Gemeente Apeldoorn: zorgt dat alles legaal gebeurt: wanneer jullie al geregistreerd partners zijn, dan wordt het omgezet naar een huwelijk. Wanneer jullie nog niet in ondertrouw zijn sinds minimaal 9 december, dan worden de officiële handtekeningen later gezet en is de huwelijksvoltrekking ceremonieel. Zijn jullie al wel in ondertrouw, dan wordt op dat moment ook daadwerkelijk het wettelijk huwelijk gesloten.

Zwitsal Apeldoorn: fotolocatie

 

Ik ben zooo benieuwd!!! Tref ik jou en je partner vrijdag de 22ste om de details voor jullie grote dag door te spreken?

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

0

Styled weddingshoot in Game of Thrones thema

O, eindelijk! Eindelijk mag ik laten zien waar we met zoveel enthousiasme aan hebben gewerkt! En waar we zelfs voor naar Frankrijk zijn geweest!

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

In oktober ben ik met vier leveranciers en twee modellen naar Étretat, Normandië, Frankrijk gegaan, om daar twee gestylde weddingshoots te doen. In de maanden ervoor is met Marianne van My Eye fotografie en Daniella van D-eYe photography het idee ontstaan, twee hele uiteenlopende shoots te organiseren. Tijdens de bijeenkomsten die daarop volgden, werden de ideeën alleen maar sterker.

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Alledrie houden we ervan iets anders te doen dan standaard. Er zijn al genoeg gestylde weddingshoots in wit of gangbare pasteltinten, zonder specifiek thema. We willen mensen graag verrassen met onze shoots en laten weten dat het ook anders kan dan de plaatjes op Pinterest. Dit keer laat ik je graag de shoot zien met het thema Game of Thrones. Het idee voor dit thema kwam bij mij vandaan. Ik kijk altijd uit naar een nieuwe aflevering, maar ik gruwel er af en toe ook van. Voor mij was het een wens een keer een shoot te doen die geïnspireerd is door deze serie. Lekker stoer, heftig, onrealistisch, mysterieus, maar wel romantisch!

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Tijdens de eerste ontmoeting tussen Marianne en mij kwam naar voren dat Étretat haar zo’n mooie plek leek om te shooten. Het was haar droom daar eens naar toe te gaan en prachtige plaatjes te schieten met een mooi bruidspaar. De hoge krijtrotsen, de mooie bogen in het water… Ik zag het wel zitten de shoot met haar en Daniella te regelen en daar een geweldige gebeurtenis van te maken.

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie

 

Dus bij Airbnb huurde ik een prachtig oud vissershuisje op loopafstand van het strand en samen met Marianne en Daniella gingen we op zoek naar modellen en toffe leveranciers. Met een stylingplan, draaiboek en veels te veel spullen reed ik bij mijn huis weg, om bloemen op te pikken bij Meesterlijk Geschikt. In hun enthousiasme had hun team ontzettend veel mooie dingen gemaakt en ook al zat mijn auto al bijna vol, het moest en zou allemaal mee. Vervolgens reed ik naar Simone Radix, onze visagist-haarstylist (MUAH). Ik heb daar de helft van mijn spullen achtergelaten, want met haar koffers en de spullen van Maikel Hurts, de videograaf, die ook meereed, paste het absoluut niet.

Zowel Simone als Maikel kende ik van tevoren niet. Wel hun werk en dat vond ik prachtig. Na een telefonisch gesprek was het al snel duidelijk. Zij moesten mee! Om elkaar voor het eerst te zien en gelijk zeseneenhalf uur in één auto te zitten, is best een maf idee. Wanneer je in dezelfde branche werkt, bindt het wel direct en dat bleek. Het was geen enkel probleem en juist heel gezellig.

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie Stationery: Leintjes Exclusief

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie
Stationery: Leintjes Exclusief

 

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie Gastenboek: Weddingtree

Foto: Marianne Rouw van My Eye fotografie
Gastenboek: Weddingtree

 

Zo werden ook de dagen die erop volgden. We waren een krachtig team en ik heb genoten van de professionaliteit en de humor. Samen met de leveranciers die hebben meegewerkt, hebben we echt iets goeds neergezet, ook al zeggen we het zelf, maar oordeel vooral zelf…

De fotoshoot is gepubliceerd op Zankyou en dat is een enorm compliment. Maikel Hurts heeft de video gemaakt. Wees voorbereid op kippenvel 😊

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

Foto: Daniella de Bie van D-eYe photography

 

Leveranciers die hebben meegewerkt:

D-eYe photography

My Eye Fotografie

SR hair- & make up artist

Maikel Hurts Videografie

de modellen Rowanne en Delyon

Meesterlijk Geschikt

Yalisa’s bruidsmode

Sweet Charlotte

Leintjes Exclusief

DRKS

Gold & Silver Design

Wedding Tree

en natuurlijk Marian van Stralend Middelpunt (organisatie en styling)

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

0

It’s the most wonderful time of the year: save the date kerstkaarten

Gaan jullie volgend jaar trouwen? Maak van jullie voorbereidingstijd een bijzondere tijd. Laat iedereen ruim op tijd weten dat jullie gaan trouwen, zodat ze met jullie kunnen meeleven. En jullie willen toch niet dat familie en vrienden op vakantie zijn, als jullie elkaar het JA woord geven? Of dat zij zelf een leuk feestje organiseren, terwijl jullie je beloftes aan elkaar uitspreken? Daarvoor is een oplossing! Met save the date kerstkaarten zorg je ervoor dat jullie trouwdatum niet vergeten wordt.

 

save-the-date-blog2-300-200

 

Deze sfeervolle winterperiode is een geweldige tijd om jullie trouwdatum (nog een keer) onder de aandacht te brengen. Stijlvolle Trouwkaarten is één van de trendsetters op het gebied van Save the Date kerstkaarten en heeft een unieke collectie. Sterk zijn hun teksten als ‘Ho, ho, ho, we are getting married’ of ‘All we want for Christmas is you to come to our wedding’. Prachtige kaarten met de mogelijkheid jullie trouwdatum te vermelden, met een lieve kerstwens en nieuwjaarsgroet. Want volgend jaar wordt heel speciaal!

 

Erg leuk vind ik ook het nieuwe idee van Stijlvolle Trouwkaarten. Naast de save the date kerstkaarten kun je ook een save the date kaart kiezen uit hun standaardcollectie en daaromheen twee kerstlabeltjes strikken. Er zijn twee varianten met mooie teksten en dan heb je echt iets unieks. Op deze pagina lees je hoe het werkt en hoe je ze kan bestellen.

 

save-the-date-blog1-300-200

 

Mochten jullie ervoor kiezen een save the date kerstkaart te sturen, veel plezier met het ontwerpen en het ontvangen van de complimentjes daarna!

 

 

Naamloos-1

NEEM CONTACT OP

 

0